Ekonomska emancipacija "50-50%"

Drage ladies,

(mogu i gentlmen's, ofc) da komentarišu.

Da li primećujete ili ne daj bože praktikujete ovaj trend koji primećujem uglavnom kod mlađih generacija, koje prilikom zajedničkog života, sve troškove uglavnom dele ravnopravno?
Primera radi,...kad kupuju hranu, plaćaju režije za stan, kola i putovanja, dele sve ravnopravno, dok individualne troškove svako plaćanja svoje.
Pa onda kad uđu u neki tržni centar, guraju jedna velika kolica sa hranom i sredstvima za higijenu, i dve manje korpe, koje svako plati za sebe. Koliko je to po vama "fer play", koliko ili zašto nije,...i tako to.
Ili preferirate partnere koji su starog kova, ali su zato "Bečka škola", pa ne dozvoljavaju da vi platite.
Hvala.

Bonus pitanjce za mlađu populaciju:
" Plaćate li i piće svojim dečacima i zašto to radite"?😁
Nisam pametan :aha:

Kad krene to deljenje onda ubrzo sledi i podela....❤️‍🩹
U skladnom odnosu se neke stvari podrazumevalju, ako krenes da glumis ekonomistu u Vezi ili Braku ubrzo racun dodje na naplatu....
Zato i kazem i savetujem da zena bude pre svega dovoljno samostalna ( školovana) da "unese"nesto u tom odnosu.
Danasnje osim bivseg ,buduceg i cimaci na telefonu kao i neki kurs za nadogradju noktiju nesto se ne iscimaju da budu napredne.

.. posle se cude sto budu brzo potrosna roba.

( sleng je korišćen bez namere da se uvredi bilo koj pol, rasa i debljina kože)

❣️

Kad krene to deljenje onda ubrzo sledi i podela....❤️‍🩹
U skladnom odnosu se neke stvari podrazumevalju, ako krenes da glumis ekonomistu u Vezi ili Braku ubrzo racun dodje na naplatu....
Zato i kazem i savetujem da zena bude pre svega dovoljno samostalna ( školovana) da "unese"nesto u tom odnosu.
Danasnje osim bivseg ,buduceg i cimaci na telefonu kao i neki kurs za nadogradju noktiju nesto se ne iscimaju da budu napredne.

.. posle se cude sto budu brzo potrosna roba.

( sleng je korišćen bez namere da se uvredi bilo koj pol, rasa i debljina kože)

❣️
To nema veze sa emocijama i srecom, moze 5 fakulteta da ima i 5000 platu ne vredi joj kad nema s nekim mir

E, tu sad dolazi do pitanja efikasnost našeg pravnog sistema. Zatim, ne znam da li ste se povlačili po sudovima sa nekim, kako to izgleda i koliko traje, i gde ćete u međuvremenu da živite, pa samo da pokrenete privremenu meru da živite u stanu sa decom pa se čeka više meseci.

Meni je milion puta lakše da imam sve svoje i da uvek mogu da odem ako želim. A ko hoće sa svim tim da se bakće nek izvoli.

Dve samostalne osobe koje su zajedno samo zato što žele biti, nema veze sa parama, u odnosu u kojem svako ima za sebe, i proizvode još zajedničkih para koje će jasno jednom podeliti ili uložiti u nešto zajedničko, to je vredno. Za mene.
pa šta je alternativa, da se odrekneš svog dela?

Nzm,...moram priznati da je to sve pomalo čudno za mene. Kad god sam pokušala da nekom muškarcu platim piće, rekli su mi da im u životu nijedna žena nije platila piće.
Dok ne shvatam ni ovakve žene,...msm šta one i očekuju od muškarca? Muškarače.😁
Poruka je jasna, finansijski su totalno nezavisne,...šta one onda hoće? Aplauz?
Women power? Pa zar ovo nije "utrkavanje" sa muškarcima? Koliko može ovakva žena stvarno muškarcu biti privlačna? Sve imaju pored sebe,...a gde su im pravi muškarci?
Is it wort it?

Poslednja izmena:
Muškarci i žene mogu da budu 50/50 samo pod uslovom da žena nije i majka.

U slučaju da je žena rodila dvoje dece ona je sa svoje strane unela vrednost od 100 000$.(pola surogat cene racunam, znači trudnoća, porođaj, dojenje x2).
Kad muškarac sa svoje strane unese toliki novac od tog momenta mogu da računaju 50/50
Ovo je nešto najsmešnije što sam pročitao danas.

Dosta je interneta, što bi rekli naši stari.

Budi realna ....Primer iz zivota...Ona je zavrsila magisterij, i radi kao ekonomski analiticar za novine (stalan posao, radi od kuce); on je freelancer fotograf, koji radi na postotke.Zajedno stanuju. Njena plata je dva puta veca od njegove, i ona placa iznajmljivanje stana (12 cekova unapred), i rezije.On placa super,i benzin za auto.Izlaske ona placa
Ako vec hoces realnu pricu, ni jedna visoko obrazovana situirana uspesna zena nece stici do stadijuma veze zajednicki zivot sa neuspesnim frilenserom :lol: taj dalje od kres seme kod nje nece stici
Uspesna zena i neuspesan muskarac, to je mizeran procenat populacije, dodje mu kao statisticka greska :lol:

Zašto misliš da je evropska žena nezadovoljna? Što bi želela da se neko brine o njoj? Ali mislim, to ima svoje posledice.
Mislim da jedino žene u Americi uživaju full slobodu u svim sferama društva, uživaju ravnopravnost sa muškarcima i jedine su koje Zakon štiti na najbolji mogući način. Evropska žena mora stalno da se dokazuje i sebi i drugima,...u SAD-u se jednostavno rodiš k'o o žena i uživaš sva prava k'o kraljica!

Poslednja izmena:
Muškarci i žene mogu da budu 50/50 samo pod uslovom da žena nije i majka.

U slučaju da je žena rodila dvoje dece ona je sa svoje strane unela vrednost od 100 000$.(pola surogat cene racunam, znači trudnoća, porođaj, dojenje x2).
Kad muškarac sa svoje strane unese toliki novac od tog momenta mogu da računaju 50/50A

A sperma ide u kubicima ili u mililitrima?
I posto svrš?

to je žalosno ako ti je smešno i ako ne vrednuješ doprinos žene kao majke

ali nije neočekovano da je to smešno muškarcima na Balkanu, zamisli tako da žena za recimo tvoj finansijski doprinos domu kroz novac kaže da je to nešto najsmešnije što je čula
Znači ako meni dete ne plati 6 miliona evra što sam ga napravio i odgajio, ono ne vrednuje svog oca...

Pa to je urnebesno smešno.

Ti pričaš o deci, vrati se par postova unazad i priseti se izjave o nadoknadi za rađanje dece.
Pričam o osobi koja donosi novi život na svet.

Kad biste vi imali mogućnost da budete trudni, onda biste računali vrednost trudnoće, nošenja bebe devet meseci, žrtvovanja karijere nekoliko godina oko podizanja deteta, dojenje i slično.

Da nije tako ne bi bilo toliko zbunjenih muškaraca kojima je čudno da treba da dele imovinu na pola nakon razvoda kad su sve "sami stekli", neobično zaista.

(btw postoje divni odgovorni muškarci ali to je 1%)

Back