Elon Musk : SAD su izvor dobrote i empatije i da pomažu i svojim bivšim neprijateljima što je bez presedana u istoriji

Nemacka je takode posedovala kolonije za razliku od Engleza i Francuza nakon napustanja istih u njima je ostavila uredeno drustvo, ali nije to poenta vec razlog njenog porobljavanja uz prihvaceno obrazlozenje koje je suprotno njenom razlogu i nacinu na koji se dalje sprovodi mimo svih potpisanih sporazuma i slicnih dokumenata.
Konkretno nakon pada berlinskog zida povlacenjem armije SSSR-a iz Varsavskog pakta njihovo prisustvo u Evropi je neopravdano, bili su duzni povuci se umesto toga su nastavli svoju okupaciju i prosirenje na napustene delove sa strane SSSR-a.
Svrha je dominacija i ekonomsko obuzdavanje Evrope prvenstveno slabljenjem Nemacke kao njenim generatorom, koja bi je uz ruske energente i resurse nadjacala.
U odnosu na Britaniju, Francusku, pa i Rusiju koja svoje kolonije nije vratila, Nemacka nije imala kolonije tj. bia sila u tom smislu... Nemacka je imala srecu da bude vojno zasticena od USA i to je i iskoristila, sto je direktno uticalo na razvoj nemacke privdede...Ona koja je uvek u vojnu industriju ulagala najvise, sada vise to nije morala, imala je zastitu USA i sve je snage usmerila ka industriji, otuda njen nagli i bra oporavak i njen razvoj...Da nije doslo do ujedinjenja Nemacke, ne mislis valjda da bi Istocna danas bila uredjenija i demokratskija?

U odnosu na Britaniju, Francusku, pa i Rusiju koja svoje kolonije nije vratila, Nemacka nije imala kolonije tj. bia sila u tom smislu... Nemacka je imala srecu da bude vojno zasticena od USA i to je i iskoristila, sto je direktno uticalo na razvoj nemacke privdede...Ona koja je uvek u vojnu industriju ulagala najvise, sada vise to nije morala, imala je zastitu USA i sve je snage usmerila ka industriji, otuda njen nagli i bra oporavak i njen razvoj...Da nije doslo do ujedinjenja Nemacke, ne mislis valjda da bi Istocna danas bila uredjenija i demokratskija?
Ne mozemo istovremeno postovati na dve teme to je samo plasirana prica sa odredenim razlogom koja je postala ustaljeno misljenje, ali samo misljanje i to lazno.
Nadam se da ne verujes da su USA ostale u Nemackoj da je vojno zastite i da joj pomognu da se oporavi.

Kakve odluke i kome u prilog? Hoces nam onda reci da je slobodna bila Istocna Nemacka, a ova nije? Ili da je slobodnija bila Poljska pod Varsavskim paktom nego danas? Molim te da konkretno odgovoris u odnosu na ove zemlje kao i na Cesku, Slovacku, Rumuniju itd...Ti znas bolje sta je sloboda za te narode od njih samih...? Nemoj biti zatupljen Hepijem, kad vidis da misle isto kao i ti, zapitaj se....
U strateškom pogledu niti jedna od pomenutih zemalja nije sada ništa slobodnija nego što je bila u položaju prema SSSR-u: vazali su u vazalnom položaju upravo zato što se nalaze u geografskoj regiji gde je hegemonistička sila u čijoj su interesnoj sferi jača od bilo koje druge.

Ko je dovoljno jak da izađe iz nečije političke orbite njemu i ne trebaju pokrovitelji.

Slabiji ne biraju savezništva, čist realizam.

Ne mozemo istovremeno postovati na dve teme to je samo plasirana prica sa odredenim razlogom koja je postala ustaljeno misljenje, ali samo misljanje i to lazno.
Nadam se da ne verujes da su USA ostale u Nemackoj da je vojno zastite i da joj pomognu da se oporavi.
Naravno da jesu, oni su saveznici, USA odgovara jaka Nemacka i obratno...

Naravno da jesu, oni su saveznici, USA odgovara jaka Nemacka i obratno...
Nisu saveznici Nemacka je pod USA okupacijom kao i cela Evropa, ne odgovara im jaka Nemacka.
Seti se samo afere uperene protiv Angele Merkel prvo je dala izjavu da im strani radnici nisu nikada bili potrebni, zatim se pokrece afera prisluskivanja nakon koje sledi njena izjava da su im potrebni azilanti koji su radna snaga, "nuklearni fizicari i neurohirurzi", a u stvarnosti su balast koji ih srozava kako ekonomski tako i demografski o kriminalu i nasilju koji ispoljavaju nije potrebno ni pisati.
Isto su usmereni protiv cele Evrope kao glavnog suparnika sa postignutim najvisim civilizacijskim nivoom, koja im kao takava smeta.

