Ekstremno precenjeni bendovi iz 1980-ih koji dobijaju previše pažnje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.389
Toliko bendova je postalo poznato bez obzira da li su bili dostojni toga ili ne.

Pa ko je 1980-ih slušao gomilu stvari koje nije trebalo? Koje bendove da izbegavamo a koji su vredniji naše pažnje?

Evo prvi za izbegavanje
Piše Lee Vowell

Guns N' Roses

Image1.jpg

Ništa nije bilo loše sa ranim albumima Guns N' Roses. Appetite for Destruction je savršena mešavina metala i panka i vredna milione prodatih jedinica. Problem sa bendom je što su kroz sav rokenrol eksces za koji su mislili da treba da ga imaju, zaboravili da su njihovi fanovi bili razlog zbog kojeg su uopšte mogli da zarađuju za život.

Godinama je bend izlazio na scenu nekoliko sati nakon otvaranja benda, terajući fanove da čekaju i čekaju još malo. Ili još gore, grupa je otkazala emisije. Kul je biti opasan ako ste rok bend, ali Aksel Rose je izgleda izgubio sposobnost da vidi koliko je svirka trebalo da bude ironična. Previše je doslovno shvatio način života. Slipknot može imati problema unutar benda, ali oni uvek poštuju fanove. Guns N' Roses je izgledalo iznerviran što ih ima.

Poslednja izmena:
Van Halen

Image1.jpg

Za ovo možemo okriviti Edija Van Halena, pokoj mu duši. Doneo je odluku da slavu čiste zabave i sjajnog roka tokom dana Dejvida Lija Rota prepusti dosadi Semija Hagara. Roth možda nije bio najbolja opcija, ali je imao harizmu. Možda čak i previše. Ali Rothova arogancija odgovara hard rok bendu.

Hagar je trebalo da pravi pop ploče i imala je ličnost kartonskog figure u prirodnoj veličini. Čini se da je Eddie Van Halen mislio da je bolje zarađivati nego praviti sjajnu muziku. "A Cradle Will Rock..." je prava rok pesma. „Dreams“ je rok pesma koja se trudi da bude malo bolja od melodije Selin Dion. Pesma čak i ne uspeva u tome. Bilo bi bolje da Roth nikada nije zamoljen da ode.

Def Leppard
1723498211522.png

Između 1983. i 1987. Def Leppard je otišao od benda koji je imao reputaciju inteligentnog hevi metala i stvorio dreku koja je "Pour Some Sugar on Me". Šta se desilo? Ovo je nekada bio isti bend koji je mogao da producira pesme poput "Photograph" i "Rock of Ages". Umesto toga, mislili su da je "Love Bites" dobra ideja.

Objašnjenje mora biti da je grupi jednostavno ponestalo ideja. Morali su da naprave ploče da bi ispunili svoje ugovore o albumu, a pesme koje su proizveli omogućile su ljudima da pomisle da se zabavljaju, a da ne moraju previše da razmišljaju. Ono što je tužno je to što je Def Leppard mogao biti ikona, ali su izabrali tešku pop glupost do kraja 1980-ih.

Foreigner (verzija iz 1980-ih)

1723498358403.png

Nekako se Foreigner našao u užem izboru za Rokenrol kuću slavnih. To znači da ako niste preterano originalni, ali ste prodali ploče pre nekoliko decenija, možda ste vredni da budete uključeni u ono što bi trebalo da bude besmrtna grupa. Verzija benda iz 1970-ih nije bila loša; nije baš dostojan Hala, ali nije loš. Ali verzija iz 1980-ih? jak.

Foreigner je pratio miris gotovine i od solidnog rok benda se pretvorio u težu verziju Čikaga. "Waiting for a Girl Like You" je plesno blaženstvo u srednjoj školi, ali bez ikakvog integriteta. „Želim da znam šta je ljubav“ je gora. Pošto se bend zaglavio u srednjem pop paklu, njihova popularnost je opala do kraja decenije kada su ljudi shvatili da je Foreigner brza hrana roka.

