Elektricni automobili nastupaju korakom pobednika !

Ako si vozio ili barem probao vw motor 1.6 dizel iz 80tih godina onda sigurno znaš da je trošio 4-5-6 litara po gradu pa prema tome ove potrošnje 10-12 litara su po meni katastrofa tehnološka.
I golf VII sa 1,6 dizel motorom troši 5-6 mada je golf narastao dosta pa je Polo slcnoji po dimenzijama Golfu 2 nego Golf 7 ... golf 2 1,6td je imao 70ks koliko se secsm a SB motor sa inrercoolerom 80ks .. ovi danasnji sa istom zapreminom imaju 50-60% vise i pun klinac elektronike bolje izolovan ne trebaju ti cepovi za usi niti ti skace tabla na semaforu..:) ... poredis golfa 2 i BMW 525 .. zaato ne uzmes npr starog BMW TDS ili mecku E300 sa turbom da vidimo koliko su trosili slični auti tada ..
 
Skakala tabla u leru samo tas golfu što je i bilo za očekivati jer je ful plastika. Imaju duplo više ks ali troše duplo više to meni nije baš logično u 21 veku. Valjda praviš nešto da bude štedljivo a ne da guta resurse.
Ja sam im skidao tabli pa ubacivao pur penu ili kako se vec zove .. Tad je bil tisi ali generalno jako bucan i neudoban auto je bio .. mada sam ih ja voleo
 
Pa nije ni on imao ni klimu ni servo.

Ako posmatramo bližu budućnost električnih automobila u Srbiji onda moramo imati u vidu činjenicu da ovde ogromna većina kupoprodaje ide na polovna vozila i tu električari kao i hibridi zbog skupih baterija jednostavno nemaju šta da traže. Zbog slabih platežnih mogućnosti stanovništva to će još dugo biti tako.
 
Golf 2, 1.6 d 1040 kg
Golf 6, 1.6 tdi 1299 kg

Kako sad to duplo teži? :think: Slabo im nešto napreduje ta tehnolozija, gomile metala i aluminujuma su zamenili reciklažnom plastikom.
Rekoh skoro duplo teži, mada sam mislio da je 2 bio lakši. Svejedno, i sam vidiš tu da priča o većoj potrošnji novijeg koju ti provlačiš kroz više tema jednostavno ne drži vodu. Bukvalno si je tim podacima sam demantovao.
 
Bili su negde drugde, ovde kod nas jok. Mada ne mogu reći da je i mehanički volan na njima bio nešto specijalno težak, bar meni. Mada ima tu i do godina, pre 30 mi je sve bilo lakše. :)
Nije na 13" felgama ali kad nu stavis neke vece tu je bilo tesko morati u mestu pogotovo ako mu jos stavis mali sportski volan od recimo pola .. Dobra su to vremena bila tad se moglo sta se htelo.. Jedino sto je bio problem je varenje .. Danas se retko koji vari jedino ako je neko ostevenje u pitanju ..
 
Nije golf toliko bio problematican sto se tice trulezi... ali znalo je biti ne kao Opel Mazda Fiat i sl ali se znalo variti i na njima .. nisam vozio trule ali sam ih kupovao , ne previse trulo.
Golf je bio truo jedino ako je nestručno popravljan inače večan, opel bio i ostao krš. Opel i danas ima te neke krš kvarove kao nekada odjednom 1000 e neka besmislena elektronika.
 

Back
Top