pošto svaka treća tema na kraju skrene u ovu, evo je, pa indžoj. namerno je nisam postavila na ŽK opšto se glavne bitke vode baš ovde (ako ne računamo patkovu i bobanovu sporadičnu paljbu na SM)
pre puno vremena sam na nekom dvaespetom forumu pročitala ispovest=) neke devojke u kojoj službenik neke banke ili tako nečega nije hteo da joj pridrži vrata jer on veruje u žensku emacipaciju, što je tu devojku baš baš uvredilo. kao, nek on veruje, a i ja sam strašno emancipovana, samostalna i modernna cica, ali hoću da mi se pridrže vrata i kaput, da mi se donese cveće, ustupi mesto...
kako vi mirite ta dva? ja sam se kao žena davno odrekla tih malih ženskih prednosti u korist ravnopravnosti (u mojim očima, drugi me ne interesuju). naravno, ako mi je kofer (kesa iz samoposluge, štagod) pretežak zamoliću nekoga snažnijeg da mi pomogne, ne jer sam dama i zato što tako treba, nego zato što verujem da ljudi treba da pomažu jedni drugima. jedno je poznavati svoja fizička ograničenja, a drugo je praviti se nesposobnom da bi.. šta? delovala nežno i krhko? izazvala u nekome potrebu da me čuva kako malo vode na dlanu? i ostale gadarije...