Економски Тигар: Јаја и млечни производи поскупели за чак 68, 7%!

ЕКОНОМСКИ ТИГАР: Јаја и млечни производи поскупели за чак 68,7%!!!

У новембру 2023. године, потрошачке цене у поређењу са истим месецом претходне године, забележиле су значајан раст од 35%.​


vucic-drink.gif


Највеће повећање цена приметно је у категорији млечних производа и јаја, који су за 12 месеци поскупели за изненадјујућих 68.7%. Ово повећање сународнике ставља у неизвесну позицију, посебно с обзиром на то да је раст цена хране уопштено достигао 42.8%.

Поврће је забележило раст цена од чак 72%, док је цена рибе порасла за 34%. Хлеб и житарице су сада скупљи за 45%, а месо за 32%. Остали прехрамбени производи су такође поскупели, за 28.7% у поређењу са прошлом годином.


Овај тренд повећања трошкова живота поставља питање о адекватности зарада. Да ли су плате пратиле ове драстичне промене у ценама? Према доступним информацијама, плате нису доживеле сличан раст. Ово доводи до закључка да је куповна моћ становништва значајно умањена, што може имати дугорочне последице на стандард и економску стабилност.

https://srbin.info/ekonomija/ekonomski-tigar-poskupljenja-u-srbiji-skocila-za-cak-687/


Све је ово последица дугогодишњег уништавања пољопривреде од стране владајуће банде....

Што мање сељака то храна скупља и скупља

Каже ми пријатељ да код њих у Шведској килограм свињетине кошта од 400 до 500 динара. Код нас је готово два пута скупље!!!
Ako ce ti biti lakse i Kanada propala k’o žeton pod ovim degenerikom od premijera za kojeg je Vucic malo je reci JFK.
 

Back
Top