Egipat simbol bezboštva i otpada u Bibliji

Kao prvo, nauči da citiraš post. Kao drugo, „mnogo ljudskog“ je i to što autori Biblije nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik. Meni ne treba „bog“ koji je od bilo koga bilo kada tražio krv. Šta će mi kad samn vegan i gadim se krvi. Bogu ništa nije potrebno, a od jedne životinjske vrste, primatima iz reda sisara, baš ništa. Bog, naravno, postoji. Razmera i potpun sklad svih stvari koje nas okružuju ukazuje na to. I nema potrebe verovati u postojanje boga kad je to očigledno. Ali najuzvišenije biće u svim svetovima apsolutno ne interesuje ova mala, svađalački raspoložena i krvožedna ljudska rasa. Neki su naučnici procenili da u svemiru ima više zvezda nego što na Zemlji ima zrna peska. I sad zamisli da su se na tom jednom zrncu peska dve bakterije uhvatile za vratove i očekuju da bog presudi čija je religija prava. A bog se bavi sudarima galaksija...
Sta tu uopste ima da se uci? Selektujes tekst i kliknes na ikonicu quote. Vidis ti isti naucnici na koje se ti selektivno pozivas ima da obore svaki tvoj argument za Bozije postojanje.

Jep“ ili „Jer“? Rečenica se nikada ne počinje ovom rečju. Nauči pravopis, da ne mešaš ćirilicu i latinicu, pa tek onda dođi da diskutuješ.

A jeli moguce?:mrgreen:

Pisci Veda su govorili o dalekim svetovima, zvezdama i planetama na kojima žive bića slična nama. I za biblijske i antičke pisce su bili akademici.

Nisu oni znali nista od toga. Postoji samo moderno ucitavanje onoga cega u samom tekstu nema.

Тоилико говора о Египту, а заправо нема ниједнога доказа да су Јевреји икада били у Египту.

Toliko. I nikakvog.

- - - - - - - - - -

Tako je.

Onda bi trebao i da znas da iz Vavilona poticu paganska ucenja
kao sto su
Trojstvo
Ljudska duša preživljava smrt - besmrtna duša
Spiritizam — komuniciranje s “umrlima”
Korištenje vjerskih slika i kipova
Čaranje kako bi se umirili demoni

Nije tako.

Šta fali paganskim učenjima? Starija su i potpunija od hrišćanskih.

Trojsrtvo prepisano od trijada bogova.

Naravno da je duša besmrtna. Duh je samosvesna energija. Energija može samo da promeni formu, nikako da prestane da postoji.

Spiritizam je šarlatanstvo.

Ne zanimaju me nikakve verske slike i kipovi.

Da li je "čaranje kako bi se umirili demoni" prinošenje žrtava? U tom slučaju je to ono što je Mojsije radio sa volovima, ovnovima i golubovima, a što je opisao u Trećoj knjizi Mojsijevoj, od I do XI poglavlja. Ništa originalno, i ovo su prepisali i pšreuzeli od Indijaca, odnosno indijskog kulta Kali Ma. Tuga.

Nema greha? Dobro..znači ti živiš u savršenom svetu. Ali neće biti. Svet pun ratova, mržnje, pošasti, nemorala....nema greha:D...zaista neshvatljivo. Svi koji to govorite da nema greha znači uživate u ovom svetu i smatrate da je ovo nešto normalno. Što bi rekao Muta Nikolić...pa ljudi ovo je sve normalno.

Dobro, izabrali ste put. Ali na žalost ko ne teži boljemu ovo nesavršeno i jadno će mu biti sve što je proživeo.

Da, Bogu ne trebaju žrtve...ne podmećite da Bogu trebaju žrtve. To u Bibliji ne piše.

Naravno da nema nikakvog greha u onom smislu o kome govori Biblija. Oni koji su to pisali nisu to i poštovali. Za njih nije važilo. Dalje, mani se tih policijskih štosova "znači ti ovo", "znači ti ono". Jasno? Ne znači ništa. Ne mislim to što si napisao, tebi iz inata. Nigde nisam rekao da je svet savršen. To može da kaže samo neuka budala. Ili može u nečije ime da govori neki neuspeli i loše obučeni propovednik neke beznačajne protestantske verske zajednice. U moje ime neće govoriti da se sa nebom sastavio. A nije. I tačka. Ja sam napisao i objavio čak i neke knjige o nesavršenosti svega što nas okružuje. I potpuno je beznačajno, i krajnje irelevantno, to šta neuspeli propovednici pokušavaju da mi podmeću i da govore u moje ime, jer ću ja zo vrlo lako pobiti. Takve njihove aktivnosti zapravo i govore ko su i šta su oni. Ko je Muta Nikolić? Nikad čuo. Tvoj nivo... E, žalosti...

