Trebao bih da kupim eksterni HDD do 320GB pa mi treba savet za koji da se odlucim. Koristi bih ga kao slave disk za laptop i za backup sa severa. Na laptopu je XP SP2 a na serverima 2000 i 2003, svi su pod NTFS.
Da li ce mi praviti problema "masine" u propeoznavanju eksternog hdd?
Ne bih hteo da disk ima eksterno napajanje nego da se napaja preko usb (firewire), naravno da ima usb i firewire.
Da li je obavezno da uz eksterni hdd kupim i kuciste za njega, zbog hladjenja? Predpostavljam da to zavisi od modela do modela, tj. uz neki stize kuciste a uz neki ne, pa me interesuje da li ima razlike u radu u ova dva modela? Cena nije bitna, bitna je sigurnost i pouzdanost, da mi se desava da ga moram rucno gladiti i takve stvari.
Pa ako ima neko iskustva sa eksternim diskovima nek se javi.
Hval unapred!!!
Da li ce mi praviti problema "masine" u propeoznavanju eksternog hdd?
Ne bih hteo da disk ima eksterno napajanje nego da se napaja preko usb (firewire), naravno da ima usb i firewire.
Da li je obavezno da uz eksterni hdd kupim i kuciste za njega, zbog hladjenja? Predpostavljam da to zavisi od modela do modela, tj. uz neki stize kuciste a uz neki ne, pa me interesuje da li ima razlike u radu u ova dva modela? Cena nije bitna, bitna je sigurnost i pouzdanost, da mi se desava da ga moram rucno gladiti i takve stvari.
Pa ako ima neko iskustva sa eksternim diskovima nek se javi.
Hval unapred!!!