Def Leppard
Pogledajte prilog 1592852

Između 1983. i 1987. Def Leppard je otišao od benda koji je imao reputaciju inteligentnog hevi metala i stvorio dreku koja je "Pour Some Sugar on Me". Šta se desilo? Ovo je nekada bio isti bend koji je mogao da producira pesme poput "Photograph" i "Rock of Ages". Umesto toga, mislili su da je "Love Bites" dobra ideja.

Objašnjenje mora biti da je grupi jednostavno ponestalo ideja. Morali su da naprave ploče da bi ispunili svoje ugovore o albumu, a pesme koje su proizveli omogućile su ljudima da pomisle da se zabavljaju, a da ne moraju previše da razmišljaju. Ono što je tužno je to što je Def Leppard mogao biti ikona, ali su izabrali tešku pop glupost do kraja 1980-ih.
Не слажем се. Love Bites је једна од најјачих рок балада свих времена. Да се најежиш.

ali one nemaju šta da pokažu :neutral:
Kako nemaju, šta pričaš.:P Dobro, danas ribe nose iz nekog razloga jako popularan širok džins koji je bio modni jad s kraja 80-ih, neka retardirana moda...
Koji kosmički uvidi su ga vratili natrag na scenu zaista ne znam, ali vidi ovo: sinoć bacih oko na rts2, bio neki francuski film iz okruglo 1990. znači zicer kraj 80-ih...rts daje serijal te francuske sentimentalne građanske drame koja je za nas u to doba bila previše ozbiljna u koncentratu...i mi smo je imali, ali tek u sitnim dozama, rastvor, kako drugačije...:cool: I sad ja gledam one cicke tamo: svaka ima te farmerice spljoštene, knap, na onu malu guzu perfekcija, meni to mnogo lepše nego sad šta glumataju s ovim širokim, otkrile ste begi trauzers, cirkus u 21. veku, ajdeee...:cool: Kad motam rolnu sad pamćenja u rikverc, i tad u ono vreme su mi se mlade devojke izdvajale (na času) kad obuku takve lone, odma' je snimim da je seriozna, odskočila, da ne kažem čega (sve) vredna...:lol:
shots from movie:
springtime.jpg
MV5BMTY0MTQyNzU1N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTU2NzI5NA@@._V1_.jpg
MV5BMzcyYzUxY2UtOWMyMy00Y2E3LWI3N2ItN2VmNzg0YzcwNDI4XkEyXkFqcGdeQXVyOTc5MDI5NjE@._V1_.jpg

Не слажем се. Love Bites је једна од најјачих рок балада свих времена. Да се најежиш.

Oh yeah, I don't want to touch you too much baby
'Cause making love to you might drive me crazy
I know you think that love is the way you make it
So I don't want to be there when you decide to break it, no

klasičan defetista :roll:
peva ljubavnu pesmu i sve nešto neće...

A domaćeg smeća kolko je bilo? Imaš dobre: Disciplinu, Šarla, Obojeni Program, Boye, Orgazam (rani), Miladojku. Onda imaš neku prođu sa Haustor, KBO!, Katarina II, Franc, Pankrti i ti religijsko pobješnjeli brejkersi od 1991 rata. Pa ove starije neka prođa (bez obzira na umijeće baratanja instrumentom je ovo prođa samo) Smak, Leb I Sol, Buldožer. Našao bi se tu možda još neki nepoznati al mi se neda sad razmišljati... a sve ostalo u SFRJ manje više smeće.
Imaš u UK i USA isto puno smeća, ali oni imaju veliki broj bendova pa ima dobar broj i dobrih. Ovdje kod nas je šačica bila vrhunska da se može mjeriti sa svakim na planeti. Ali dobro, neki nemaju ni to..

Back