Elektro privreda Srbije dužna Hrvatskoj elektroprivredi pola milijarde eura

mi južnjaci

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.141
http://www.vecernji.hr/vijesti/hep-godinama-nije-mario-srpski-dug-sedamdesetih-clanak-213246

da vidimo šta kažu patriote :) e, jel misle da se dug neće platit, il će bit plačen kad hrvati plate za sva zla koje su napravili srbima još od cara dušana :)
Riječ je o novcu koji je Elektroprivreda SRH potkraj 70-ih godina uložila u gradnju Termoelektrane Obrenovac VI. i rudnika Tamnava, na koji njezin sljednik HEP ima pravo na osnovi kreditnog, a ne vlasničkog odnosa, koji je tada ugovoren. Naime, prema internim HEP-ovim dokumentima do kojih smo došli, gradnja te elektrane financirala se iznosom u protuvrijednosti današnjih 120 milijuna eura. Kako kredit nikada nije plaćan, odnosno to je morao činiti HEP umjesto srpske strane, na osnovicu su se nagomilale i redovite te zatezne kamate u iznosu od najmanje 150 milijuna eura. No, ono što je još značajnije odnosi se na stavku ugovora prema kojoj HEP ima pravo na kupnju električne energije po povlaštenoj cijeni iz navedene elektrane...
Pregovori se nastavljaju, sastali smo se u rujnu!

U HEP-u odgovaraju da nije istina da ne vode brigu o dugu EPS HEP-u te kažu kako je to za njih značajno pitanje...

pitanje sukcesije je davno resheno hrvoje
i vi ste nama ostali duzni pare izdvajane za gradnju vashih shugavih hotela i odmaralishta po hrvatskoj
pishi propalo,mozete da nas povuchete:hahaha:

kako da ne :) :)
Posljednji je sastanak održan u rujnu ove godine i vjerujemo da će uskoro započeti, odnosno nastaviti rad tih timova u cilju pronalaženja zadovoljavajućih rješenja. Pitanje 21,9 Twh struje od ključne je pak važnosti jer HEP želi namiriti svoja potraživanja – rekli su u HEP-u.

sto je babi milo to joj se i snilo...mene ne cudi njihova konstantna taktika optuzivanja i potrazivanja od Srbije...jer ako zastanu,moze Srbija da pocne da se preracunava sta je sve Krvatska duzna njoj...po staroj dobroj taktici:napad je najbolja odbrana...mene vise brine koliko ovo izvinjavanje ultranarcisa moze biti iskorisceno u ovim silnim tuzbama "dobrosusedske" Krvatske...i koliko se to ustvari radi zbog toga...jer ovde se svakako ne radi ni o kakvom "pomirenju" niti o nekakvim potezima u korist Srbije i srpskog naroda....vec je to,sve izvesnije,dobro smisljena taktika koja ce se koristiti u nekim buducim presudama protiv Srbije...

http://www.vecernji.hr/vijesti/hep-godinama-nije-mario-srpski-dug-sedamdesetih-clanak-213246

Riječ je o novcu koji je Elektroprivreda SRH potkraj 70-ih godina uložila u gradnju Termoelektrane Obrenovac VI. i rudnika Tamnava, na koji njezin sljednik HEP ima pravo na osnovi kreditnog, a ne vlasničkog odnosa, koji je tada ugovoren. Naime, prema internim HEP-ovim dokumentima do kojih smo došli, gradnja te elektrane financirala se iznosom u protuvrijednosti današnjih 120 milijuna eura. Kako kredit nikada nije plaćan, odnosno to je morao činiti HEP umjesto srpske strane, na osnovicu su se nagomilale i redovite te zatezne kamate u iznosu od najmanje 150 milijuna eura. No, ono što je još značajnije odnosi se na stavku ugovora prema kojoj HEP ima pravo na kupnju električne energije po povlaštenoj cijeni iz navedene elektrane...

Pregovori se nastavljaju, sastali smo se u rujnu!