Ja imam svoju verziju. Meni tvoje priče, "bog" koji je tražio da mu se prinosi krv poklanih volova, ovnova i golubova na oltarima, kao i obrezani čovek koji je jeo meso, mleko i jaja, uopšte ne trebaju.

U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna beskrajno mala ili beskrajno velika iskra. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja.

Ovo je za tebe viša matematika.

Ja znam da bogu ne trebaju žrtve. Ali Mojsije nije znao. Prinosio je nekome ko mu se predstavio kao bog poklane volove, ovnove i golubove, kao i njihovu krv. On je verovao da je to bog. Ja ne znam ko je bio, ali bog nije sigurno. Bogu ne trebaju poklani volovi, ovnovi i golubovi, niti njihova krv. Ako je Treća knjiga Mojsijeva deo Biblije, a koliko znam jeste, onda piše ono za šta ti veliš da ne piše. Lako je proveriti. Teško tebi, ne umeš čak ni da manipulišeš. Pa ko te je postavio za propovednika? Tuga.

Poslednja izmena:
Sta tu uopste ima da se uci? Selektujes tekst i kliknes na ikonicu quote. Vidis ti isti naucnici na koje se ti selektivno pozivas ima da obore svaki tvoj argument za Bozije postojanje.

A jeli moguce?:mrgreen:

Nisu oni znali nista od toga. Postoji samo moderno ucitavanje onoga cega u samom tekstu nema.

Nauči da citiraš post, da ostali diskutanti znaju kome se obraćaš. Ne zanimaju me nikakvi naučnici. Ja nisam ateista. Nemam pojma o čemu govoriš. I zašto pokušavaš da govoriš u moje ime.

Ne piše se „jeli moguce“, nego „je li moguće“, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ.

Oni su znali sve od toga. A pisci Biblije nisu znali za pola kontinenata. Pa zaključi ko je lošiji.

- - - - - - - - - -

Ma strašno...

A onaj sa čarobnim štapićom što je čarao?

Najstrašnije. Tuga.

Evo da malo osvežimo temu... egipatskom lepotom...

Pogledajte prilog 468328

:super:

Ja znam da bogu ne trebaju žrtve. Ali Mojsije nije znao. Prinosio je nekome ko mu se predstavio kao bog poklane volove, ovnove i golubove, kao i njihovu krv. On je verovao da je to bog. Ja ne znam ko je bio, ali bog nije sigurno. Bogu ne trebaju poklani volovi, ovnovi i golubovi, niti njihova krv. Ako je Treća knjiga Mojsijeva deo Biblije, a koliko znam jeste, onda piše ono za šta ti veliš da ne piše. Lako je proveriti. Teško tebi, ne umeš čak ni da manipulišeš. Pa ko te je postavio za propovednika? Tuga.

Mojsije je znao zašto se žrtve prinose. Znao je i on da Bogu to ne treba. Što govoriš u Mojsijevo ime kada čoveka nisi ni pitao da li je znao ili nije? Nemoj u tuđe ime...ispoštuj svoj princip:)

Mojsije je znao zašto se žrtve prinose. Znao je i on da Bogu to ne treba. Što govoriš u Mojsijevo ime kada čoveka nisi ni pitao da li je znao ili nije? Nemoj u tuđe ime...ispoštuj svoj princip:)

Znamo i ja i ti zašto je prinosio žrtve. Krvne žrtve se prinose demonima. Ti sumnjaš da je tako, a ja znam, da to nije bio bog, već neki demon koji mu se predstavio kao bog. Bogu ne treba ničija krv. Ko je od Mojsija tražio krvne žrtve? Demon. Znači znam zašto, ali ne prihvatam. Ne zanimaju me ni krv ni demoni. Ne zanima me ni Mojsije. A budući da ne može da se brani, vidiš da mogu da govorim u njegovo ime. Ti ne možeš da govoriš u moje ime, jer mogu da ti odgovorim i da te pobrišem argumentima. Nećeš govoriti u moje ime i podmetati istorijske falsifikate. No, no. Ende (bez smajlija).

- - - - - - - - - -

Još malo drevnog Egipta...

