HeBePoBaTaH_:
Ne diraj Deretiće. On jeste bio zadrt čovek, ali pravičan i mudar. Ima fino potomstvo zaljubljeno u Platona :razz: ]
No comment, znam je dok jos bese devojcica (ne ona sto je u Top listi nadrealista brala jagode, mada je imala slicnosti sa istom), vec sto je upisala filosofiju da postane veeeeeeeeliki filosof.
HeBePoBaTaH_:
[Snežana, šta misliš o Tešiću i Božoviću?
Dva Gojka, prvi je (G.T.) strasan radnik, mislim da i dan danas ne izbija iz citaonice Narodne biblioteke, al je meni uvek bio nekako krut, ma on je po vokaciji naucnik, sakupljac, arhivar, istoricar sa svim onim odlikama koje i treba da krase ta (casna) zanimanja, a koje najkrace staju u recenicu: "Cek da to proverim, ne smem da sudim dok ne proverim barem tri puta". Njemu nedostaje fleksibilnosti, prave kreacije, razigranosti duha... steta za toliko znanje, ali suvo je to i sve nekako decentno (u smislu uzdrzano) i seriozno... Ima on dobrih sudova i ocena, ali... kad bi baba imala trolu, bila bi tramvaj.
A mali Gojko (tako smo ga zvali, jer je par godina mladji, a sve nas je bio sustigao, a neke i prestigao) ima veliko znanje, takodje. I takodje je neumoran radnik. Ako se izuzme nekoliko omaski kod pulena Stubova, o kojima je, po prirodi stvari, morao da pise afirmativno, on je jako dobar kriticar. Barem ja tako mislim. Ponekad cak poverujem da cemo u njemu mozda dobiti (ili smo vec dobili?) prvog pravog naslednika Skerlica (samo se nadam da ce biti malo manje nacionalno ostrascen od Jovana).
A sta ti mislis o njima?