Eksterni hdd

Wizzzz

Aktivan član
Poruka
1.057
Zeleo bih da uzmem eksterni hdd od 320 giga. Zanima me dali se preko njega mogu igrati igrice tj. da li se na njemu mogu instalirati softveri poput nekih programa i igrica.
Hvala unapred!!! z:)
 
Ja imam eksterni hdd id 250 gba twinos tako se zove.. Na njega ne mozes da instalrias nista, ja igram world of warcraft, pa u tom slucaju mogu da iskopiram instaliranu igrici na eksterni hdd, i da sa eksternog hdda startujem na drugi komp direktno sa eksternog hdda.. To je jedina fora koju ja znam..

Kako se secam cuo sam da postoji eksterni hdd na kom mozes da istaliras neki program ili tako to pa da picis preko njega, Ali cena je neverovatno velika tako da se za sad ne isplati kupovati tako nesto..
 
Pa normalno da radi, ne znam sto su se experti gore zbunili nesto..:)

Evo, da ne budem od onih koji u ubijeđeni samo u svoje mišljenje, priznajem, pogriješio sam. Surfajući, došao sam do zaključka da se može instalirati igrica na externi hard i radiće dok je externi priključen na taj postojeći Windows....z:poz:
 
ja se bas mucio da nadjem nesto da prebacim na externi kako bi oslobodio komp za instalaciju,ali nikako da nadjem odredjene fajlove koje bi prebacio i onda mi pade na pamet sto nebi jednostavno instalirao igricu direktno na externi i ono gle cuda moze,a ja ovamo brisao bezveze i prebaciovao malo po malo.
e sad dal sto skodi externom da se instaliraju igre na njega i da se igraju?
 
Misliom da je moj drug na USB flešmemoriju instalirao igre... hadnoooo, pozdrav svima... otkad ext HDD ide na USB? Zar nije na eSATA? I vrti se na 7200 RPM? Ma ništaaa...
 
Sta ako je externi na e-sata prikljucku pa je skoro isto brz kao i onaj interni tako da se moze bez problema instalirati sve aplikacije ???
Zato je meni to glupo jer : gde god da odneseš taj disk sa sobom ta aplikacija je na tom drugom kompjuteru neupotrebljiva , izuzev portable aplikacija.
Jedino logično mesto za instalaciju aplikacija i igrica je interni hdd , ako malo bolje razmislite danas hdd od 500 gb sa 32 mega keša košta oko 4500 din , mislim , nezam koji externi bi mogao brže vrteti aplikacije :)
 
otkad ext HDD ide na USB? Zar nije na eSATA? I vrti se na 7200 RPM?

Zato je meni to glupo jer : gde god da odneseš taj disk sa sobom ta aplikacija je na tom drugom kompjuteru neupotrebljiva , izuzev portable aplikacija.

Nekada je svaki eksterni hdd imao sopstveni brendirani priključak, ili je koristio eSATA port, ali danas, većina ext hdd-ova koristi USB port za priključenje na matičnu ploču. Ja lično imam 4 externa diska, sa ukupno 3 TB memorije, tako da većinu mojih velikih aplikacija i programa instaliram upravo na eksternim diskovima, jer tu imam dosta mesta. Interni hdd koji ima 640 giga, uvek je pun, pošto sav download ide na njega.

Pošto sam programer, koristim stvarno zahtevne programe i aplikacije za razvoj softvera, i sve ih instaliram na ext hdd da ne bih morala da radim backup sa internog diska. Zato pouzdano znam da je moguće instalirati igricu ili bilo koju drugu aplikaciju na ext hdd, bez ikakvih problema, iako na njemu ne postoji operativni sistem. I još nešto, ta aplikacija će raditi i kada ext hdd povežemo na drugi računar, sve dok koristi sličan operativni sistem. Na primer, ako vi koristite Windows XP ili 7, vaš ext hdd će raditi bez problema na svakom računaru koji koristi Windows, jer je FileSystem u tom slučaju isti. Ukoliko recimo, prikačite vaš NTFS hdd na Linux, onda ga Linux neće detektovati, jer mu je FileSystem drugačiji.

Što se brzine diska tiče, to već zavisi od tipa eksternog diska, kao i od njegovog brenda. Neki ext hdd-ovi su sporiji od internih, neki imaju istu, čak i veću brzinu od internog, tako da to već zavisi od odabira ext hdd-a. Kao što rekoh, ja napravim aplikaciju kod kuće na ext hdd-u, i na posao odnesem hdd, povežem ga sa mojom radnom stanicom, i radim normalno, kao na svom računaru. Bez eksternog hdd-a ne bih mogla da radim, ma ne bih mogla ič da funkcionišem.
 

Back
Top