Egypt.jpg

:super:

A budući da ne može da se brani, vidiš da mogu da govorim u njegovo ime.
- - - - - - - - - -

To nije pravedno da napadaš čoveka koji ne može da se brani. Što znači da si najjači kad si sam u sobi(narodski rečeno). Lako je tako. No, Mojsija ima ko da brani...to su činjenice zapisane u Bibliji. A to što se tebi ne dopada e to je već nešto drugo. Duhovni Egipat je truo i beskoristan:)

Kako su samo duhovni razgovori između Boga i Mojsija. Pa to je milina jedna.
Prosto da se zamisliš nad svakom rečenicom.

Bog Mojsiju zapoveda da prebraja plemena, da procenjuje vrednost ljudi po polu i starosti,
da špijunira zemlju koju valja osvojiti. Pa kad utrvrde da u toj zemlji teče med i mleko onda
se namerače da sve živo tamo pobiju i otmu ljudima ono što su stekli.

Bog nekakvu naprasitu narav ima, jedva ga Mojsije obuzdava.

Meni ova cela priča oko Mojsija, izabranog naroda i obećanje zemlje, sve više liči na
prodaju duše đavolu.

To nije pravedno da napadaš čoveka koji ne može da se brani. Što znači da si najjači kad si sam u sobi(narodski rečeno). Lako je tako. No, Mojsija ima ko da brani...to su činjenice zapisane u Bibliji. A to što se tebi ne dopada e to je već nešto drugo. Duhovni Egipat je truo i beskoristan:)

Tuži me sudu. Ne napadam nikoga. Tumačim njegove nebuloze iz Treće knjige Mojsijeve onako kako treba. Pokušao si da skreneš diskusiju na drugu stranu, tačnije na sprdnju, ja se malo našalio, ali onda vidim da se ne sprdaš, već stvarno misliš da govorim u njegovo ime. Toliko o tvojoj inteligenciji, pameti i logici. Mogu da govorim samo u ime nekoga sa kim diskutujem, ako hoću. Ja to ne radim. Ti si pokušao da govoriš u moje ime. Ali ne umeš. Zašto si najjači kad si sam u sobi? Govori u svoje ime. Videli smo kako si se proveo kad si mi bio na crti po diskusijama. Nema nikakve veze šta se meni dopada a šta ne dopada. Ja se gadim krvi i krvnih žrtava. To što se tebi sviđa žrtvovanje, to je već nešto drugo. Duhovni Izrael je totalno truo. Bez smajlija. Ende.

- - - - - - - - - -

Kako su samo duhovni razgovori između Boga i Mojsija. Pa to je milina jedna.
Prosto da se zamisliš nad svakom rečenicom.

Bog Mojsiju zapoveda da prebraja plemena, da procenjuje vrednost ljudi po polu i starosti,
da špijunira zemlju koju valja osvojiti. Pa kad utrvrde da u toj zemlji teče med i mleko onda
se namerače da sve živo tamo pobiju i otmu ljudima ono što su stekli.

Bog nekakvu naprasitu narav ima, jedva ga Mojsije obuzdava.

Meni ova cela priča oko Mojsija, izabranog naroda i obećanje zemlje, sve više liči na
prodaju duše đavolu.

Ja sve vreme objašnjavam da se neki demon sprdao sa Mojsijem, predstavljajući mu se kao bog, ali ovaj nedovoljno obučeni propovednik beznačajne protestantske verske zajednice zameni teze i gledanje u Sunce naziva satanizam a žrtvovanje životinja služenje bogu. O tempora. O mores.

Ako u nekoj državi vlada mir i blagostanje, na osnovu čega se onda može reći da su od zakona otpali?
Da su se od Božijih zakona odvojili zemlja bi se raspadala, ljudi bolovali.

I sad ovi Mojsijevi šugavi i gubavi, svako malo neku zarazu zapate, krenu da ubijaju ove što im ništa
ne fali i da im otimaju zemlju?

Beda i bolesti se šire tamo gde ljudi zakone ne vide. A zakoni su u svemu što je Božijom promišlju
stvoreno. Ne uklesano u glinenim tablama, nego u svakom živom biću.

- - - - - - - - - -

I reče Gospod Mojsiju: Uzmi sve knezove narodne, i obesi ih Gospodu prema suncu, da se odvrati gnev Gospodnji od Izrailja.

Duhovnost. :heart:

Ja sve vreme objašnjavam da se neki demon sprdao sa Mojsijem, predstavljajući mu se kao bog, ali ovaj nedovoljno obučeni propovednik beznačajne protestantske verske zajednice zameni teze i gledanje u Sunce naziva satanizam a žrtvovanje životinja služenje bogu. O tempora. O mores.

