Еколошки устанак позива организације, покретe, јавне личности у "Фронт за одбрану Србије"

1721988830603.png

1722059539850.png

Protest u Negotinu protiv litijuma

1722059523860.png

26.07.2024. 20:29

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Sanja Milošević iz Udruženja građana „Negotinci u akciji“ rekla je za N1 da je više razloga za okupljanje.

Okupili smo se ovde sa zahtevima za preventivne mere koje su nam potrebne na deponiji koja već šesti put gori ove godine i samim tim imamo zahteve za nadležne organe što se tiče vođenja celokupnog sistema, rekla je ona.

Milošević je istakla i da okupljeni podržavaju sve u Zapadnoj Srbiji koji se bore protiv iskopavanja litijuma.

Šaljemo poruku da smo uz vas, uz sve dobre ljude koji se bave ekološkom svešću i naravno ono što je najbitnije, vodimo se principom održivog razvoja. Sve ono što budemo sačuvali od prirodnih resursa ostaće za buduće generacije, rekla je ona.

ajd ko je lud da se vozi na potencijalnoj bombi? zapaljivo bre, i ako je parkirano u garazi i cak nije ni ukljuceno u struju, samo ode kuca u plamenu!
pa ja sam bar kao mladji polupao kola ihahaj, ali bre nikad se nisam zapalio! zamisli ja spavam kuci,a cudo mi se samo zapali u garazi? AAAAAAAAAA!
znam ljude koji su se prevrtali, i ni oni se nisu zapalili, pa gledao sam udese gde se auta sudare jedan odleti na krov varnici na sve strane, i opet se ne zapali ni 1~~~

It's estimated that about one-third of fires in electric vehicles occur while the car is parked and unplugged.

3 Shocking Garage Fires Involving Electric Vehicles - YouTube

Truck Carrying Lithium Batteries, Which Power Electric Vehicles, Catches Fire and Shuts Down Major California Highway for Days (VIDEO)

Poslednja izmena:
sta je komso, ne svidja ti se vise da budes eu kolonija? oces mozda u nafo umesto u eu sad?
ne valja ti briks, ne valja ti rusija, a eu kolonija? ona je za tebe, da budes kao kongoanac, zambijac i nigerijac zajedno, da se malo naucis pameti, kada te budu tretirali kao afrikanera, a ti im brises i glancas cipele., prvo gazda solcu, si cuo cigo moj dobri?

ova sa litijumom ti je vaspitna, i nema vise popravnog ispita.

trazili ste eu?
dos'o vam gazda eu na noge, her soljc, a vi ni imalin, ni cetke niste spremili? cist bezobrazluk.
vucic se tamo preznojava, sta ceka sad solc zasto ne izlazi, koga ceka?

cigane bre ceka da mu pevaju JOOOJ!

Poslednja izmena:
sta je komso, ne svidja ti se vise da budes eu kolonija?
Моја маленкост је прва на овом форуму отворила ауторску тему под насловом "Еколошки устанак," још у априлу 2021. године.

Моја маленкост је прва на овом форуму отворила ауторску тему под насловом "Еколошки устанак," још у априлу 2021. године.
ja tebe nisam odbacio, samo pitam jel si sad protiv eu trovacnice fasisticke? da ili ne
jel bi i dalje u eu da te svaba truje, ili mozda u briks?
ne das rudnike nema u eu, oni su sad uslov

Куриозитет злочина који су Немци починили 1941. године састојао се у томе што су Србима из јадарског краја понудили да дођу по такозване објаве, гаранције за слободно кретање, да би их тако преваром окупили за стрељање​

Масакр у Јадру и неки други Немци

Poslednja izmena:
podrzavam, da se sns bagra koja lobira za eu trovace i rio tintoreto raskrinka najjace moguce

„Загађење се не може разблаживати, наручито код тешких метала. Оно што уђе у дрво и тло, то стиже до Дрине и Шапца, па онда до великих изворишта и то долази у Београд за неколико месеци. Врста тла у тој зони је пророзна, реч је о шљунку. То је иначе јако здраво за пољопривреду, јер има много кисеоника. Они ће да униште и кисеоник. Сваку њихову ‘чињеницу’ смо досад побили“, појашњава Божовић.

Божовић подвлачи да су последице рударења литјума много горе од оних како их сада представљају и да не постоји шанса да се таква штета санира.

Из долине Јадра поручили: На мрежама деле оно што пише у брошурама Рио Тинта
Коментаришући „озелењавање“ пројекта „Јадар“ мештанка Горњих Недељица и активистикиња Маријана Петковић за Нова.рс каже да СНС функционери на друштвеним мрежама деле оно што су добили из компаније „Рио Тинто“.

„Они и даље настављају да раде оно за шта их овај народ није платио. И даље се баве маркетингом компаније, а треба да се баве својим послом“, рекла је Петковић.

Како су струка и људи из Јадра у свега пар реченица уништили ботовање напредњака

„Да ли су се из власти икада сетили да питају те понуђаче који би код нас да копају литијум, да ли могу да им покажу и физички их одведу у место у иностранству да виде да ли негде постоје такве врсте рудника и ископа – то је немогуће“, рекао је Божовић.

Он појашњава да је специфична тежина литијума мања од воде, што значи да он плива по пукотинским површинама.

ja tebe nisam odbacio, samo pitam jel si sad protiv eu trovacnice fasisticke? da ili ne
Када би ево сада из ЕУ дошли и казали примамо вас у пуноправно чланство истог тренутка када Чипуљчанин за Рио Тинто свечано пред својих 2000 сендвичара-ветерана и 1000 Додигових елекшнс-туриста изБосне и уз назочност поглавара Профитеријанске цркве први ашов буде забо` у долину Јадра нема везе што не испуњавате ни минимум услова за ЕУ као што је правна држава и то, ja бих казао "не, хвала, копајте код себе."

Back