Poslednja izmena:
Nisu saveznici Nemacka je pod USA okupacijom kao i cela Evropa, ne odgovara im jaka Nemacka.
Da li to isto mislis za Belorusiju i Rusiju? Koliko je ustvari Belorusija u boljoj situaciji nego Nemacka, molim te to nam reci, to je jako bitno za dalje zakljucke, pazljivo slusam tvoje uzviseno izlaganje....

Da li to isto mislis za Belorusiju i Rusiju? Koliko je ustvari Belorusija u boljoj situaciji nego Nemacka, molim te to nam reci, to je jako bitno za dalje zakljucke, pazljivo slusam tvoje uzviseno izlaganje....
Nisam te vredao, moje izlaganje nije uzviseno, iako nije tema odgovoricu na ocigledno nametnuto provokativno pitanje.
Odnosi Belorusije sa Rusijom i Nemacke sa USA se ne mogu porediti iz vise razloga od istorijskih nadalje. Sadasnje stanje cele Evrope ukljucujuci i spomenute drzave je uslovljeno jednom stranom i njenim nepostovanjem ugovora, a to su USA, da su nakon spomenutog pada berlinskog zida ostavili Evropu na miru i povukli se prema dogovoru politicka i ekonomska situacije bi bila drugacija najverovatnije nepovoljnija za njih, takode najverovatnije ne bismo imali stvorene monstrume u obliku nekih Kina itd. mislim da ratove na tlu Evrope nije potrebno spominjati.
Uglavnom ceo svet bi bio na visem nivou koji bi se ugledao na spomenuti evropski.
E, da nemam potrebe da razmisljam o cinjenicama koje su mi poznate.

(za Moderatore - Ne bi trebao da bude problem da izvor vesti bude tvit sa oficijelnog naloga Elona Muska. Njegovo mišljenje i stavovi sigurno znače mnogo i u političkom svetu jer je kao najbogatiji čovek na svetu i tehnološki magnat veoma uticajna ličnost. )

Moderna zapadna civilizacija ima izuzetnu empatiju u poređenju sa svojom moći. To je možda i njen najveći slabosti.

S obzirom na nuklearnu bombu, Amerika bi lako mogla da pokori svaku naciju na Zemlji. Hitler i Staljin bi to svakako uradili.

Umesto toga, Amerika je pomogla u obnovi Nemačke i Japana!

Ne postoji istorijski presedan za naciju sa toliko moći koja pomaže, umesto da uništava, svoje poražene neprijatelje.
Kamo srece da je tako, ja bih volela da jeste, evo neka nam vrate Kosovo i pomognu onako kako sada pomazu Albancima da se "integrisemo" u njihovo drustvo, da tada pomognu njima da se integrisu u nase i finansijski to pomognu.

Posle toga bi zaista to moglo da se kaze.

Nisam te vredao, moje izlaganje nije uzviseno, iako nije tema odgovoricu na ocigledno nametnuto provokativno pitanje.
Odnosi Belorusije sa Rusijom i Nemacke sa USA se ne mogu porediti iz vise razloga od istorijskih nadalje. Sadasnje stanje cele Evrope ukljucujuci i spomenute drzave je uslovljeno jednom stranom i njenim nepostovanjem ugovora, a to su USA, da su nakon spomenutog pada berlinskog zida ostavili Evropu na miru i povukli se prema dogovoru politicka i ekonomska situacije bi bila drugacija najverovatnije nepovoljnija za njih, takode najverovatnije ne bismo imali stvorene monstrume u obliku nekih Kina itd. mislim da ratove na tlu Evrope nije potrebno spominjati.
Uglavnom ceo svet bi bio na visem nivou koji bi se ugledao na spomenuti evropski.
E, da nemam potrebe da razmisljam o cinjenicama koje su mi poznate.
Ne moras da se trudis da pises. Znam kako i sta mislis. Uglavnom, to je ono stanoviste koje imaju gotovo svi u Srbiji, eventualno razradjeno anasim analiticarima po raznoraznim podkastima...Svi to tako misle....Evropa nikada nije bila bez rata, u njoj ratvi ne prestaju, osim u jednom periodu...Bas u tom posle drugog svetskog rata kada je napravljen taj nato blok na celu sa USA i Britanijom...To je donelo sedamdesetogodisnji mir...Sto je nesto do sada neverovatno za evropu u kojoj je toliko suprotstavljenih vekovima strana...Tu su Jedna Britanija, jedna Spanija, Francuska, jedna Nemacka...One nisu bile bez tako dugog mira...Ko im je doneo taj mir? Pa upravo USA vojna zastita....Da li su zbog toga manje razvijene? Ne, posle drugog rata su se razvile vise nego ikada.... Zemlje varsavskog pakta su bile oslobodjene od USA i odjednom odlucile da to vise ne budu, to je greska tih naroda koju si ti uspeo da primetis...I nasi analiticarii naravno...
Moj ti je savet sto se ono kaze da se "uzmes u pamet" i zauzmes totalno drugo stanoviste koje imaju svi nasi analiticari, jer ih mesto zivljenja tera na to....Nije Poljska manje slobodna nego pre prvog rata, niti pre drugog, niti u vreme Varsavskog pakta, niti nego ikada...Ona je danas sasvim dovoljno slobodna da bude najrazvijenija u svojoj istoriji...

