Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jomini:
Evo faceliftinga Mazdi 6. Izgleda odlično...

mz2006mazda6mazdaspeed61155486m.jpg

Do sad je već trebalo da naučiš da od babe nikad devojka... i pored "faceliftinga"!
Naročito, kod babe koja ni kao devojka nije bila baš izgledna... :roll:

PS Neću više ni da svratim ovde... ali me živo zanimalo kako neko može da nađe bilo šta lepo na tim automobilima? OK su oni kao prevozno sredstvo, ali ostalo ne kapiram.
Nešto najgore što je moglo da zadesi svetsku industriju je japanski automobil, kopija svega postojećeg, sa papirnim limom, komičnom elektronikom, smešno "naduvanim motorima" koji riknjavaju dok trepneš,, sve u svemu cirkus i komedija koja se kotrlja na tročkovima...
:-?
Bežim odavde... i ne vraćam se!

Мени је некако ова маздица баш лепа. Поред Тојоте Рав4 најлепши јапанац... А мислим да му је и цена приступачна. Нека ме неко исправи, али чини ми се да му је цена као рецимо голфу 5, а ипак је ово ауто више средње класе (ако тако можу да кажем).

68Charger440:
Ma dzaba im je da imaju jace auto u toj klasi kad to auto kosta $15,000 vise. Prave aute u istoj klasi kao sto su Dodge SRT-4 i Ford SVT Focus, a onda im nabiju cenu od $10,000-$15,000 vise. Isto kao kad je Audi predstavio RS4 i rekao da ce biti u istoj klasi kao i BMW M3. Samo su zaboravili jedan mali detalj, a to je da RS4 kosta $30,000 VISE nego M3.

Sad ti meni nadji Japansko auto u klasi Mustanga/GTO, u klasi Corvette i u klasi GT (da imaju isto ili priblizno jak motor ali da ne prelazi cenu). Mustang i GTO su $30,000 (Mustang V8 ima pocetnu cenu $25,000, ali ajde racunam ga sa svim opcijama), Corvette je $60,000, GT je $140,000.

Dokle vise ta prica o ceni?

Ja licno volim najvise BMW i Alfu, a da se ne lazemo u vreme globalne razmene podataka i npr. Opel ce napraviti model koji ima istu snagu i ubrzanje sa istim motorom kao i prethodno navedene marke, i ako poredimo aute u istoj klasi, Opel ce biti jeftiniji.

Jel to znaci da svi treba da kupuje Opela? I da je on bolji?

Ja bih uvek dao 5 i vise soma evra vise za auto koji preferiram, i ako ima isti takav za manje pare kod drugog proizvodjaca.

Totalno je glupo vaditi se na pare, neko voli toyotu i platice je malo vise da bi je imao od istog takvog nekog drugog. To je sasvim normalno.

Aleksej_BASO:
Dokle vise ta prica o ceni?

Ja licno volim najvise BMW i Alfu, a da se ne lazemo u vreme globalne razmene podataka i npr. Opel ce napraviti model koji ima istu snagu i ubrzanje sa istim motorom kao i prethodno navedene marke, i ako poredimo aute u istoj klasi, Opel ce biti jeftiniji.

Jel to znaci da svi treba da kupuje Opela? I da je on bolji?

Ja bih uvek dao 5 i vise soma evra vise za auto koji preferiram, i ako ima isti takav za manje pare kod drugog proizvodjaca.

Totalno je glupo vaditi se na pare, neko voli toyotu i platice je malo vise da bi je imao od istog takvog nekog drugog. To je sasvim normalno.

Opel ce mozda naprviti model koji ce imati istu snagu i ubrzanje SA ISTIM MOTOROM, ali razliga izmedju Americkih i Japanskih auta je - oni nemaju isti motor. Japanci koriste 4-cyl sa turbom i slicno, dok Ameri koriste V8. I kod Japanaca RPM se uvek vrti na velikim brojevima da bi se dobila snaga i nema sanse da moze biti dobar i kvalitetan kao V8.

