e, dojmio me se
PROCES sa Kajl Mek Lahlanom, pojam nemam ko je režirao, ali bio je akturelan tokom prve polovine 90-tih. nekako sam BAŠ TAKO zamišljala slike. Uspelo, indeed.
LOTR takođe, iščekivala ga od jeseni 1997. kada sam pročitala vest da se snima! Nije lepo što nema Toma Bombadila - Enti su mi genijalni, a u junake se uvek zaljubim (uvek u drugog sa svakim novim gledanjem

ops: trenutno se ložim na Boromorovog brata Faramira, ali misim da bi mi Boromir više odgovarao
e, najgora EVER nan EVER ekranizacija mi je Bulgakovljev Majstor i Margarita (mnogo volim ovo!). Neka ruska verzija, mačor oooodvratan, sve nekako mračno (ko i svi ruski filmovi, naravno, svi imaju i brke i slična imena, pa ih je teško razlikovati)
Tihi Don u 4 dela, naravno, odličan jer ne moraš da čitaš celu lektiru 8) (nisam, zahvaljujući filmu, pročitala treću knjigu, a četvrtu sam pročitala od pola do kraja)
E, ima jedna čudan stvar: za devojku s bisernom minđušom NISAM SIGURNA da li sam gledala film ili ne. Nekako mi je i knjiga - filmična. Pa verujem da sam taj film već gledala. Samo nisam sigurna da mi se dopada, ni knjiga ni film.
odlična je i As You Like it, sa Benom Aflekom i Gvinet Platrou, ako se ne varam - ona glumi dečačića tu.