(za Moderatore - Ne bi trebao da bude problem da izvor vesti bude tvit sa oficijelnog naloga Elona Muska. Njegovo mišljenje i stavovi sigurno znače mnogo i u političkom svetu jer je kao najbogatiji čovek na svetu i tehnološki magnat veoma uticajna ličnost. )

Moderna zapadna civilizacija ima izuzetnu empatiju u poređenju sa svojom moći. To je možda i njen najveći slabosti.

S obzirom na nuklearnu bombu, Amerika bi lako mogla da pokori svaku naciju na Zemlji. Hitler i Staljin bi to svakako uradili.

Ne postoji istorijski presedan za naciju sa toliko moći koja pomaže, umesto da uništava, svoje poražene neprijatelje.

Pristojno je prihvatiti ovaj stav koji može da bude i apel
Mada može da bude i neobaveštenost....u šta ne verujem, ako je već izabran da bude korisni idiot koji zaradjuje enormne pare,
kao što je izabran i majstor za windows...

Ne moras da se trudis da pises. Znam kako i sta mislis. Uglavnom, to je ono stanoviste koje imaju gotovo svi u Srbiji, eventualno razradjeno anasim analiticarima po raznoraznim podkastima...Svi to tako misle....Evropa nikada nije bila bez rata, u njoj ratvi ne prestaju, osim u jednom periodu...Bas u tom posle drugog svetskog rata kada je napravljen taj nato blok na celu sa USA i Britanijom...To je donelo sedamdesetogodisnji mir...Sto je nesto do sada neverovatno za evropu u kojoj je toliko suprotstavljenih vekovima strana...Tu su Jedna Britanija, jedna Spanija, Francuska, jedna Nemacka...One nisu bile bez tako dugog mira...Ko im je doneo taj mir? Pa upravo USA vojna zastita....Da li su zbog toga manje razvijene? Ne, posle drugog rata su se razvile vise nego ikada.... Zemlje varsavskog pakta su bile oslobodjene od USA i odjednom odlucile da to vise ne budu, to je greska tih naroda koju si ti uspeo da primetis...I nasi analiticarii naravno...
Moj ti je savet sto se ono kaze da se "uzmes u pamet" i zauzmes totalno drugo stanoviste koje imaju svi nasi analiticari, jer ih mesto zivljenja tera na to....Nije Poljska manje slobodna nego pre prvog rata, niti pre drugog, niti u vreme Varsavskog pakta, niti nego ikada...Ona je danas sasvim dovoljno slobodna da bude najrazvijenija u svojoj istoriji...
Dovoljno sam obrazovan da ne obracam paznju na nase analiticare, po svom skromnom misljenju mislim da sam edukovaniji od njih, mnoge sam uhvatio u lazi ukljucujuci i tvoje izvore posto su i oni zasnovani na njihovom antipodu, kako to "obrazovano" zvuci.
Poljska je najrazvijenija u svojoj istoriji zahvaljujuci civilizacijskom tehnicko tehnoloskom napretku, a ne nekoj USA koja je samo sputava.
Mir nam nije donela USA ona se samo izborila za mesto hegemona, moje licno misljenje je da bi bolje prosli da je na njenom mestu bila i ostala Nemacka sa trajnim mirom.
Otvoreno receno da se kraj drugog svetskog rata zavrsio na drugi nacin.
Kao sto vidis moje misljenje, ili stanoviste se ne podudara sa misljenjem dve sa tvoje strane spomenute razlicite skole, sto se da zakljuciti iz svih mojih do sada napisanih postova

