emancipacija i tegljenje kofera (all rights reserved by banshee)

Jeste, naravno...
I gde je bre knjiga iz domacinstva iz mojih dana gde su definicije chlanova porodice kad mi treba???
Elem, da ne duzim...
Majka - ustaje prva, skuva muzu kafu, napravi doruchak za decu i ljubljenjem muzevih nogu budi dotichnog iz dubokog sna
Otac - ustaje poslednji, tako shto mu se ljube noge, radi ceo dan, svraca u kafanche posle posla, potom dolazi kuci pijan i onako usput cushne zenu po labrnji, da zna gde joj je mesto.

Naravno da se sprdas :smile:

А непостојање ''крхких, нежних и неспособних'' дама има везе са социјализмом. Социјализам је разбио грађански начин живота и тадашњи грађански морал који је очекивао од мушкарца да буде каваљер а од жене да буде тиха, нема, нежна, крхка и неспособна. Сви постасмо другарице и другови, нестале су рукавице, тил и бели шешири, а идол самоуправне жене је постала радница за машином.
Још како има везе.
Ravnopravnost polova. 8-) Ili, "ravnopravnost" ...
Jeste, ima nečeg u tome što ti pričaš, samo ja to nisam gledala sa nekog globalnog stanovišta već uvek krećem od individue. Na neke od njih se ti nazovi stereotipi uopšte ne "lepe", nego dominira karakter.

Kakvo maltretiranje? Standardno: "A možeš sama, yel? Sad ćeš i da mi istrčiš 10 krugova da obiđeš teren, vidim da si željna posla... ako ako....."
pa i to su ekstremi... jbg.nema ti sad nekog opravdanja niti pametnog rešenja nego
parka
static.gif

lexa
ani_dk_mariorun.gif
award_1.gif

rasta
redcard.gif

Нисам се никад у животу срела са тако екстремним типом жена о којима причаш, које очекују да им се све чини и угађа само зато што су жене. 50 година социјализма је избрисало такву врсту ''женствености'' као непожељну особину код социјалнистичких самоуправних другарица.:wink:
e, vidiš, to jeste malo čudno.. sa takvim ekstremima se uglavnom srećemo u VR..

Mislim,sta on krene da mi otvara vrata ,a ja se okrenem i onako usta punih pene zarezim na njega zbog toga - NE DIRAJ,MOGU SAMA!!! Ahahahaha...svasta.
pa ne, ali i bi isto tako bilo glupo i da se ti naduriš i pola dana ne razgovaraš sa njim zato što ti nije otvorio vrata. a on obleće oko tebe i ono "štatiještatiještatije kuco maco", a tebi lepoooooo. al ne progovaraš. evtl kažeš "...ništa.."

Ja sam muskarac i ne pijem pivo..cak i posle kafe iz usta devojke se oseca kiselkast uzasan ''miris''..;)
Yebote stvarno, nikada to nisam posmatrala na taj način... ti si muškarac i ti ne piješ pivo, a ona žena! zamisli, pije pivo i gleda utakmicu, a možda i puši i pre toga je posrkala tri šoljice kafe, pa kakva je to svinja :x
OK, sad te razumem potpuno :wink:

Ma shta ti je, mrtav sam ozbiljan :)

:razz: Strava,junachino.;-)

@George...i jos nesto...

Ni ja ne volim kad zena pije pivo,a iz flase pogotovo...A moja mama obozava pivce,onako posle nedeljnog rucka,uzivancija...bem ti zensko:lol: Au brate,kakva polemika,musko uslo u bus s detetom ili zensko...Ne'am pojma,ja bi ustala ... kom god polu:lol: ,zbog deteta.

Хехе, могуће, али овај колега је пред пензијом и свима ми нам могао бити тата. Он то заиста ради са мером и духовито, значи није нападан, није мување и ниједној од нас не придаје већу пажњу, него увек води рачуна да према свима буде једнако пажљив. Једноставно, такав је. Стара бечка школа. :wink:
Не верујем да има много таквих.
Nema ih (mnogo). :roll: Zato i kažem.

pošto svaka treća tema na kraju skrene u ovu, evo je, pa indžoj. namerno je nisam postavila na ŽK opšto se glavne bitke vode baš ovde (ako ne računamo patkovu i bobanovu sporadičnu paljbu na SM)

pre puno vremena sam na nekom dvaespetom forumu pročitala ispovest=) neke devojke u kojoj službenik neke banke ili tako nečega nije hteo da joj pridrži vrata jer on veruje u žensku emacipaciju, što je tu devojku baš baš uvredilo. kao, nek on veruje, a i ja sam strašno emancipovana, samostalna i modernna cica, ali hoću da mi se pridrže vrata i kaput, da mi se donese cveće, ustupi mesto...
kako vi mirite ta dva? ja sam se kao žena davno odrekla tih malih ženskih prednosti u korist ravnopravnosti (u mojim očima, drugi me ne interesuju). naravno, ako mi je kofer (kesa iz samoposluge, štagod) pretežak zamoliću nekoga snažnijeg da mi pomogne, ne jer sam dama i zato što tako treba, nego zato što verujem da ljudi treba da pomažu jedni drugima. jedno je poznavati svoja fizička ograničenja, a drugo je praviti se nesposobnom da bi.. šta? delovala nežno i krhko? izazvala u nekome potrebu da me čuva kako malo vode na dlanu? i ostale gadarije...

Upravo tako! Zene hoce "emacipaciju" ali hoce i da im muskarac placa pi.ce i ostalo, da im pridrzava kaput tegli kofere, da se podrazumeva da on prvi pridje devojci itd...

To moze samo jer zene medju nogama IMAJU ono sto muskarci TRAZE. Ponuda i potraznja. S druge strane muskarci u novcaniku imaju ono sto zene zele.... Pa tu ko uspe bolje da se proda...

Хехе, могуће, али овај колега је пред пензијом и свима ми нам могао бити тата. Он то заиста ради са мером и духовито, значи није нападан, није мување и ниједној од нас не придаје већу пажњу, него увек води рачуна да према свима буде једнако пажљив. Једноставно, такав је. Стара бечка школа. :wink:
Не верујем да има много таквих.

Ja сам баш таки. :rolleyes:

Иначе, имам једног колегу коме је каваљерство доминантна особина. И могу рећи да је врло корисна, и за њега самог и за околину.
Кад седимо сви надркани на послу, он уђе и одмах свим присутним дамама подели комплименте, духовито и ненападно. Редовно придржава капут, пропушта на вратима, сипа пиће у чашу...И увек измами осмехе и унесе пријатно расположење. Њему је лепо јер скреће женску пажњу на себе, женама је лепо јер од њега добијају можда једине комплименте у животу и неко се око њих труди, а свима је лепо јер се створи опуштена атмосфера зезања и невине кокетерије.

*****... :roll:

Ahahahaha!!! :D

Yebote stvarno, nikada to nisam posmatrala na taj način... ti si muškarac i ti ne piješ pivo, a ona žena! zamisli, pije pivo i gleda utakmicu, a možda i puši i pre toga je posrkala tri šoljice kafe, pa kakva je to svinja :x
OK, sad te razumem potpuno :wink:

Ne bi reko..;)..samo to nije moj pojam zenstvenosti..odnosno licne higijene..

Back