Quantcast

Elektrotehničar računara ne razumem ovo

Code Illusionist

Iskusan
Moderator
Poruka
6.467
Definicija:

Elektrotehničar računara servisira i održava računare i računarske sisteme i opremu, sklapa i rasklapa računar, proverava ispravnost računarskih komponenti, utvrđuje kvarove i vrši zamenu računarskih delova (matične ploče, procesora, memorije, grafičke kartice, hard diska i dr). Elektrotehničar računara osim rada na hardveru instalira operativne sisteme, antivirusne programe, instalira i podešava različite aplikativne programe, podešava internet, umrežava računare i sl. Poznaje programske jezike, koristi merne instrumente i alate. Posao uglavnom obavlja sedeći. Može raditi u servisima i preduzećima na poslovima servisera, lica zaduženog za održavanje računarskih mreža i sl. Postoji mogućnost nastavka školovanja na fakultetima tehničke, elektrotehničke i računarske struke.
 

placenik

Aktivan član
Poruka
1.996
Zašto kad pitam nekog za ovaj kažu da se bavi samo servisiranjem kompljutera i da nije baš dobar smer i ako ga mnogo njih upisuje a kad odem na sajt neke škole koja ima taj smer piše da je smer odličan i može da se bavim sa mnogo stvari poput programiranja, database admin, network admin, PLC programer...ne razumem
Од средње се нећеш леба најести у тим осталим областима (мислим на знање од из школе), сервисер рачунара је скроз ОК...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.