Električno otvaranje zadnjih vrata

JAGGE®™

Zainteresovan član
Poruka
294
Pozdrav svima.
Da li mi neko može reći da li postoji mogućnost da ne na Passatu B6 Variant (karavan) koji ima klasično odnosno mehaničko otvaranje gepeka, ugrade elektromotori sa kojim bi se prepravilo na električno otvaranje zadnjih vrati? I šta je sve neophodno od komponenti?

Pozdrav svima.
Da li mi neko može reći da li postoji mogućnost da ne na Passatu B6 Variant (karavan) koji ima klasično odnosno mehaničko otvaranje gepeka, ugrade elektromotori sa kojim bi se prepravilo na električno otvaranje zadnjih vrati? I šta je sve neophodno od komponenti?
Da, na Volkswagen Passat (peta vrata/kombi varijanta) može da se ugradi električno otvaranje i zatvaranje prtljažnika, ako vozilo već nema tu funkciju. Ovo zahteva određene delove i prilagođavanja. Evo šta je potrebno:

1. Komponente koje su potrebne:

• Električni aktuatori: Ovi motori su ključni za otvaranje/zatvaranje prtljažnika.
  • Kontrolni modul: Upravljajući računar koji kontroliše rad sistema.
  • Kablovi i instalacija: Novi kablovi za povezivanje sa postojećim električnim sistemom vozila.
  • Tasteri i prekidači: Dugme za otvaranje/zatvaranje prtljažnika (unutar kabine i na daljinskom upravljaču, ako je podržano).
  • Amortizeri kompatibilni sa sistemom: Električni amortizeri zamenjuju postojeće gasne amortizere.

2. Koraci za instalaciju:

1. Demontaža postojećih amortizera i unutrašnje obloge vrata prtljažnika.
  2. Ugradnja električnih aktuatora i amortizera: Ovi delovi se pričvršćuju na mesta originalnih amortizera.
  3. Postavljanje kontrolnog modula: Modul se povezuje sa napajanjem, aktuatorima i prekidačima.
  4. Povezivanje na daljinski upravljač: Ako želite da otvaranje funkcioniše pomoću daljinskog upravljača, potrebna je integracija sa centralnim zaključavanjem.
  5. Testiranje sistema: Proverite da li peta vrata funkcionišu glatko i bezbedno.

3. Cena i vreme:

• Cena: Kompletan sistem (originalan ili aftermarket) može koštati između 200 i 800 evra, zavisno od brenda i kvaliteta.
  • Vreme instalacije: Profesionalna ugradnja traje 3–5 sati.

4. Napomena:

Ako nemate iskustva sa električnim sistemima vozila, preporučuje se angažovanje profesionalca. Postavljanje mora biti precizno kako bi sistem radio sigurno i pouzdano.

Da, na Volkswagen Passat (peta vrata/kombi varijanta) može da se ugradi električno otvaranje i zatvaranje prtljažnika, ako vozilo već nema tu funkciju. Ovo zahteva određene delove i prilagođavanja. Evo šta je potrebno:

• Električni aktuatori: Ovi motori su ključni za otvaranje/zatvaranje prtljažnika.
  • Kablovi i instalacija: Novi kablovi za povezivanje sa postojećim električnim sistemom vozila.
  • Tasteri i prekidači: Dugme za otvaranje/zatvaranje prtljažnika (unutar kabine i na daljinskom upravljaču, ako je podržano).
  • Amortizeri kompatibilni sa sistemom: Električni amortizeri zamenjuju postojeće gasne amortizere.

2. Ugradnja električnih aktuatora i amortizera: Ovi delovi se pričvršćuju na mesta originalnih amortizera.
  3. Postavljanje kontrolnog modula: Modul se povezuje sa napajanjem, aktuatorima i prekidačima.
  4. Povezivanje na daljinski upravljač: Ako želite da otvaranje funkcioniše pomoću daljinskog upravljača, potrebna je integracija sa centralnim zaključavanjem.
  5. Testiranje sistema: Proverite da li peta vrata funkcionišu glatko i bezbedno.

3. Cena i vreme:

• Cena: Kompletan sistem (originalan ili aftermarket) može koštati između 200 i 800 evra, zavisno od brenda i kvaliteta.

