zanima me kako gledate elekcione chartove za početak veze..
da li pratite tijek veze prema tom chartu?
Paaaa, ne ide bas tako prosto.
Elekciona karta =karta dogadjaja. Momenat pocetka realizacije pa sad vec necega jel'te.
Elekcioni chart mozes napraviti za brak (potpis i momenat da li vi da/da li vi da), za firmu (opet birokratija), medjutim veza je suvise.... tangible (ne znam bas adekvatnu rec?!) za takvo poimanje. Iz toga naravno sledi da neces moci da posmatras vezu kroz elekcioni chart jer isti ne postoji.
E sad s druge strane, jako davno sam obecala jednoj forumasici (medjutim tanka sam sa vremenom a oduzima BAS mnogo) pa mozete probati na vasem primeru sledece => primetila sam zavisnost pocetka veze od tranzita u natalnom chartu.
U kom smislu:
Ako hipoteticki veza pocinje konjunkcijom plutona na vladara pete -to je najstrastveniji ljubavni osecaj koji ce osobu ikad prozeti -on je tezak...plutonovski, korenito te menja jer si za tu osobu spreman da polomis svet i da stvoris novi -kako pluton zahteva. Opet sve je jako opterecujuce i uspece samo uz podrsku drugih tranzita.
Ako veza zapocinje trigonom urana na veneru velika je verovatnoca (ako nije podrzano aspektima sporijih planeta) da je intelektualno jako stimulativna, izrazito uzbudljiva i drugacija... medjutim da ce se odrzati do god.-god. i po'
Dakle zavisnost je primecena izmedju:
1. sporih planeta (od jupitera na dalje) i bilo koje natalne
2. (ovo je deo koji me fascinira!!!) reakcije te natalne na bilo koji dolazeci tranzit (opet samo spore uzimamo u obzir)... ta natalna planeta hoce dobrim delom da opise vezu -ako veza pocinje trigonom saturna na sta god -ona je ozbiljna (u smislu prica se o familiji, braku...), emotivno stabilna, usresredjuje se na buducnost para a ne pojedinca -kvadratom saturna na tu planetu za oko 2godine dosta turbulencije ce postojati u njihovom odnosu. Ako veza pocinje kvadratom urana, znaci da je osoba prethodno polomila neke norme da bi bila tu gde jeste, jupiter ovde mozete posmatrati samo kao "pripomoc" ali isuvise je brz za ovo o cemu pricam. On moze dati samo POCETNI sjaj ili TRENUTNI peak neke emocije -dobre ili lose, ali tesko da ce bez podrske ostatka nesto bilo sagraditi bilo srusiti.
Ovo je samo nesto sto sam uocila ali se nemam vremena baviti time trenutno

Probajte se poigrati zanimljivo je.
Tok veze mozes pratiti veoma jasno na sinastrijama/davisonu i kompozitu. Kombinacijom ta tri dobices fenomenalne rezultate, pa ako ti je stalo znaces i cega da se cuvas i kol'ko ce da traje...kao i da li vredi uopste.
Davison daje posebnu notu ako mu radis solar, posto sunce vrlo jasno diktira fokus te godine.
Have fun!