Ekran na laptopu ne radi...crn je skroz

Zozefin1806

Početnik
Poruka
18
Imam problem..:dash:Treba mi informacija...ekran na laptopu mi ne radi...crn je skroz, pokusala sam da ga osvetlim baterijskom i nista se ne vidi...znam da moze biti hiljadu kvarova koji bi odgovarali tom "sindromu", ali me zanima kako se krecu cene popravke ekrana i da li treba da stavljam hipoteku na kucu...:rtfm: U pitanju je HP laptop, star 2 godine, do sada mu nista nije falilo...a vidim da sam ga urekla hvaleci ga...:) Pomagajte !!! U inbox ako moze...:besna:

Poslednja izmena od moderatora:
Kao sto si napisala moze biti svasta,a za nekog neiskusnog najbolje je odneti u servis pa neka oni ustanove,dijagnostika kvara se negde i ne naplacuje ako ces popravljati kod njih i ako naplate verovatno nije preko 1.ooo din,nekad je bolje znati sta je nego biti u zabludi da je nesto krupno a u pitanju je mozda sitnica

pre svega jel se laptop pali,znaci lampice za hard,cpu i ostalo,cujes li zvuk dizanja windowsa,probaj da ga povezes na "obican" monitor sigurno imas vga izlaz na laptopu,ako daje sliku na eksternom monitoru u pitanju je flet kabl,mozda inverter ili tako nesto,a ako ne daje,graficka,ram,ploca.....

Poslednja izmena od moderatora:
Imam problem..:dash:Treba mi informacija...ekran na laptopu mi ne radi...crn je skroz, pokusala sam da ga osvetlim baterijskom i nista se ne vidi...znam da moze biti hiljadu kvarova koji bi odgovarali tom "sindromu", ali me zanima kako se krecu cene popravke ekrana i da li treba da stavljam hipoteku na kucu...:rtfm: U pitanju je HP laptop, star 2 godine, do sada mu nista nije falilo...a vidim da sam ga urekla hvaleci ga...:) Pomagajte !!! U inbox ako moze...:besna:

ne bih da te uplasim, ali ja imam isti problem na svom racunaru HP Pavilion dv 9000, crn ekran , otisla je maticna ploca, tako da *** :( ne znam sta da ti kazem
skupo za popravljati. u sustini otisla ti je graficka kartica kao i meni, mada voleo bi da gresim sto se tice tvog slucaja, kod mene znam da je tako pozzzzz

Skupo je relativan pojam. U odnosu na prosecnu platu, i pakovanje margarina "Brando" je preskupo.
Dati 100e za popravku dobrog dual-core laptopa, za potpuno vracanje u funkcionalno stanje, pretvaranje neispravnog u ispravno, zvuci kao razumna investicija.
Baciti i kupiti nov, ili ga budzasto prodavati kao delove, ne zvuci razumno. Razumni ljudi ne bacaju pare.
A popravka laptopa od 1000 dinara? Naravno da popravka koja nista ne kosta bas toliko i vredi. Majstor od 1000 dinara moze samo da napravi vecu stetu.
(Mada, kad razmislim, ovo je zemlja u kojoj su i Jezdi i Dafini gradjani poklanjali svoju imovinu i ustedjevinu.)
Debeli stomak je rekao.

A popravka laptopa od 1000 dinara? Naravno da popravka koja nista ne kosta bas toliko i vredi. Majstor od 1000 dinara moze samo da napravi vecu stetu.
(Mada, kad razmislim, ovo je zemlja u kojoj su i Jezdi i Dafini gradjani poklanjali svoju imovinu i ustedjevinu.)
Debeli stomak je rekao.

Ako je ovo komentar na osnovu onog mog odozgo onda sam pogresno shvacen,nisam mislio na popravku vec da dijagnostikovanje kvara ne bi trebalo da bude vise od toga,vi ste serviser pa mozda bolje mozete da kazete koliko se naplacuje dijagnostikovanje kvara u slucaju da se npr. ne isplati popravljati nesto.Majstor koji otvori laptop i provali sta mu je mora da uzme neki dinar za utroseno vreme,ruke i dijagnozu,zar ne.

Ljudi imaju "strah" od servisa misleci da ce oni odmah sve da poprave i naplate papreno,ja mozda zelim da znam sta mu je,dal imam taj deo sto je crkao,ili ce nabaviti servis,ugraditi i dal se popravka/zamena "isplati" ili je mozda bolje prodati ga tako havarisanog ili u delove pa uzeti nesto drugo.Sve se to treba pitati,raspitati pa odluciti

Ma ok, treba razumeti vlasnika neispravnog uredjaja.
Namnozilo se "servisera" koji naplacuju vlasniku neispravnog laptopa da im kaze da je lapop neispravan.
"Servis" je prostor u kome se kvarovi otklanjaju po jasnim i unapred dogovorenim cenama.
Ne znam kako se zove prostor u kome se samo konstatuje neispravnost neispravne komponente, i to naplacuje.

Kako bi izgledalo kada bi 800 000 nezaposlenih gradjana otvorilo servise, i da jedni drugima govore sta im je neispravno?

Poslednja izmena:
Ipak je maticna ploca..:((((( Uzas..Serviser trazi ako moze da nadje polovnu,ali cisto sumnjam...a ja stvarno ne zelim drugi racunar i platicu ako ikako mogu da dobijem taj...Rece mi on da bi takva nova mat ploca bila oko 250 evra..ne znam sta da radim..Da li da sacekam malo ako se pojavi polovna,ili da narucuje novu...S obzirom da je laptop star 2 i po godine..on ni ne vredi 250 evra,ali za te pare mogu uzeti samo neki polovan i ko zna kakav...zato bih radije moju masinu!!

Ipak je maticna ploca..:((((( Uzas..Serviser trazi ako moze da nadje polovnu,ali cisto sumnjam...a ja stvarno ne zelim drugi racunar i platicu ako ikako mogu da dobijem taj...Rece mi on da bi takva nova mat ploca bila oko 250 evra..ne znam sta da radim..Da li da sacekam malo ako se pojavi polovna,ili da narucuje novu...S obzirom da je laptop star 2 i po godine..on ni ne vredi 250 evra,ali za te pare mogu uzeti samo neki polovan i ko zna kakav...zato bih radije moju masinu!!

ne isplati se dati 250 e za novu maticnu..
jedino ako dies na opcij uda sto jeftinije prodjes...

Back