Eksplodirao mi CD !

• Začetnik teme Začetnik teme sch
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sch

Aktivan član
Poruka
1.942
Noćas u neko gluvo doba čitam CD "Arhiva Mikro"
kad odjednom puče tako jako da sam mislio da mi je eksplodirao komp. Kad otvorim, a cd se raspao u sitne deliće. Ne znam da li je nešto ostalo unutra.
Imam Asus.

Neki savet,komentar.....?

To je uobičajena stvar, iskrivljen CD koji se rotira na oko 10k obrtaja u minuti eksplodira u sitne deliće.

Otvori kućište CD drajva, ako te ne mrzi da povadiš sve komadiće verovatno će opet raditi OK.

Ma da,čitao sam već da im je loš kvalitet,čak je bilo i pismo urednika u jednom broju da će to popraviti tra la la... ali nisam mislio da je to baš tako strašno.
Baš sam se uplašio. Negde oko 3 ujutro,kad svi zvukovi zamru,ja se udubio ... KAD !!!

Najviše mi je žao što sam pročitao samo 10% a nisam se
setio da snimim na hard a imam ihaj... prostora.
Sad moram opet u Beograd da kupim drugi,jer kolko znam u Novom Sadu se ne prodaje.

Pozdrav

Ovakva ISTA situacija se desila mom drugaru.....hmmmm mogu ti reci da se oprostis u momentu od CD citaca ili sta god si imao....:(
Delici koji se razlete toliko su sitni da su neki veliki koliko i cestica prasine.Ocisti glavu lasera sredstvom za ciscenje mada sanse da ti ponovo radi su 0.1 % :(

A ja se cudio zasto mi CD radi tako sporo,pa zastajkuje,pa ovo,pa ono :shock: kad videh post,...u je***.Moram ga prerezati na drugi,recimo verbatim.Nego kada smo vec kod teme CD-ova kako da napravim image igre sa CD-a?Znam,znam sada ce biti ono imas google te vec bila tema sl. sadrzine...Problem je u tome sto imam original igru(Halo-Combat Evolved),koja trazi da CD prilikom startovanja iste bude u drajv-u,a nece da napravi image,niti kopiju,(javlja gresku pri citanju),ocigledno koriste zastitu ali kako da je zaobidjem?Koristio sam Neru i Alc120%,...nista.Hajde pomozite mi sa predlozima.Unapred hvala.
P.S. Izvinjavam se sch-u clanu sto sam se nadovezao na njegov post. :oops:

rastamann:
Da se prikljuchim sa interesantnom statistikom...U zadnjih 6 meseci imao sam 12 reklamacija zbog iste stvari...U svim uredjajima je otishao u parchice CD iz chasopisa "Mikro" :roll:

Da oni su zbog slicnih problema navodno vec promenili dobavljaca diskova!
A ko koristi njihove diskove najbolje je da sa diska skine samo ono sto mu je potrebno bez nekog veceg pretrazivanja. Mada ni to nije preporucljivo!

Isti slucaj i kod mene, naravno ASUS-ov rezac. Prvo sam odneo u firmu u kojoj sam pazario komp (jedna od poznatijih u Novom Sadu, ul. Maksima Gorkog). Naravno boli ih uvo, odmah su poceli sa pricom kako nema sanse da proradi .... Drzali su ga sedam dana, da bi zatim rekli kako je mehanizam ostecen (kasnije sam video da se nisu ni potrudili da ga ociste), naravno uzimam rezac, odlazim u drugu firmu, tip uzima kompresor!! produvava ga par minuta, probava, kad ono fercera... To je bilo pre sest meseci, a rezac i dalje radi ...
Ziveo kompresor :lol: :lol: :lol:
Uaaa kvazi-serviseri :x :evil: :twisted: :x :evil: :twisted:

Mene su na nakom prošlom postu ispljuvali kada sam rekao da se to radi sa kompresorom.Kao : neću valjda da nosim komp pod miškom na benzinsku pumpu...u svakom kompresoru ima ulja....GLUPOSTI,odmah da Vam kažem.
Video sam svojim očima u servisu za računare u jednoj od najvećih firmi u Novom Sadu da to tako rade.
Lepo drže kompresor u servisu i to FUNKCIONIŠE (čitaj popravlja), a vi neverne Tome se i dalje samo smejte.

sch:
Mene su na nakom prošlom postu ispljuvali kada sam rekao da se to radi sa kompresorom.Kao : neću valjda da nosim komp pod miškom na benzinsku pumpu...u svakom kompresoru ima ulja....GLUPOSTI,odmah da Vam kažem.
Video sam svojim očima u servisu za računare u jednoj od najvećih firmi u Novom Sadu da to tako rade.
Lepo drže kompresor u servisu i to FUNKCIONIŠE (čitaj popravlja), a vi neverne Tome se i dalje samo smejte.

Nema tu sta da se veruje ili ne, ljudi to koriste, i to radi posao, e sad... mozda neko vise voli da koristi stapice za usi... :lol: stvar ukusa :lol:

Back