Emi nagrade se neće održati u predviđenom terminu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
316.517
33207_profimedia-01065321741_s.jpg


Organizatori 75. dodele Emi nagrada objavili su da se ceremonija neće prikazivati 18. septembra, kako je ranije najavljivano, saznaje Variety.
Vest je očekivana, budući da je štrajk glumaca i scenarista potpuno blokirao Holivud i sprečio zvezde serija da promovišu svoja ostvarenja.
Ovo je prvi put da dodela Emi nagrada bude odložena još od 2001. godine. Tada je nakon terorističkog napada na Kule bliznakinje u Njujorku 9. septembra ceremonija pomerena za novembar.

Iako novi datum neće biti određen najverovatnije do sredine avgusta, prema nekim izvorima, Fox planira ceremoniju u januaru, dok se Televizijska akademija zalaže za novembar. Ukoliko "pobede" čelnici Fox televizije, dodela Emi nagrada odigraće se usred sezone filmskih nagrada, a budući da ispunjenje zahteva sindikata scenarista i glumaca nije ni na vidiku, sve su prilike da novembarski rok neće biti opcija.
"Kao i ostatak industrije, nadamo se da ćemo postići pravovremeno rešenje za sve uključene strane u aktuelnim pregovorima sa sindikatima. Nastavljamo da blisko pratimo situaciju sa našim partnerima u Fox televiziji i saopštićemo nove informacije kada budu dostupne", saopštili su iz Televizijske akademije.

Nominacije za Emi nagrade najavljene su 12. jula, manje od 48 sati pre nego što je počeo SAG-AFTRA štrajk, koji je praktično obustavio kompletnu produkciju i promociju u industriji zabave.
Prema pravilniku sindikata, glumcima nije dozvoljeno da promovišu svoje serije i filmove tokom štrajka, a isto pravilo postoji i u sindikatu scenarista, što znači da nema nikog ko bi pisao monologe i šale za domaćine i voditelje ceremonije.

Kada je reč o nominacijama, ubedljivo vodi HBO, u čijoj produkciji su serije "Succession" (27 nominacija), "The Last of Us" (24) i "The White Lotus" (23). Kada je reč o komedijama, dominira Apple-ov "Ted Lasso" sa 21 nominacijom, dok je Amazonova "The Marvelous Mrs. Maisel" osvojila 14.nominacija

34133_tan2021-9-20-035301-0_orig.jpg

link
 

Back
Top