Aleksandar voljeni:
Do sad je već trebalo da naučiš da od babe nikad devojka... i pored "faceliftinga"!
Naročito, kod babe koja ni kao devojka nije bila baš izgledna... :roll:

PS Neću više ni da svratim ovde... ali me živo zanimalo kako neko može da nađe bilo šta lepo na tim automobilima? OK su oni kao prevozno sredstvo, ali ostalo ne kapiram.
Nešto najgore što je moglo da zadesi svetsku industriju je japanski automobil, kopija svega postojećeg, sa papirnim limom, komičnom elektronikom, smešno "naduvanim motorima" koji riknjavaju dok trepneš,, sve u svemu cirkus i komedija koja se kotrlja na tročkovima...
:-?
Bežim odavde... i ne vraćam se!
Ovoliko nelogočnih, glupavih i subjektivnih izjava odavno nije bilo u ovako malo redova... :arrow: :lol:

68Charger440:
Opel ce mozda naprviti model koji ce imati istu snagu i ubrzanje SA ISTIM MOTOROM, ali razliga izmedju Americkih i Japanskih auta je - oni nemaju isti motor. Japanci koriste 4-cyl sa turbom i slicno, dok Ameri koriste V8. I kod Japanaca RPM se uvek vrti na velikim brojevima da bi se dobila snaga i nema sanse da moze biti dobar i kvalitetan kao V8.

Upravo to, a vi ih non stop poredite.

Sta fali sto se rpm vrti na velikim brojevima?

I to je 'izvor' snage.

U F1 to je jedan od najbitnih nacina za povecanje snage.

Ja sam cuo da Honda GARANTUJE za neki njihov motor, mislim u S2000 sa 2000ccm i 240ks da mu je trajnost ista kao u u drugih motora. E sad onda dolazimo do price sa cenom, naravno da ta garancija podrazumeva visoku cenu, zbog Xtra kvalitetne izrade, ali da imam ne bi mi bilo zao da dam.

Ovde gde ja zivim naces samo po koju CRX, a one kojima je motor u voznom stanju sve su zardjale. I CRX nikad nije imala 160 hp, to je bila Civic Si. CRX je imala 1.6L I4 sa 76 hp, 91 hp, 105 hp i maksimalnih 108 hp (broj hp se menjao tokom godina). Tokom sredine 1990tih je stigla Honda Del Sol, koja je bila zamena za CRX i ona je imala 160 hp. Ali to nije bila CRX, to je bila Del Sol.

68Charger440:
Ovde gde ja zivim naces samo po koju CRX, a one kojima je motor u voznom stanju sve su zardjale. I CRX nikad nije imala 160 hp, to je bila Civic Si. CRX je imala 1.6L I4 sa 76 hp, 91 hp, 105 hp i maksimalnih 108 hp (broj hp se menjao tokom godina). Tokom sredine 1990tih je stigla Honda Del Sol, koja je bila zamena za CRX i ona je imala 160 hp. Ali to nije bila CRX, to je bila Del Sol.

Hm CRX! Zakleo bih se da je moj drugar imao sa fabricki 130 i nesto konja... Gledlil smo u saobracajnoj...

I ni jedan CRX koji sam videio nije imao rdje ni u tragovim...

Ali malo ih ima zbog nedostupnih delova bar u NS, ali civica ima, ... takodje bez rdje.

68Charger440:
Postojale su varijante sa 135ks i 157ks (za koju vičem 160). Poenta je u onom Vtec, prijatelju... Za to sam pričao... Pogledaj gore! Istina je samo jedna, ova što sam je ja naveo...
Drugo, taj 1.6 16v Vtec motor (da ponovim: o kome je ovde reč!) je ugrađivan i fabrički u Honde Civic, ne samo u CRX! U tim Civicima su koliko sam upoznat isključivo one varijante od 157ks... Lično sam vozio jednu par dana. Bila je za one kojima je ipak trebao malkice veći auto. Spolja se Civic Vtec razlikovao po drugačijem obliku haube od redovnog Civica... Falilo mesta za glavu... :lol:
Što se ovoga tiče, nemoj se nastavljati jer je samo ovo istina... :arrow: :!:

jomini:
Postojale su varijante sa 135ks i 157ks (za koju vičem 160). Poenta je u onom Vtec, prijatelju... Za to sam pričao... Pogledaj gore! Istina je samo jedna, ova što sam je ja naveo...
Drugo, taj 1.6 16v Vtec motor (da ponovim: o kome je ovde reč!) je ugrađivan i fabrički u Honde Civic, ne samo u CRX! U tim Civicima su koliko sam upoznat isključivo one varijante od 157ks... Lično sam vozio jednu par dana. Bila je za one kojima je ipak trebao malkice veći auto. Spolja se Civic Vtec razlikovao po drugačijem obliku haube od redovnog Civica... Falilo mesta za glavu... :lol:
Što se ovoga tiče, nemoj se nastavljati jer je samo ovo istina... :arrow: :!:

Jeste ja sam video davno jedan crni civic u NS ima onu dzombu na haubi kao crx (koji sam ranije spomenuo).

Izgleda nadrkano do jaja autic!!!

Back