Ako se neko sprda stvarno onda si to ti na žalost. Ni u jednoj stvari nisi dosledan. Al i ni u jednoj. Znam da ćeš reći da nije tačno ali evo ti primera gornjeg citata tvog. Sad pominješ demona koji govori sa Mojsijem a ne veruješ u demone. Jojjjj...no dovoljno smo videli da sve što pričaš porekneš drugim kontradiktornim komentarom.

A i inače se kontradiktovran. Vegani su po prirodi krotki i mirni a ti kao tobožnji vegan si sve suprotno. Nisam do sad sreo kontradiktorniju ličnost. No, u redu je. Budi što želiš.

Jes vala kontradiktoran je skroz.

Zoran Jov

Ne zanimaju me nikakvi naučnici. Ja nisam ateista. Nemam pojma o čemu govoriš. I zašto pokušavaš da govoriš u moje ime.

Neki su naučnici procenili da u svemiru ima više zvezda nego što na Zemlji ima zrna peska.

Aj sad sedi pa se lepo dogovori sam sa sobom. Jel priznajes nauku ili ne? Ili priznajes naucnike samo kada to tebi odgovara. Niko nije tvrdio da si ateista i ne podmeci ti drugima.

Oni su znali sve od toga. A pisci Biblije nisu znali za pola kontinenata. Pa zaključi ko je lošiji.

Samo sto ti naravno kao i obicno nedostaju dokazi za ovakve tvrdnje. Sitnica. :mrgreen:

Ne piše se „jeli moguce“, nego „je li moguće“, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ.
A ti nikada nisi cuo za greske u brzom kucanju? Klasicno treniranje blesavosti.

Ako se neko sprda stvarno onda si to ti na žalost. Ni u jednoj stvari nisi dosledan. Al i ni u jednoj. Znam da ćeš reći da nije tačno ali evo ti primera gornjeg citata tvog. Sad pominješ demona koji govori sa Mojsijem a ne veruješ u demone. Jojjjj...no dovoljno smo videli da sve što pričaš porekneš drugim kontradiktornim komentarom.

A i inače se kontradiktovran. Vegani su po prirodi krotki i mirni a ti kao tobožnji vegan si sve suprotno. Nisam do sad sreo kontradiktorniju ličnost. No, u redu je. Budi što želiš.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Nećeš me ti menjati, jer niti umeš niti smeš, besmislenim pričicama iz Biblije u mojoj 42-goj godini. Nisu mogli ni policajci, niti su smeli, pendrecima, u mojoj 24-toj godini. Jasno? Šta ti repliciraš samo i jedino meni? Ovde te ljudi deru kao Musa jarca. Šta ćaskaš sa mnom? Šta se baviš time šta sam i kakav sam, u nedostatku bilo kakvih argumenata, zatim izmišljaš šta sam i kakav sam, a onda se "boriš protiv toga što si izmislio"? Idi leči se. Nigde nisam rekao da demoni ne postoje. Daj neki moj citat gde sam to rekao, da vidimo. Nema. No, no. Ako je iko ovde kontradiktoran, i krajnje zlonameran, onda si to ti. Mene nećeš raditi da si se sa nebom sastavio. A nisi.

Što si "kontradikto(V)ran"? Koga je briga? Šta veliš, vegani su "mirni i dobri kao devojčice". Šta veliš: "ti kao tobožnji vegan"? Opet pokušavaš da podmećeš neistine u moje ime? Jesu li te u crkvi naučili da radiš tako nešto? Ne znam, zato pitam. Eto zašto vam se crkve osipaju. Ja kažem da sam vegan, da jedem samo voće i povrće, i ništa životinjskog porekla, ti kažeš da sam "tobožnji vegan" (šta god to značilo, a ne znači ništa), hoćeš da kažeš da konzumiram hranu životinjskog porekla - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovoj porodici, i njemu i celoj njegovoj familiji, i njemu i celom njegovom potomstvu, a naročito potomstvu. Pošteno? Hitler je bio vegan. Nije bio ni miran, niti dobar kao devojčica. Nismo devojčice ni ja ni on. Ja neću da budem ono što ti želiš da budem,. Šta ti uopšte imaš da želiš da ja budem nešto? Vidiš li kakvog klovna praviš od sebe? Ovo ne govoriš ti, nego ovo iz tebe vrišti kravlja krv i gnoj iz industrijskog mleka iz tetrapaka. Fuj. Zašto sve to radiš? Zato što nisi sposoban da diskutuješ na temu koju si sam pokrenuo. Plitak si kao opanak. Spamuješ sopstvenu temu. Siguran sam da bi potegao oružje na mene, ili bilo kog sagovornika kome ne možeš ništa podmetnuti, da nismo na forumu. Naravno da ću da budem ono što hoću (a ne ono što želim, jer nemam šta da želim, pošto sam ostvaren). Ojha. Ende.

