EGZORCIZAM

Ljudi ma šta vi rekli o ovome ovo je dostiglo nivo nauke još davno. Sad psihijatri rade isto ili slično samo demone nazivaju imenom posledice, npr. opsesivne misli su napale čoveka i treba psiholog da ga dubinskom psihoterapijom oslobodi od toga. To nije tačno opsesivne misli ne napadaju nikoga, njega napada demon koji je uzrok a opsesivne misli su posledica. Isto bi glupo bilo reći čovek je oboleo od perforacije abdomena, nije uzrok je nož kojim je Huse ubo Hasu u stomak a poslediva je perforacija, nije dosta samo zakrpiti rupu a ostaviti Husu sa njegovim nožem u istoj sobi sa pacijentom. :hvala:

Ovo je najogavni tekst koji se mogao procitati na ovom PDF, poziv za cinjenje verskih zlocina protiv neistomisljenika. Sramno, zaista sramno.
Nisu to verski zločini već verski podvizi.
To su zločini gledano od strane nevernika.
A nećeš mi valjda reći da si nevernik?
A evo baš sad nož oštrimo i ražanj pripremamo.

свак се чеша кад и где га сврби...
јок случајно...
паметном толко.
случајност јок...
пусти демоне...
твоја је тема о теби.
Nesto si mi mnogo utanjio. Sta ti ovo pametovanje znaci? Mozes li ti da to nekako "elaboriras", ili da "semi-elaboriras" Inace, pustio sam ja demone, ali oni nece tebe da puste. Morao bi da se obratis strucnjaku.

Osim hrišćanske, postoji i tzv. okultna demonologija kojom su se bavili raznorazni okultisti i čarobnjaci, a cilj joj je prizivanje demona radi traženja određene koristi.
Da počnemo sa pitanjem koje je Kornelije Agripa postavio svom duhovniku Johanu Tritemiju. Kako to da magiju– koju su još u pradavno doba svi stari filozofi smatrali najuzvišenijom naukom, a drevni mudraci i sveštenici držali uvek u najvećem poštovanju sveti oci u kasnijim vremenima, od samog začetka hrišćanske crkve, proglasiše za mrsku i sumnjivu, teolozi odbaciše, sveti kanoni prokleše, a naposletku i svi zakoni zabraniše?
Odakle magije, tj. cuda u Bibliji? Ima ih na pretek?

Suština egzorcizma je da se pacijent zgadi, uplaši onog dela samoga sebe, koji je u mraku.
U tom kontekstu, egzorcizam predstavlja pogled, upad u unutrašnji svet pacijenta, od strane egzorciste.

Šta? Jel to Đavo posednut Srbima i Englezima i sad ne zna kako da ih egzorcira? :kafa:
Ma, ko zna ko koga, da li djavo sotonu ili sotona djavola, da li egzorcista djavole ili djavoli agzorcistu. Stalno neko nekome uteruje i neko nekog isteruje. Ovde vazi ono pravilo" j**o lud zbunjenog ....".

Dobar štos. Sad znamo da Srbi ne bivaju posednuti od đavola, nego đavo biva posednut od Srba.
mali172.gif
Moz' da bidne al' ne mora da znaci.

Poslednja izmena:
hogarius:
Ovo je najogavni tekst koji se mogao procitati na ovom PDF, poziv za cinjenje verskih zlocina protiv neistomisljenika. Sramno, zaista sramno.
muzjak:
Nisu to verski zločini već verski podvizi.
To su zločini gledano od strane nevernika.
A nećeš mi valjda reći da si nevernik?
A evo baš sad nož oštrimo i ražanj pripremamo.
Ovo je neverovatno, gde si ti nasao ovaj citat koji meni pripisujes?

Osim hrišćanske, postoji i tzv. okultna demonologija kojom su se bavili raznorazni okultisti i čarobnjaci, a cilj joj je prizivanje demona radi traženja određene koristi.
Da počnemo sa pitanjem koje je Kornelije Agripa postavio svom duhovniku Johanu Tritemiju. Kako to da magiju– koju su još u pradavno doba svi stari filozofi smatrali najuzvišenijom naukom, a drevni mudraci i sveštenici držali uvek u najvećem poštovanju sveti oci u kasnijim vremenima, od samog začetka hrišćanske crkve, proglasiše za mrsku i sumnjivu, teolozi odbaciše, sveti kanoni prokleše, a naposletku i svi zakoni zabraniše?
Magija ne radi? Ko fol zabranjena je....
Ne radi!!!
Navedi mi samo JEDNOG filozofa koji ju je smatrao uzviseno, uz to i naukom.
Jedino poznato ime koje ja znam da ima bilo kakve veze sa magijom (okultizam, alhemija, koja uzgred 100% nije radila) je isak njutn.
Njegova nauka je radila, i JOS UVEK radi, okultizm JOK!

da li se to radi u Beogradu i kako uopste ide cela ta prica kad neko zeli da se oslobodi duha ,demona ?

