Emancipovana žena ..

Baš, što to znači emancipovana žena?
Koji su tu elementi zastupljeni kad se neka žena okarakteriše kao emancipovana?
Ima li to veze sa pameću ili sa stilom nečijeg ponašanja, oblačenja, ...?
Ili pak kroz graciozni hod...?
Može li se takva žena otkriti recimo kroz stil pisanja...?
Online ljudi što kažete, onako od oka ...

Pa, otprilike, nabaciću samo nekoliko osobina koje mi prve padnu na pamet. Emanciovana žena (ili muškarac, svejedno je) ne pati od ustaljenih pradrasuda vezanih za svoj ili suprotan pol, sposobna je da sama sebe izdržava, a da to ne smatra prolaznom fazom "dok se ne uda", ima veze sa pameću (ali bez preterivanja), ima poglede na svet i stavove do kojih je došla "svojom glavom", dobro se oseća u koži svog pola, stil oblačenja proizilazi iz životnog stava, načina života, i vremena i mesta u kojem se nalazi (ali oblačenje ne znači emancipaciju), nema razloga da ne bude graciozna ako ima takav sklop kostiju i mišića. Može se otkriti i kroz stil pisanja i kroz govor i ponašanje uopšte, ali je potrebno i da onaj ko procenjuje bude emancipovan, bar malo.

Baš, što to znači emancipovana žena?
Koji su tu elementi zastupljeni kad se neka žena okarakteriše kao emancipovana?
Ima li to veze sa pameću ili sa stilom nečijeg ponašanja, oblačenja, ...?
Ili pak kroz graciozni hod...?
Može li se takva žena otkriti recimo kroz stil pisanja...?
Online ljudi što kažete, onako od oka ...
Van pameti.....

Emancipovana = SAMOSTALNA, NEZAVISNA.
Emancipovana /= BRKATA, MRZI MUŠKARCE, IMA POSAO

moje vidjenje emancipovane zene:
ona koja je svesna sebe u prostoru i vremenu,i koja je sposobna da prihvati sebe kao takvu kakva je,koja razmislja svojom glavnom,sposobna je da sama zakljucuje i da kriticki razmislja.
zena koja postuje suprotan pol i ne tretira ga kao nekog ko je duzan da joj ispunjava hirove,da je finansira i da joj bude radna snaga,stoga ona koja je spremna da sama nosi svoje kofere sa svojim stvarima :mrgreen: iako je slabiji pol,onda zena kojoj nije problem da uradi nesto bez straha da ce polomiti nokat,isprljati se i slicno.ona koja nije opterecena sta ce "selo" da kaze ili sta isto misli o njoj,koja nema vecitu potrebu da se grupise i da pravi sebi copor radi podrske (mislim kazem ovo posto znam "emancipovane" koje se upravo tako ponasaju),ona koju nije strah da bude sama ako nema odgovorajuce osobe na vidiku,a posebno ona koja ne uskace iz veze u vezu samo da bi bila vidjena sa nekim i jer se boji da nekada nema nikoga na koga se moze osloniti.ona koja nije kenjkava,vecito nezadovoljna,koja zivi u oblacima i ceka princa na belom konju,sve u svemu zena koja zivi u realnosti i zna sa istom da se izbori.

moje vidjenje emancipovane zene:
ona koja je svesna sebe u prostoru i vremenu,i koja je sposobna da prihvati sebe kao takvu kakva je,koja razmislja svojom glavnom,sposobna je da sama zakljucuje i da kriticki razmislja.
zena koja postuje suprotan pol i ne tretira ga kao nekog ko je duzan da joj ispunjava hirove,da je finansira i da joj bude radna snaga,stoga ona koja je spremna da sama nosi svoje kofere sa svojim stvarima :mrgreen: iako je slabiji pol,onda zena kojoj nije problem da uradi nesto bez straha da ce polomiti nokat,isprljati se i slicno.ona koja nije opterecena sta ce "selo" da kaze ili sta isto misli o njoj,koja nema vecitu potrebu da se grupise i da pravi sebi copor radi podrske (mislim kazem ovo posto znam "emancipovane" koje se upravo tako ponasaju),ona koju nije strah da bude sama ako nema odgovorajuce osobe na vidiku,a posebno ona koja ne uskace iz veze u vezu samo da bi bila vidjena sa nekim i jer se boji da nekada nema nikoga na koga se moze osloniti.ona koja nije kenjkava,vecito nezadovoljna,koja zivi u oblacima i ceka princa na belom konju,sve u svemu zena koja zivi u realnosti i zna sa istom da se izbori.

Bravo lavice...otprilike i ja tako definisem emancipovanu zenu

To o čem' vi govorite je "žena novog doba". Postoji milionče naziva za tako nešto, ali emancipovanost nije. Emancipovanost je samo jedan mali deo svega toga.

Nikada zena nece biti zena novoga doba ( kao sto pojedine usijane zenske glave misle, uceci to iz nekih prostih casopisa i lako prostih knjiga bez imalo smisla )..priroda to ne dozvoljava...Zelja za apsolutnom slobodom, radje degenerike u ljudskome rodu ...jer takve slobode nema u prirodi...pa je nece ni biti medju ljudima...i ne govorimo samo o zenama, govorimo i o muskarcima...Priroda nam je nametnula cvrste, surove ali i pravicne zakone...i ko se ne pridrzava istih, brzo se gasi i umire..
Emancipacija je ruzna rec..slobodno moze da stoji pored reci Politika
Klara Cetkin se izborila za ljudska prava zene unutar drustva u kojem zive...
Samosvesne zene....to je jos jedna glupost koja se provlaci po ovome forumu...ili samosvesni muskarci..ni oni ne postoje

Ova grozna rec ima i groznu definiciju :

Emancipacija

Emancipacija predstavlja oslobodjenje od staresinstva i starateljstva, odnosno sticanje nezavisnosti tokom razvoja.
Termin je cesce u upotrebi u vezi sa sticanjem statusne i akcione nezavisnosti zena u savremenom drustvu.
Radikalni deo savremenih teznji ka emancipaciji zenskog pola odigrava se u okviru Adlerovih shema.
Nezavisno od opstih drustvenih kretanja, koja se mogu razlikovati od sredine do sredine, pretvaranje
zahteva za stvaralackom emacipacijom u igri uloga koje u principu ne mogu biti uspesne, moze dovesti
do naknadne frustracije, osecaja bezizlaznosti i delatne nemoci.

u prici o emancipaciji sam tako sto sam dosla i odgovorila na temu.

moj polozaj u drustvu?na sta konkretno ciljas,tj koju sferu zivota?posto mislim da nema svrhe da pisem autobiografiju o svom polozaju :?

a zbog cega je emancipacija losa rec?ne vidim da je emancipacija ucinila nesto lose davanjem npr politickih i ekonomskih prava i sloboda.

ajde to malo konretnije,bojim se da jos uvek nisam postala vidovita zorka pa da citam ljudima misli,a posebno ljudima koje ne poznajem.

Back