Toliko. I nikakvog.

- - - - - - - - - -

Nije tako.

Šta fali paganskim učenjima? Starija su i potpunija od hrišćanskih.

Trojsrtvo prepisano od trijada bogova.

Naravno da je duša besmrtna. Duh je samosvesna energija. Energija može samo da promeni formu, nikako da prestane da postoji.

Spiritizam je šarlatanstvo.

Ne zanimaju me nikakve verske slike i kipovi.

Da li je "čaranje kako bi se umirili demoni" prinošenje žrtava? U tom slučaju je to ono što je Mojsije radio sa volovima, ovnovima i golubovima, a što je opisao u Trećoj knjizi Mojsijevoj, od I do XI poglavlja. Ništa originalno, i ovo su prepisali i pšreuzeli od Indijaca, odnosno indijskog kulta Kali Ma. Tuga.

Nista ne fali paganskim ucenjioma osim sto iza toga stoje demoni, lazni bogovi

Jes vala kontradiktoran je skroz.

Zoran Jov

Aj sad sedi pa se lepo dogovori sam sa sobom. Jel priznajes nauku ili ne? Ili priznajes naucnike samo kada to tebi odgovara. Niko nije tvrdio da si ateista i ne podmeci ti drugima.

Samo sto ti naravno kao i obicno nedostaju dokazi za ovakve tvrdnje. Sitnica. :mrgreen:

Ada, ma, je li, bogoti? Ma je li, časti ti? Vala, vala... Na turskom se kaže "valah, valah". Kad god izgovoriš ovu reč seti se Allah-a. Znači, savet: pet puta da klanjaš u toku dana i Allah da te vidi. Vallah, vallah... vala, vala... ala bala, ala bala...

Allahu akbar. Nifont. Nauči da citiraš post.

Neću da radim ništa zbog tebe. Iz inata. Neću da sedim i da se dogovorim sam sa sobom, oko bilo čega, jer se nisam ni svađao sam sa sobom. Priznajem 50% nauke. Šta ćeš preduzeti po tom pitanju? Kakav ateista? Ne kapiram, jer ne znam šta citiraš. Ne umeš da citiraš post. Ili namerno praviš pometnju. Trećeg nema. Negde si rekao "pošto boga nema, jel da", obrativši se meni. Ja ne podmećem ništa drugima, jer nisam hrišćanin. Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Kakve argumente nemam? To da autori Biblije nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik (to si citirao)? To je očigledno. U Nojevu barku nisu ušli rakuni iz Severne i lame iz Južne Amerike, zatim kenguri i ostali torbari iz Australije, kao ni pingvini sa Antarktika. Torbari kao bitna životinjska podvrsta nisu čak ni pobrojani. A nikakvog potopa nije bilo. Prema tome ja imam sve argumente, a ti nikakve. Čak ne umeš ni da pišeš na svoim maternjem jeziku. E, žalosti...

A ti nikada nisi cuo za greske u brzom kucanju? Klasicno treniranje blesavosti.

Zašto nikada nisi čuo (cuo) za greške (greske) u brzom kucanju? Ti ne praviš takve greške, već uvek iste., Stalno ti ispravljam iste greške, što znači da nisu greške, već nepismenost. U šta se pretvori tema? U chat i progon usled nedostatka argumenata za diskusiju. Strašno.

- - - - - - - - - -

Nista ne fali paganskim ucenjioma osim sto iza toga stoje demoni, lazni bogovi

Što je onda Mojsije preuzeo paganska učenja ako iza njih stoje demoni? Prinošenje volova, ovnova i golubova demonu, koji mu se predstavio kao bog, što je opisao u Trećoj knjizi Mojsijevoj, od I do Xi poglavlja, je preuzeto od indijskog kulta Kali Ma. Bogu ne treba ničija krv. Kraj priče.

- - - - - - - - - -

A kad neko kaže da ga Bog na ratove nagovara, zar iza toga ne stoje demoni i lažni bogovi?

Iza svačega što vezuje čoveka za krug rađanja i umiranja (samsara) stoje demoni, želeći da ga drže u blatu i materijalizmu, da recimo pije krv iz mleka, da se ne bi uzdigao u duhovnosti. Ja sam za ove naše vernike, na našem govornom području, i u RL i u VL, neprobojan zid. Namaste.