U HEP-u odgovaraju da nije istina da ne vode brigu o dugu EPS HEP-u te kažu kako je to za njih značajno pitanje...

da vidimo šta kažu patriote :) e, jel misle da se dug neće platit, il će bit plačen kad hrvati plate za sva zla koje su napravili srbima još od cara dušana :)

Ахаха.... духовито, нема шта - А ШТО НЕ НАПИШЕШ ЗАШТО САДА ПОКУШАВАТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ НЕКАКАВ ДУГ "ИЗ НАФТАЛИНА" ОД ПРЕ 40 ГОДИНА, А - НАПИШИ КОЛИКО СТЕ ДУЖНИ СРБИЈИ ЗА ИСПОРУЧЕНУ СТРУЈУ...И ТО ПО НИЖОЈ ЦЕНИ... како сте бедни... :rtfm:

Ахаха.... духовито, нема шта - А ШТО НЕ НАПИШЕШ ЗАШТО САДА ПОКУШАВАТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ НЕКАКАВ ДУГ "ИЗ НАФТАЛИНА" ОД ПРЕ 40 ГОДИНА, А - НАПИШИ КОЛИКО СТЕ ДУЖНИ СРБИЈИ ЗА ИСПОРУЧЕНУ СТРУЈУ...И ТО ПО НИЖОЈ ЦЕНИ... како сте бедни... :rtfm:

link ??? ili lažeš ko uvik :zper:

" Pregovaramo o šestoj reviziji tog programa koji traje do aprila i siguran sam da ćemo nastaviti da ispunjavamo sve obaveze iz tog programa. Krajem prvog semestra iduće godine planiramo da uspešno privatizujemo 51 odsto Telekoma Srbija i taj iznos će nas sasvim lepo pokriti" kad je reč o potrebama budžeta, rekao je Đelić.J. S

cekaj bre hrvoje dje si navro
prvo da se pojede telekom
tekposle ce eps ,malo si pozurio hrvoje
onda mozete da se nadate .
to je ono sto je realno
dobro je sve dok ima sta da se proda
inace bi bilo hebeno skroz za ovaj polupismeni i krezavi narod
realno
a jel neko zna strukturu javnog duga??
mislim pragmaticno je sve ovo
zato moram da budem transparentan

" Pregovaramo o šestoj reviziji tog programa koji traje do aprila i siguran sam da ćemo nastaviti da ispunjavamo sve obaveze iz tog programa. Krajem prvog semestra iduće godine planiramo da uspešno privatizujemo 51 odsto Telekoma Srbija i taj iznos će nas sasvim lepo pokriti" kad je reč o potrebama budžeta, rekao je Đelić.J. S

cekaj bre hrvoje dje si navro
prvo da se pojede telekom
tekposle ce eps ,malo si pozurio hrvoje
onda mozete da se nadate .
to je ono sto je realno
dobro je sve dok ima sta da se proda
inace bi bilo hebeno skroz za ovaj polupismeni i krezavi narod
realno
a jel neko zna strukturu javnog duga??
mislim pragmaticno je sve ovo
zato moram da budem transparentan

ma ne žurimo mi. nije tolika kriza u nas, a i znamo da je u vas sad malo zeznuto :mrgreen: nego da se samo podsjetimo ;)

link ??? ili lažeš ko uvik :zper:

http://seebiz.eu/sr/makroekonomija/...ska-nam-duguje-tri-milijarde-evra!,88513.html

Uz Srpske železnice, Naftna industrija Srbije potražuje 30 pumpi, odmarališta u Rovinju, Makarskoj, Hvaru i Braču, skladišta, poslovne prostore te udeo u Jadranskom naftovodu (ZSE:JNAF-R-A). Carnex traži skladište i lokale u Rijeci, Splitu i Zagrebu, imovinu popisuje i Genex, Inex, Simpo (BSE:SMPO), Elektronska industrija Niš... BiH je lani čak pripretila da će prijaviti Hrvatsku EU zbog kršenja sprovođenja Sporazuma o sukcesiji te nedopuštanja pristupa objektima vrednosti oko 250 miliona evra na koje polaže pravo.

:per::per:

Back