MOJ PRVI SLUČAJNI EGZORCIZAM

Obred je rađen nenamerno, dakle slučajno. Kada se obred egzorcizma radi, osoba treba biti u pratnji, gde je barem jedan član njene porodice, dakle brat, otac, baba,sestra...

Ta osoba koja ide sa opsednutim je neka vrsta telohranitelje egzorcisti, jer otprilike na polovini egzorcizma, opsednuti počinje da pljuje na egzorcistu, pokušava da ga ujede, preti mu, napada ga fizički i uglavnom se ponaša ko besan pas.
Međutim ja nisam ni išao da vršim egzorcizam, nego smo ja i jedan moj prijatelj išli kod zajedničkog poznanika da probamo rakiju kruškovaču koju je on pekao tih dana. Kako to obično biva tu se skupilo i prilično komšija, kumova, prijatelja... Nakon što smo već poprilično popili, počeo je razgovor čime se ja bavim i kad sam pomenuo egzorcizam, svi su me gledali kao da sam pao sa kruške od koje smo pekli rakiju, ali pošto se pilo i mezilo, svi su bili skloni da priču okrenu na šalu, da ja ne bih u društvu ispao budala. Polu-posprdno me pitaju na koji način vršim egzorcizam, koje se molitve koriste, šta mi treba od rekvizita...Ja objasnim ljudima da mi treba samo Biblija i ništa više.Na regalu, na vidno istaknutom mestu kočoperila sa jedna ogromna Biblija teška bar 2 kg. Bila je sasvim nova, verovatno nikada ni ne otvorena. Takve knjige nabavljaju ovi novo-komponovani hrišćani koji su iz komunizma skočili direkno u tkzv.»pravoslavlje» Takve biblije i uz njih razne brojanice, krstovi i ikone za ukućane nemaju nikakvu drugu funkciju osim dekorativne. Domaćin skine Bibliju sa regala, oduva prašinu sa nje i pita da li bi mi ta knjiga odgovarala za egzorcizam. Naravno da bi. Hajde nam pročitaj nešto. Da ne bih bio nepristojan ja uzmem Bibliju i pročitam im jednu manju strofu koja se u stvari i ne koristi za egzorcizam. Naravno da se nije ništa dogodilo, a ja računam da sam ispunio želju domaćina, a ujedno i potvrdio njegovo mišljenje da je egzorcizam izmišljotina. Međutim onaj prijatelj sa kojim sam ja došao je primetio da ja zabušavam i prijavio me je domaćinu. Sad su se već uozbiljili, te zašto ti nećeš da nam pročitaš pravu molitvu, "...te kakav si ti to čovek..." Ja lepo objasnim da nije ni vreme ni mesto, da smo popili, da je to ozbiljan ritual, ali džaba objašnjavati nešto polu-pijanim ljudima. Moraš i moraš. Dobro, pristanem ja. U prostoriji je bilo oko desetak ljudi i žena, od toga dva bračna para (kumovi) i ostalo su kojekave komšije i prijatelji.
Počnem ja sa 35.psalmom: "Gospode budi suparnik suparnicima mojima, udri one koji udaraju na me..." U to kuma poplavi u licu.
Te nije joj dobro, te ovde je zagušljivo, ta malo više je popila...Ja nastavljem sa molitvom, u to se i kum uzvrtio, te i njemu je vrućina, te vreme je ići kući. Ja nisam stigao ni do pola molitve a njih dvoje su naglo iskočili iza stola, koji za malo da prevrnu i pobegli napolje u čarapama, nisu se stigli ni obuti. Domaćin je istrčao za njima da pita šta im je, oni u trku odgovaraju da su zaboravili da nalože vatru u pušnici i da će im zbog toga propasti meso. U sobi je nastao tajac i svi su se zgranuto zagledali među sobom. Samo je jedan pijanac u uglu komentarisao da ni on nije danas naložio vatru u pušnici ali neće meso propasti za nekoliko sati. Domaćica je gledala u mene i tražila objašnjenje, ja sam joj rekao da su demoni pobegli iz prostorije ali su sa sobom poveli i svoje domaćine tj. njene kumove u kojima borave. Iako je ovaj egzorcizam bio polu-uspešan od njega nema neke velike vajde, zato što čovek koji ne prihvati egzorcizam i ne prođe se svojih zlih dela, vračanja, čaranje i sl. Primi nakon nekog vremena svoje demone u ojačanom sastavu nazad.
Izbačeni demoni imaju običaj da se vrate u telo osobe nakon sedmicu-dve i mogu da uđu ponovo, ako se osoba ne prođe svog dotadašnjeg grašnog života. Jer se sve dešava po Bibliji, gde Gospod kaže u Evanđelju po Luki 11:24-26:
„ Kad nečisti duh iziđe iz čoveka, ide kroz bezvodna mesta tražeći pokoja, i ne našavši reče: Da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao; i došavši nađe pometen i ukrašen. Tada otide i uzme sedam drugih duhova gorih od sebe, I ušavši žive onde; i bude potonje čoveku onom gore od prvog.