- - - - - - - - - -

Tema je o Egiptu. Robovi su oduvek mrzeli svoje porobljivače. Ništa čudno. Zato su i Izraelci mrzeli Egipćane. Ostali su neki zapisi. To više nije politika. Pretvorila se u istoriju. Ali danas ima usijanih glava koji to doživljavaju politiku. Egipat je bio preuzvišen. Kozari i ovčari su dno dna. Ende.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Nećeš me ti menjati, jer niti umeš niti smeš, besmislenim pričicama iz Biblije u mojoj 42-goj godini. Nisu mogli ni policajci, niti su smeli, pendrecima, u mojoj 24-toj godini. Jasno? Šta ti repliciraš samo i jedino meni? Ovde te ljudi deru kao Musa jarca. Šta ćaskaš sa mnom? Šta se baviš time šta sam i kakav sam, u nedostatku bilo kakvih argumenata, zatim izmišljaš šta sam i kakav sam, a onda se "boriš protiv toga što si izmislio"? Idi leči se. Nigde nisam rekao da demoni ne postoje. Daj neki moj citat gde sam to rekao, da vidimo. Nema. No, no. Ako je iko ovde kontradiktoran, i krajnje zlonameran, onda si to ti. Mene nećeš raditi da si se sa nebom sastavio. A nisi.

Što si "kontradikto(V)ran"? Koga je briga? Šta veliš, vegani su "mirni i dobri kao devojčice". Šta veliš: "ti kao tobožnji vegan"? Opet pokušavaš da podmećeš neistine u moje ime? Jesu li te u crkvi naučili da radiš tako nešto? Ne znam, zato pitam. Eto zašto vam se crkve osipaju. Ja kažem da sam vegan, da jedem samo voće i povrće, i ništa životinjskog porekla, ti kažeš da sam "tobožnji vegan" (šta god to značilo, a ne znači ništa), hoćeš da kažeš da konzumiram hranu životinjskog porekla - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovoj porodici, i njemu i celoj njegovoj familiji, i njemu i celom njegovom potomstvu, a naročito potomstvu. Pošteno? Hitler je bio vegan. Nije bio ni miran, niti dobar kao devojčica. Nismo devojčice ni ja ni on. Ja neću da budem ono što ti želiš da budem,. Šta ti uopšte imaš da želiš da ja budem nešto? Vidiš li kakvog klovna praviš od sebe? Ovo ne govoriš ti, nego ovo iz tebe vrišti kravlja krv i gnoj iz industrijskog mleka iz tetrapaka. Fuj. Zašto sve to radiš? Zato što nisi sposoban da diskutuješ na temu koju si sam pokrenuo. Plitak si kao opanak. Spamuješ sopstvenu temu. Siguran sam da bi potegao oružje na mene, ili bilo kog sagovornika kome ne možeš ništa podmetnuti, da nismo na forumu. Naravno da ću da budem ono što hoću (a ne ono što želim, jer nemam šta da želim, pošto sam ostvaren). Ojha. Ende.

Ma opusti se. Samo sam direktan i otvoren a tebi možda zvuči da sam preoštar ili da samo tebe napadam. Ne, nemam tu nameru. Samo sam možda direktniji i volim da iznesem na čistac svaki detalj. Možda drugima promiču neki detalji ali ja sam takav. Volim detalje. Zato što sam takav jednostavno ne mogu a da ne iznesem razne tvoje kontradiktornosti. Ali to ne znači da imam nešto protiv tebe. Pogledaj moju diskuusiju sa Arijannom recimo...ili sa Hogarijusom na nekim temama. Isti kriterijum je sa tobom i sa bilo kim. Dok imam materijala za iznošenje to i činim mada se maksimalno uzdržavam da iznesem i druge detalje. Eto samo mi je stalo do činjenica. Zato sam takav sa tobom jer mi daješ materijal svojim pisanjem.

Izvini što sam tako direktan i otvoren a nema veze sa tobom kao tobom.

Ada, ma, je li, bogoti? Ma je li, časti ti? Vala, vala... Na turskom se kaže "valah, valah". Kad god izgovoriš ovu reč seti se Allah-a. Znači, savet: pet puta da klanjaš u toku dana i Allah da te vidi. Vallah, vallah... vala, vala... ala bala, ala bala...

Allahu akbar. Nifont. Nauči da citiraš post.

