Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni 5 do 10 soma nije malo za auto star 20 godina, ali sta cu kad mi se svidja...

Nije mi bitan odnos cena/konjske snage, nego da me taj auto koji bi uzeo privlaci necim drugim. I ne smata mi cen delova, i sl. Onda niko ne bi kupovao alfu npr. zar ne?

Eto, da zakljucimo pricu.

Zna se da je generalno gledano USA jeftinija od Evrope, ali ipak... Ovo je malo čudno. Ne kažem da nije istina, ali kakva oprema tu ulazi, kakve gume, kakve kočnice i ostalo??? Ipak je to serijski auto, model, ali i da je proizvodnja omasovljena toliko da se meri milionima komada godišnje, opet bi bilo diskutabilno.... I radna snaga tamo nije jeftina kao Kinezi i slični... Jedino mi je logično da štite svoj interes od nadolazeće konkurencije (''kupujmo domaće''), ali opet je jeftino. Previše.

******, definicija muscle cars je puno snage za ne bas puno para. Zato opet ponavljam da Japanci neznaju napraviti mocno auto po realnoj ceni, zato i nemaju puno sportskih auta, a oni sto su ostali prodaju se u dosta malim serijama.
Gledam Car and Driver pre nekoliko sedmica i testiraju aute koji kao pruzaju najvise za najmanje para. Znaci, cilj je bio da budu sto brzi a da ne prelaze $25,000 granicu. Najgori deo je bio kad je Acura RSX Type S pobedila, koja ima 210 hp i kosta $24,000. Dodaj jos $1,000 i imaces 300 hp Mustang GT. Za $21,000 kupis Dodge SRT-4 sa 240 hp koji ce oduvati tu RSX u svakog pogledu. To je neverovatno koliko je taj SRT-4 brz, moj ga jedan drug ima

Ferrari ne kosta $33,000 koliko kostaju Sti, Evo i S2000. To su ogromne cene za ono sto pruzaju.

Da se vratim na momenat na tu epizonu Car and Driver. Ime tog testiranja je bilo cheap speed ili u prevodu jeftina brzina, a pobedjuje auto sa 210 hp koji ima 1/4 mile time 15.0 sec i koji ima $24,000 cenu. Niti je jeftin niti ima brzinu. Moj Mustang kad sam ga kupio je bio $10,000 jeftiniji (ja sam ga platio $14,000, novi je bio $16,000) i svega pola sekunde je sporiji na 1/4 mile.

Kad mi Japanac napravi auto koji ce imati iste performance i isti MSRP kao i americka auta - mozda, ali samo mozda, cu ih voleti onda. Sada imam mnogo postovanja za njih jer imaju odlican kvalitet motora, ali sto se tice brzine - nalaze se na samom kraju moje liste.

Druga filozofija u pravljenju kola i to je to. Besmisleno je reći ''ne znaju'' za bilo kojeg proizvođača, sa retkim izuzecima... Danas svi znaju da naprave auto, samo je pitanje ciljne grupe...
I kad smo kod Ferarija i sličnih, razlika između auta od 150000 eura i 450000 eura je zanemarljiva ili je nema...

Opet poredis koloko je tvoj auto bio jeftiniji, ali verovatno u americi, tama tih 10.000$ na porez!

"Kad mi Japanac napravi auto koji ce imati iste performance i isti MSRP kao i americka auta - mozda, ali samo mozda, cu ih voleti onda. Sada imam mnogo postovanja za njih jer imaju odlican kvalitet motora, ali sto se tice brzine - nalaze se na samom kraju moje liste."

Ovo sve govori, cak i sa istim performansama verovatno ih ne bi voleo, i to je normalno. Vec sam rekao, ne treba po svaku cenu ulaziti u poredjenje modela, poredjenjem brojeva...

Uvek se setim uporednog testa Daevoo Lanos i Fiat Bravo. Iste dimenzije, isti motori, ista snaga, isto ubrzanje ista potrosnje, znaci sve u svemu sa malim razlikama, max 0,1 po karakteristici.

A sta je u stvarnosti? Fiat je ipak mnogo bolji Mislim daevoo....

Eto sta moze da se prikaze brojevima...

Inace ne secam se samo kako je stajalo sa cenom, ali verovatno je daevoo bio nesto jeftiniji, ali dzaba mu to, svako bi pre uzeo Bravo, kome ja bar malo stalo do onoga sta vozi, a ne samo da sto jeftinije prodje, zar ne?

Ajde jedno pitanje?

Zar nije Honda prva proizvodila serijske motore sa varijabilnim otvaranjem ventila? Na Integri?

BTW jedan od automobila koji mnogi proizvodjaci samo mogu da sanjaju da ce napraviti. Bez prebudzenog dizajna, samo Xtra jak motor, i 100% trkacka masina...

NARAVNO da ce to za posledicu imati nepovolju cenu...

Back