Ех, када ће у Србији да опорезују оних 250 скупштинских проститутки?

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Holandija: Porez za prostitutke
12. januar 2011. | 15:13 | Izvor: Tanjug
Amsterdam -- Holandska vlada upozorila je prostitutke koje svoje usluge nude u amsterdamskoj četvrti "crvenih fenjera" da će uskoro morati da plaćaju porez.

Četvrt ''crvenih fenjera'' (Tanjug)

Vlada Holandije prostitutkama poručuje da uskoro treba da očekuju posetu državnih poreznika.

Portparol poreske uprave Janeke Verhegen kaže da su već oporezovani bordeli pa su se na meti sada našle i žene koje rade samostalno, prenosi američka agencija AP.

Iako je ova profesija ozakonjena još pre deset godina u Holandiji, vlada je tek sada pokrenula postupak oporezivanja zbog velike krize koja "drma" državu.

Prema njihovim procenama, godišnje se od “najstarijeg zanata na svetu“ prikupi čak 660 miliona evra, što je oko 50 evra po glavi svakog od 16 miliona Holanđana - i pored činjenice da je većina mušterija iz inostranstva.

Neke od "lepotica noći" izjavljuju da nemaju ništa protiv plaćanja poreza, jer "se njihov posao ne razlikuje od drugih poslova".

Druge se, pak, žale i pitaju zašto bi uopšte plaćale poreze kada imaju probleme i prilikom otvaranja računa u bankama, jer su žigosane u društvu.

"Država sve radi pod izgovorom da na ovaj način sprečava trgovinu ljudima, kada zapravo želi da stvari drži pod kontrolom", izjavila je Metje Blank ispred jednog udruženja prostitutki.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=12&nav_category=15&nav_id=485331
 
Nemoj tako,nemoj da vređaš...prostitutke.Sa njima (prostitutkama) si odmah načisto, zar ne?Znaš po šta ideš i da će da košta.To je neka vrsta dila. A šta su ovi pričali kad su kretali u dil sa narodom, a šta bi na kraju?

Да знаш да си у праву........него када ће модерација да промени наслов теме?
 

Back
Top