Neću da radim ništa zbog tebe. Iz inata. Neću da sedim i da se dogovorim sam sa sobom, oko bilo čega, jer se nisam ni svađao sam sa sobom. Priznajem 50% nauke. Šta ćeš preduzeti po tom pitanju? Kakav ateista? Ne kapiram, jer ne znam šta citiraš. Ne umeš da citiraš post. Ili namerno praviš pometnju. Trećeg nema. Negde si rekao "pošto boga nema, jel da", obrativši se meni. Ja ne podmećem ništa drugima, jer nisam hrišćanin. Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Kakve argumente nemam? To da autori Biblije nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik (to si citirao)? To je očigledno. U Nojevu barku nisu ušli rakuni iz Severne i lame iz Južne Amerike, zatim kenguri i ostali torbari iz Australije, kao ni pingvini sa Antarktika. Torbari kao bitna životinjska podvrsta nisu čak ni pobrojani. A nikakvog potopa nije bilo. Prema tome ja imam sve argumente, a ti nikakve. Čak ne umeš ni da pišeš na svoim maternjem jeziku. E, žalosti...

Mislim konkretno na ovo sto si napisao.

Pisci Veda su govorili o dalekim svetovima, zvezdama i planetama na kojima žive bića slična nama.

Gde je dokaz za ovakvu tvrdnju? I kako ubode 50% nauke? :rotf: Nauku ili prihvatas ili ne.

Ma opusti se. Samo sam direktan i otvoren a tebi možda zvuči da sam preoštar ili da samo tebe napadam. Ne, nemam tu nameru. Samo sam možda direktniji i volim da iznesem na čistac svaki detalj. Možda drugima promiču neki detalji ali ja sam takav. Volim detalje. Zato što sam takav jednostavno ne mogu a da ne iznesem razne tvoje kontradiktornosti. Ali to ne znači da imam nešto protiv tebe. Pogledaj moju diskuusiju sa Arijannom recimo...ili sa Hogarijusom na nekim temama. Isti kriterijum je sa tobom i sa bilo kim. Dok imam materijala za iznošenje to i činim mada se maksimalno uzdržavam da iznesem i druge detalje. Eto samo mi je stalo do činjenica. Zato sam takav sa tobom jer mi daješ materijal svojim pisanjem.

Izvini što sam tako direktan i otvoren a nema veze sa tobom kao tobom.

Šta znači opusti se? Ne razumem. Ne primam savete od ljudi koji svesno, namerno i sa predumišljajem piju krv iz mleka - http://i21.servimg.com/u/f21/19/25/11/41/gnoj10.jpg - i konzumiraju meso, mleko i jaja. Baš me briga rta si i kakav si. Ne zanimaš me uopšte. Ako imaš da dodaš nešto na temu - izvoli. Ako nemaš, neću da izmišljaš da sam "tobože vegan", da sam ovo ili ono, a onda da se svađaš sa tim što si izmislio. Jasno? Ne želim da ćaskam sa tobom. Ne želim da imam ništa lično sa bilo kim odavde, naročito sa muškarcima. Zato sam i zatvorio inbox. Nema nikakvog ličnog kontakta. I tačka. U moje ime nećeš govoriti da si se sa nebom sastavio, a nisi. A ostrvio si se na mene zato što sam te onemogućio da podmećeš istorijske falsifikate. Nisi jedini ovde kome sam to uradio. Ali čak ni to ne umeš. Zato što mi nhisi ni do kolena. Baš me briga kakvu diskusiju vodiš sa Arijanom i Hogarijusom, jer oni su tvoj nivo. Ja sam daleko iznad i tebe i njih. Nadgovoriti me nećeš, jer ja sam religijski egzekutor, ali bukvalno. Neprobojni zid za sve nedovoljno obučene propovednike. Poklopio sam i tebe i tvoje kolege kao poklopac lonac. Svaki tvoj napad je atak na srčanu čakru, koju ja odbijam i vraćam ti kao bumerang. Garant ne razumeš o čemu govorim. I ne shvataš šta radiš sebi time što govoriš izmišljotine u moje ime, a ja ti uzvraćam pravednim kletvama. Upropastićeš sam sebe. Najstrašnije je što nisi jedini. Mnogi su tako prtošli zato što im je demon došapnuo da, kada se napiju krvi i gnoja iz mleka, nasrnu na mene. Sve ovo ne govoriš ti, već iz tebe bukvalno vrišti kravlja krv i gnoj iz mleka. Fuj.

Baš me briga šta si i kakav si. Ako imaš nešto na temu - izvoli, ako nemaš - okani me se. Moj post će uvek biti ispod tvog, dokle god me prozivaš. Kad god me prozoveš poklopiću te. Kad prestaneš nestaću sa ove teme. Toliko.

- - - - - - - - - -

Mislim konkretno na ovo sto si napisao.