Dovoljno sam obrazovan da ne obracam paznju na nase analiticare, po svom skromnom misljenju mislim da sam edukovaniji od njih, mnoge sam uhvatio u lazi ukljucujuci i tvoje izvore posto su i oni zasnovani na njihovom antipodu, kako to "obrazovano" zvuci.
Poljska je najrazvijenija u svojoj istoriji zahvaljujuci civilizacijskom tehnicko tehnoloskom napretku, a ne nekoj USA koja je samo sputava.
Mir nam nije donela USA ona se samo izborila za mesto hegemona, moje licno misljenje je da bi bolje prosli da je na njenom mestu bila i ostala Nemacka sa trajnim mirom.
Otvoreno receno da se kraj drugog svetskog rata zavrsio na drugi nacin.
Kao sto vidis moje misljenje, ili stanoviste se ne podudara sa misljenjem dve sa tvoje strane spomenute razlicite skole, sto se da zakljuciti iz svih mojih do sada napisanih postova
Hoces reci da Poljska nije razvijenija zato sto se raspao varsavki pakt? Da je nakon varsavskog pakta ostala u ustrojstvu Belorusije bila bi razvijenija? Poljaci su sami odlucili, Cesi, Slovaci svi oni, sami su odlucili, ti ces reci zaebali su se, oni ce vecinom tvrditi da nisu, jer i dan danas se ne bi vratili u onaj istocni "savez"....Gde su opet po tvom misljenju bili vise slobodni...
Cuj, nije USA donela mir, vec se izborila da bude hegemon....Ne znam sta reci na ovo... Evo recicu, vau....Svaki period u istoriji covecanstva imao je svoje imperije, ili svetske policajce...Period USA dominacije bice upamcen u istoriji covecanstva kao najprogresivniji i najbolji....

Hoces reci da Poljska nije razvijenija zato sto se raspao varsavki pakt? Da je nakon varsavskog pakta ostala u ustrojstvu Belorusije bila bi razvijenija? Poljaci su sami odlucili, Cesi, Slovaci svi oni, sami su odlucili, ti ces reci zaebali su se, oni ce vecinom tvrditi da nisu, jer i dan danas se ne bi vratili u onaj istocni savez....Gde su opet po tvom misljenju bili vise slobodni...
Cuj, nije USA donela mir, vec se izborila da bude hegemon....Ne znam sta reci na ovo... Evo recicu vau....
Nisam to rekao, napisao kao sto nam nije potreban Nato Tako nam nije bio potreban ni Varsavski pakt. Zemlje Srednje Evrope su se razvile u AU monarhiji cijim raspadom uz asistenciju GB tada uz malo ucesce USA su srozane stvaranjem malih drzava. AU monarhija je bila svojevremena EU koja je uz Nemacku sa spomenutim razvojem smetala. Nakon WWII je posao dovrsen okupacijom Evrope.
Tvrdim da je bolje da se WWII zavrsio na drugi nacin, da je hegemon postao i ostao Nemacka.
Nisu nam Potrebni GB i USA, suprotno tvrdnjama svih tebi poznatih "analiticara" sa obe strane.
Da li je potreban prevod na srpski jezik.

Kao sto znas Nemacka je brzo ponovo postala najveca ekonomija Evrope, po tebi USA nije uspela da ih sputa u tome? Jer ti imas misljenje da USA zeli slabu Nemacku...
Da, USA zeli slabu Nemacku na kolenima, zeli da unisti nemacku naciju ukljucujuci i nasilnu promenu demografske slike.
Pod sputavanjem se podrazumeva i nasilni uvoz navodne radne snage, koji im nikada nije bio potreban.
Nemacka je postala najveca ekonomska sila kako je nazivas i pored sputavanja, onda zamisli sta bi tek bila bez njega i gde bi bili GB i USA:
Pri tome ne mislim na obican americki i engleski narod.

Da, USA zeli slabu Nemacku na kolenima, zeli da unisti nemacku naciju ukljucujuci i nasilnu promenu demografske slike.
Pod sputavanjem se podrazumeva i nasilni uvoz navodne radne snage, koji im nikada nije bio potreban.
Nemacka je postala najveca ekonomska sila kako je nazivas i pored sputavanja, onda zamisli sta bi tek bila bez njega i gde bi bili GB i USA:
Pri tome ne mislim na obican americki i engleski narod.
I sebe zeli da unisti, jer uvozi radnu snagu vise od Nemacke i skroz menja sopstvenu demografsku sliku, opet vise od Nemacke ?

Okupirani smo mi iznutra, a Nemac je slobodan...On ima uredjeno,pravednije i razvijenije drustvo...Verovatno mislis na slobodu koju nama prodaje nasa vlast...
skroz je slobodan. zazmurio je na najveci teroristicki akt na tlu evrope. isti teroristicki cin zbog kog ce nemacka u recesiju.

skroooz slobodna zemlja koja ne duguje amerikancima nista :)

Ништа он није паметнији од оних путинових будала у Москве!

п.с. Лети бре човече у Свемир, ради пос'о. Мани се пољитике ако немаш појма. :hvala:

Back