Iz ovoga događaja se vidi da demoni burno reaguju na Božiju Reč zapisanu u Svetom Pismu. Egzorcista može da bude i nespreman i polu-trezan i svakakav jer nije on taj koji izgoni demone (besove kao ih zovu u tkzv.pravoslavlju) nego ih izgoni sila Gospoda Isusa Hrista.

da li se to radi u Beogradu i kako uopste ide cela ta prica kad neko zeli da se oslobodi duha ,demona ?

Obratiš se meni, onda ja dođem kod tebe, onda potegnem knjige starostavne (preko 100 god izjedene od miševa u manastirskoj biblioteci) ondak počnem da čitam, i čitam i čitam dok demonu toliko ne dosadim da pobegne glavom bez obzira. :hvala:

p.s. ovo nije šala. :pop2:

Autor ovog teksta je jedan od najbolje upućenih teologa u teoriju i praksu egzorcizma na prostoru Balkana a i šire. Pomenućemo samo udruženja vikana Fellowship of Isis iz Irske gde je bio član 13 godina, udruženje Druid Fellowship gde je paralelno bio uključen, prošao je kurseve Lurijanske kabale i Izvorne kabale Majkla Lajtmana, Prešao Vatrenu Stazu Dušana Doblanovića-Džimija, bavio se Radža Jogom i Joga Nidrom, Preko 10 godina plesao Ples Vatre – Raul Amona. Videvši da su sve te tehnike malo jače od kisele vode, okrenuo se pravoslavlju. Obilazio je manastire SPC, dok nije video da su i tamo ljudi „Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli“ (2 Timotiju 3:5) Tada odlazi u zilotski manastor na Fruškoj Gori gde je boravio više puta. Shvativši da ziloti imaju realnu silu (magijsku) ali da je ne koriste za pomaganje, nego uglavnom za bacanje kletvi, napušta manastir i uključuje se u razne verske zajednice različitih denominacija, baptiste, pentekostalce, prezbiterijance... Zatim upisuje Protestantsku teologiju i školuje se na više institucija istovremeno u Srbiji i inostranstvu. Trenutno ima sledeće diplome (a one stalno brojčano rastu) The Prophetic Voice Institute: Diploma in the Deakonate, Diploma in Ministry, Canterbury Universuty: Associate of Theology in Religion, EMAUS biblijska škola, Protestantski teološki fakultet u Novom Sadu: Teolog-pragmatik, Alison certificate: Psychology 3: Research Methods, Sertifikat Ministarstva zdravlja R Srbe o senzitivizaciji sveštenstva za rad sa HIV pozitivnim osobama, Sertifikat Centra za istraživanje religija BOŠ-a, Cretificate Symposium of Quantum-Informational Medicine, Acupuncture-Based & Consciousness-Based Holistic Approaches & Techniques (program akreditovan kod Zdravstvenog saveta Lekarske komore Srbe r.br.51, A-1-2830/11), Osnivač je i Rektor Hrišćanskog Centra za isceljenje molitvom „Vitlejem“ iz Sremske Mitrovice i Ordained Minister Progresive Universal Life Church. Sam ili sa sradnicima je učestvovao u više desetina egzorcističkih rituala sa promenjivim uspehom. UKRATKO TEŽAK SEKTAŠ SA PEDIGREOM :hvala:

Back