Elitizam ili populizam

HeBePoBaTaH_:
Vaske nije 101%

Ma hajde? Onda mene laze na rodjenoj promociji. A ja mislila da je on (upravo VAsa Pavkovic) fin covek.
I laze me za Crnjanskog. Onda je bas opterecen laganjem mene. Zanimljivo ako je tako.

By the way, nemam pojma ko je Raca. Vasa i Mika su mi bili recenzenti i redaktori za prvu knjigu, kod njih sam pobedila, ali ti si tad jos bio u gimnaziji. A Vasa za drugu, sa najlepsim pohvalama.

Laguna, etotakoC. Sjajan roman.

Ma, mislim, posle mi šire u uže, prodaju priče, kako je sve PROPALO, KNIŽEVNOST I UMETNOST NEMAJU SMISLA, TRAŽI SE DA DEO NOVCA ZA IDAVANJE DAJU SAMI PISCI DEBITANTI ILI NEČITANI, KRITIČARI SU DUPEGLAVCI...
Mislim, deco, budimo razumni :lol:

Snezana67:
Ma hajde? Onda mene laze na rodjenoj promociji. A ja mislila da je on (upravo VAsa Pavkovic) fin covek.
I laze me za Crnjanskog. Onda je bas opterecen laganjem mene. Zanimljivo ako je tako.

By the way, nemam pojma ko je Raca. Vasa i Mika su mi bili recenzenti i redaktori za prvu knjigu, kod njih sam pobedila, ali ti si tad jos bio u gimnaziji. A Vasa za drugu, sa najlepsim pohvalama.

Cekam odgovor, HeBe.

HeBePoBaTaH_:
Vasa je ako je "Alfa", nema šta, verujem ti i izvinjavam ti se.

Ok, prihvata se. Al ipak procitaj. A onda ce ti biti i stosta jasnije oko moje neverice u vaznost knjizevnosti.

Sad ozbiljno, volela bih da posle svih postova koje smo izmenili, a s obzirom na tvoj posao, ipak to procitas. Naravno, necu te vuci za rukav, kao sto vec rekoh :p

Ma nema potrebe za slihtanjem. Nisam ja to shvatila licno, nemam problema s tim. Samo se borim za svoj stav. A dopustam da i ti imas svoj.

Sve mislim kako sam rekla. Ali sasvim je legitimno i tvoje misljenje. Ne bi valjalo da se svi slazemo, niti da pisci budu ovako razocarani kao ja u znacaj knjizevnosti. To je samo moj stav i moj izbor, zar ne?

Jedini nas nesporazum je sto ti nisi mogao znati sve cinjenice.

Snezana67:
Zasto ne radim na licnom EPP-u? Zato sto zivimo u vremenu u kome knjizevnost vise nista nikome ne znaci. Ja zivim medju tim ljudima. Ti zivis medju njima, ako ne sad, ziveces cim pocnes da radis. I to nije samo ovde slucaj. Tako je svuda u svetu. Sve je novac i sve je biznis. Ti imas iluziju da neko nesto cita. Da knjige nekome nesto znace. E pa ne znace. Mozda sacici Mohikanaca, nikome vise.

Moje odbijanje da radim na toj vrsti svog EPP-a je rezultat relativizacije znacaja knjizevnosti i uopste umetnosti u danasnjem svetu. A ta relativizacija nije teoretska, nije knjiska, vec najdublje zivotno dozivljena i svakodnevno prozivljavana.

A kad se pojave menadzeri, prva cu im dati sva prava da me plasiraju i reklamiraju. Neka svako radi svoj posao i ono u cemu je najbolji. Ja mogu da ti prodam sta hoces, jer to radim, da te ubedim da osiguras i zivot i kola (cak i pre nego sto ih kupis) i stan (i pre nego sto ga steknes) - jer to radim odlicno.

.

Bravo, zmaju narodnoknjižni :P
Vrlo zdravo rezonuješ. I ja bih tako na tvom mestu. A pri tom mi je pun q onih koji idu okolo i viču "nepravda" (da, dobro, i? ) "akademici su loši" (jesu pa šta to ima s kvlaitetom tvog dela) i "ja prezirem NINovu nagradu" 8)
Princip je (dosada bio barem, koliko ja znam) da pisac ima jednog knjiž. kritičara, oduvek su nekako...išli u paru :lol:
Ali, ne, nije to najbolji princip, daleko je od najboljeg.
Nama treba prava berza knjiga i pisaca (pošto knjiž. nagrada, kako je onomad izračunao Jerkov, u Srbiji ima više nego dana u godini!!!)

Da bre - znam da bi prodala i frižider Eskimu :lol:

Kajmak i marmelada, abazavam Djuru. Jesi gledala film?

Hi-hi, kajmak (kako da se uzdrzim)
Hi-hi :razz:
Pa jos i Slovo.
I bese Rec!
A ondak i kajmak!

Zato si ti tolko juce i danas navalila na princes kroifne i krempite. Zar ne ide prvo slano, pa ondaK slatko?

Back