elektricna gitara do 14000 dinara???

tr02.JPG
...tremolo

Сјајан звук се ствара са том стварчицом ^_^

:)Interesantna razmisljanja:) ovako da se pozabavim starim i novim gitarama...svako ko je svirao starog gibsona iz 60 i neke i ibaneza jema 666 (Steve Vai model) ce ti reci da je gibson 1000 puta bolji (dobro ne bas svako) , razlika je u sledecem , stare gitare su se pravile rucno,drvo je najkvalitetnije koje je moglo da bude nadjeno,a jos je i staro,a sto je drvo starije to je bolje,duze traje zvuk,a ove nove se prave kako je to moj "profesor" rekao od plastike i strpaju neku krpu da bude sarena...:)Ne kazem da su sve nove gitare shit,ali velika vecina jeste,recimo PRS su dobre,ili Parker,ili Washburn...od tih modernih gitara,sto imaju dosta funkcija...i razlika je u zvuku ukljuci Fendera Stratocastera (al nekog starog) bez nekih pedala i ukljuci nekog Ibanez u dobro lampasko pojacalo,pa ces videti,ne moze se porediti.E sad,dobro kazes da dobar gitarista zvuci bolje i na nekoj no name gitari,nego neki pajser na fenderu...ali i taj talentovani nece napredovati ako ne prepozna dobar zvuk,a to je najvaznije...
E sad, sto se tice gitare,ako vec hoces novu,ja sam pre 2 godine uzeo Squiera ali Standard model!!!Znaci ne one bullet i afinnity(ili kako se vec pise) varijante...radi super,sad mi je zao sto sam je prodao..imala je HSS kombinaciju magneta (znaci na bridge magnetu humbucker-za heavy i single coile kod vrata za blues)..ja sam je platio 21.000 din. al to su me odrali,inace kosta oko 16000.Ako u obzir dolaze i polovne,onda uzmi polovnu,evo pre neki dan sam nasao jedan lik prodaje Ariu Diamond Stratocastera sa humbuckerima iz 80 i neke godine,s jako dobrim vratom,strava je...
E da i Squier gitare (vecina) ima tremolo rucicu , ali kod jeftinih gitara ti to nista ne vredi, rastimava se gitara....
A sto se tice Gibson ili Fender,ako pitas za nove modele onda Gibson,jer Fender sad pravi dobre gitare samo od 900 eura pa navise,a Gibson ima i jeftinije dobre modele.A ako su stare gitare u pitanju,onda Fender,volim taj Singlecoil zvuk,koji imaju Stevie Ray Vaughan,Clapton,Hendrix, i ostali...
Mada ja sam imam Aria Anniversary PE , gitaru Les Paul oblik,i magnete sa Pevey Signature gitare za Hard Rock Blues muziku...koga ne mrzi nek pogleda na internetu recenzije gitare pa ce videti koliko je dobra...:) nadam se da sam bio od nekakve pomoci:)

Back