4. Napomena:

Ako nemate iskustva sa električnim sistemima vozila, preporučuje se angažovanje profesionalca. Postavljanje mora biti precizno kako bi sistem radio sigurno i pouzdano.
mogao je i sam da pita chatGPT :p
nego opasno je uzimati zdravo za gotovo sve što kaže chatGPT jer često izmišlja podatke.
u vezi ovoga videti obavezno temu
https://forum.krstarica.com/threads/ne-upotrebljivost-chatgpt-ja-kao-izvor-informacija.1018405/

3. Cena i vreme:

4. Napomena:

Električne aktuatore imam. Originalni su sa Passata B6 karavan (kombi).
Tastere i prekidače takođe imam.Jedan je na samom ključu od automobia, drugi je na dnu vrati gepeka (još nije ugrađen, ali ga imam) i treći je na komandi na levim (vozačevim) vratima.
Kablove takođe imam.
Kontrolni modul nemam i nemam pojma kako izgleda, niti znam gde stoji.
Amortizere takođe nemam, ali najmanj roblem je nabaviti ih.

Električne aktuatore imam. Originalni su sa Passata B6 karavan (kombi).
Tastere i prekidače takođe imam.Jedan je na samom ključu od automobia, drugi je na dnu vrati gepeka (još nije ugrađen, ali ga imam) i treći je na komandi na levim (vozačevim) vratima.
Kablove takođe imam.
Kontrolni modul nemam i nemam pojma kako izgleda, niti znam gde stoji.
Amortizere takođe nemam, ali najmanj roblem je nabaviti ih.
ako sve to imaš , pravac kod majstora koji ugrađuju alarmne sisteme, montiraju električne prozore , ili ovi koji ugrađuju multimedija i kamere
sve su to majstori koji ugrađuju ekektroniku

ali nije , nego je ovde postavio pitanje
Ne razumem zašto mislite da je čudno (da ne kažem da je neljudski) što sam ovde postavio pitanje? Odgovoriću na to pitanje. Zato što smatram da ovde ima pametnih i poštenih ljudi i hvala Bogu, dokazuje se da takvih ima. A za ChatGPT zaista nikad nisam čuo. hm337 ništa lično.

Ne razumem zašto mislite da je čudno (da ne kažem da je neljudski) što sam ovde postavio pitanje? Odgovoriću na to pitanje. Zato što smatram da ovde ima pametnih i poštenih ljudi i hvala Bogu, dokazuje se da takvih ima. A za ChatGPT zaista nikad nisam čuo. hm337 ništa lično.
pitanje je ok i mesto za to je ok. moj komentar je bio upućen članu Manga Hilux jer je odgovor koji ti je dao upravo onako strukturiran kako bi to uradila veštačka inteligencija (ChatGPT konkretno) ....smatrao sam za bitno da upozorim da ChatGPT nije uvek pouzdan izvor informacija

Ja od auta ocekujem da ima servovolan,centralnu bravu i klimu. U mom autu imam đnogo vise toga i ne treba mi pa i ne koristim.
Zar je doslo do toga da se vise ni vrata ne mogu otvarati rucno? 🥴
U prirodi čoveka je da uvek nešto menja. Neko ima novca pa menja neke skupocene stvari, a neko uživa u sitnicama. Spadam u ove druge i ne stidim se. Pa ne možemo svi biti bogati. Isto je tako u ljudskoj prirodi da nešto novo proba. Znam da ću, ukoliko u ovome uspem, posle izvesnog vremena biti prema ovom potpuno ravnodušan.Ali isto tako znam da ću bar u početku, neko izvesno vreme u ovome uživati. Jnostbg, nismo svi isti. Svako ima neku svoju ljubav prema nečemu. Neko voli umetnost, neko sport, neko tehniku i tako u nedogled. Drugar, čoek je čudno biće. :)

Ja sam tamo 90-tih vozio Opel GSi i prethodni GSi,koji sam slupao,mi je imao podesavanje volana po visini i ja navalio da ugradim sipku volana sa tim podesavanjem. Izlomio se da to ugradim i na kraju sve odradio i postavio volan u isti onaj polozaj u kom je i bio i nikad vise nisam ni dirnuo volan. 😀
Ti amortizeri gepek vrata inace znaju da crknu a koliko znam nisu bas jeftini.

samo sam potvrdio da si ispravno postupio što si postavio pitanje ovde :ok:

Back