Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa evo pa usporedi

gtrproto_rear.jpg

Chevrolet_corvette_6.jpg

jomini:
Moj je iste boje kao ovaj na slici. Ima jedan preko puta stadiona na bulevaru, ali nema direktno ubrizgavanje i zezalice na struju. Moj je kompletan tadašnji model.
Inače, ovo za Tempru je bilo u afektu, pogledaj prošlu stranu i zamisli da neko tako tebe proziva i shvatićeš šta je u pitanju, veruj mi. I svako normalan će shvatiti. Ovi drugi - teško ili nikako.
"U afektu" ili ne, bilo bi dobro da malo razmišljaš o onome što pričaš, a ne da karakteristike deliš napamet!
I ako mi je malo nepravedno prema "Tempri" da o njoj pišemoi na temi o "japancima"- odgovaram pošto je tema tu započeta. Istine radi, reći ću ti da sam u životu imao tu sreću da vozim dosta dobre automobile (i uvek nove): Fiat 125 S, Alfa 75 Twin Spark, Alfa 33... Tempru (1600 SX digitalac) sam kupio 1991. (decembar) i prvi je auto koji nisam prodao nakon 3-4 godine. Šta misliš, zašto?
Pored toga što je izuzetno komforna i udobna, prešao sam 270 000 km bez pipanja motora, samo svećice, ulje i sl. Pali i vuče kao munja, plin ima od pre godinu dana. Ne curi ulje nigde, menjač nije pipnut (čak nikad provereno ulje u njemu). Zamenjene disk pločice na recimo svakih 30 000 km, diskovi na oko 240 000 km, amortizeri klokoću, zreli za zamenu, zadnji lonac menjan posle 9 godina, srednji posle 11 godina. Gume menjane na oko 50 000. Karoserija je pocinkovana i nigde trunke korozije! I stalno na ulici. Na -20 pali iz prve. Ko ne veruje - provera dopuštena!
Nadam se da je dovoljno... i da si svestan šta si lupio!
Ništa lično.

jomini:
Tesla, govorio sam o izgledu auta. Kad se malo uputiš u događanja, onda se javi, ovako,
''odvezi se u nepoznatom pravcu
u svom novom digitalcu''
:shock: Da nisi ti onaj koji na sva usta propagira toleranciju?:roll:
Koliko vidim, čovek je sasvim "upućen u događanja", jer kad napišeš:
jomini:
Taj, odnosno takav ''gabor'' inače je '86 godište i u sebi ima ono o čemu ostali nisu ni sanjali ni maštali. I sad ide kao nov i sve na njemu radi, svako dugmence, svaki prekidač, svaki delić auta...
Uostalom, kada mi prigovori ponosni vlasnik Fiat Tempre, jednog od sivljih modela autoindustrije ikada, mogu samo da se nasmejem....
to podrazumeva čitav automobil... A šta si ti pri tome mislio, druga je stvar... ;)
Kad smo već kod "Tempre" - znam i ja za jednu sličnu... Super je! 8)

:roll: Ko se ovde jos uzbudjuje zbog jominijevih izjava? :lol:
Veliki poznavalac auto-industrije, svakako kompetentan da oceni koji je model "jedan od najsivljih u auto industriji ikada", a nije u stanju da prepozna ni najcuvenije japanske automobile za koje tvrdi da su mu omiljeni (i ako oni bas i nemaju tako dugu istoriju :wink: )?!

sofronije*:
Veliki poznavalac auto-industrije, svakako kompetentan da oceni koji je model "jedan od najsivljih u auto industriji ikada", a nije u stanju da prepozna ni najcuvenije japanske automobile za koje tvrdi da su mu omiljeni (i ako oni bas i nemaju tako dugu istoriju :wink: )?!
Vala bas! Udavi sve a ne prepoznaje Japance koje zna svaki klinac! :shock:

smeh:

to podrazumeva čitav automobil... A šta si ti pri tome mislio, druga je stvar... ;)
Takodje! Moj komsija taksista vozi jednu iz `93 ipesao je skoro 400 000 kilometara bez problema. Ali jomini ima ocigledni problem sa zutilom pred ocima! :wink: :lol: Lepo mu je vise clanova savetovalo da poseti oftamologa! :lol:

smeh:

U drugom citatu su dve rečenice, uključite malo mozgiće, tako jednake da biste trebali da se zapitate.... Ova dva klona i ti ste zreli za generalnu... Uostalom, ko je vas šta pitao pa replicirate???

sofronije*:
Hehehe, kako ste jednaki, ne mogu da verujem!!! Eto, probaj da potražiš ''pomoć prijatelja'' da shvatiš ponešto. U stvari, ne trudi se, namate vi snagu za to, bez obzira s koje strane se koji nalazio... Kapiraš, cvrglan?
Meni su omiljeni najčuveniji japanski automobili??? Haha, pa ti si za priču. :roll: :arrow: :idea:

Taj Subaru je cista kopija Chevrolet Impale napred.

A sto se tice NSC Concept-a, ako bude imala isti motor kao i NSX (sto verujem da hoce, jer Honda u svojoj istoriji nije imala veceg motora od V6) moce ga oduvati svaki Americki V8, pocev od novog Mustanga, GTO, pa sve do 'Vette, Vipera i GT-a. Samo jos fali cena od $90,000 (toliko je i NSX kostala).

Back