Ko o chemu, babe o ustipcima! Na kojoj god temi se pojavila dilema privatni ili drzavni nastao je metez ko na pijaci... Samo se prepucavate! Dajte neke konkretne odgovore, a ne samo "Moje bolje nego tvoje!" Privatni fakulteti jesu laksi i manje pozeljni od drustvenih pri zaposljavanju, ali dokle cje biti tako? Chinjenica je da vecj godinama diplomirani ekonomisti izlaze sa drzavnog fakulteta, a da ne razlikuju menicu od wc papira. Toliko podela i definicija nabubaju da izgube sustinu. Ne kazem da je privtano obrazovanje kvalitetno, ali nije ni drzavno. Ovako stoje stvari: ja sam na FFMO na SINGIDUNUM-u i nisam bas preterano zadovoljna. Radi se o tome da svaki debil(izuzev onih koji su potpuno nezainteresovani za studiranje) moze da ga zavrsi. Ja sam 2. god. 2003. kada sam ja bila 1. god imali smo 3 ispita na godini koja su bila teska kao na drzavnim faklultetima, spremali smo iz vise knjiga svaki ispit, isli na privatne casove itd. Kod profesora statistike je prolaznost bila 8%. Medjutim, naredne godine su sve te profesore kod kojih su ispiti bili teski otpustili, smanjili gradivo i podelili ispit na 3-4 kolokvijuma, na kojima je moglo da se prepisuje, tako da sada svi prolaze. Mene to nervira, jer je razlika izmedju 7(za koju prepises) i 9(za koju se rasturis od ucenja, jer za visoke ocene pitaju od korice, do korice na usmenom) nebo i zemlja. Uglavnom, price o radu u malim grupama su cista izmisljotina. Naguraju nas po 400 u amfiteatar i dovedu nekog senilnog dedu od 100 god da nesto zvacje. Nije uvek tako... Imali smo po par odlicnih profesora po godini, ali su ostali katastrofa. Smerovi su bez veze jer su profesori koji ti predaju po 3-4 predmeta na smeru smaraci, izuzev revizije i, mozda, medjunarodne trgovine, ako je osnuju do sledecje godine i dovedu nekog da valja. Toliko od mene.
P.S. raspitaj se dobro za taj drugi privarni faks, ako je to jedan od Zecevicjevih, drzi se za usi. Cujem da su im knjige po 50, 60 eur, svaki ispit koji ne polozis u prvom roku 50 eur, diplomski ispit se posebno placja, imaju neke novcane kazne za ne dolazenje na predavanja...