Gde je dokaz za ovakvu tvrdnju? I kako ubode 50% nauke? :rotf: Nauku ili prihvatas ili ne.

... Baš me briga šta misliš. I iz tebe vrišti krv i gnoj iz mleka, jer ovo ne govoriš ti. E, žalosti.

Gde je dokaz za tvrdnju da su kenguri i pingvini ušli u Nojevu barku, koja nije ni postojala? :cepanje: Kakve nebuloze. Opisao sam gore šta i kako, ali ti nisi pismen koliko treba da bi razumeo. Tuga.

Poslednja izmena od moderatora:
Što je onda Mojsije preuzeo paganska učenja ako iza njih stoje demoni? Prinošenje volova, ovnova i golubova demonu, koji mu se predstavio kao bog, što je opisao u Trećoj knjizi Mojsijevoj, od I do Xi poglavlja, je preuzeto od indijskog kulta Kali Ma. Bogu ne treba ničija krv. Kraj priče.

- - - - - - - - - -

.
Bozje ucenje nije pagansko.
Dakle sto Bog zapoveda je Bozje.
U starom zavetu su bile potrebne zivotinjske zrtve
do Hrista.
A Sotona kopira Boga.

U zadnja 24h i u zadnjih 48h 90% postova uputio si meni... tuga... a ovo je smejurija: https://forum.krstarica.com/showthr...im-danas-7?p=35148022&viewfull=1#post35148022 . :cepanje: :rotf: :hahaha: :zcepanje: :hahaha1: Pretpostavio sam da si ženskast lik, sad si i dokazao. :rida:

- - - - - - - - - -

Bozje ucenje nije pagansko.
Dakle sto |Bog zapoveda je Bozje.
U starom zavetu su bile potrebne zivotinjske zrtve
do Hrista.
A Sotona kopira Boga.

Ne postoji "božje" učenje. Ako je božje učenje to da bog govori kroz magarce - daleko mu kuća. Šta je rekao bog Bileamu kroz magaricu? "Što me tučeš Bileame? Šta sam ti skrivila?" Au, kakva "božanska mudrost".

Ovo može da kaže i dete. Što bog zapoveda je božje. Svašta.

Nikada i nigde nisu bile potrebne nikakve životinjske žrtve. Bogu ne. Demonima da. Ja kažem: u Starom zavetu nisu bile potrebne nikakve žrtve. I možemo ovako do kraja sveta.

Kakvog Hrista? Onog ... lika što je jeo meso, mleko i jaja? Šta će nama neobrezanim veganima koji jedemo samo voće i povrće njegova krv puna mesa, mleka i jaja, kad je naša krv čista?

Tvoj sotona kopira tvog boga? Strašno. Onaj što je tražio krvne žrtve, bilo čije, nije bog? Kraj priče.

- - - - - - - - - -

A ovaj drugi, prezbiterijanac, u zadnjih više od 48h upućuje postove samo i jedino meni, od svih ljudi na forumu. Tuga golema. Ispada da je ovde zbnog mene. Neka nastavi. Mogu da zamislim da mu nije lako. Mora da ga muči neka teška muka. Njegov problem. Pokušava da slomi tvrd orah klimavim zubima. Neće moći. No, no.

Poslednja izmena od moderatora:
"Zašto nas vodi Gospod u tu zemlju da izginemo od mača, žene naše i deca naša da postanu roblje? Nije li bolje da se vratimo u Misir"? 4. Mojsijeva 14,3

Ovo je iskustvo svakog vernika. Egipat predstavlja stari način života i odvojenost od Boga. Kada se čovek obrati i promeni život postaje "jevrejin"(tj. prelazi na drugu stranu). Bog čudesno deluje u njegovom životu i on ostvaruje pobedu za pobedom nad grehom. Ali vremenom dolazi do određenog stanja da kažem zasićenja i letargičnosti. To su najopasnija stanja za jednog vernika. I kad se na to nadovežu brojna iskušenja i problemi šta mnogi vernici urade? Požele da se vrate u duhovni Egipat tj. svet. Odjednom osete da je veliki teret i breme na njima. Ko da odjednom postanu svesni da su preuzeli na sebe teret za koji smatraju da je pretežak. Ali kako onda ostati na putu ka obećanoj zemlji? Kako odoleti iskušenju povratka u Egipat? Pa vernik mora shvatiti da iako je prevalio toliki put da ga može nastaviti samo onako kako ga je i započeo. Oslanjajući se na Hrista. Samo uz Njegovo vođstvo i pomoć će uspeti. Kako su izašli iz Egipta? Pa Bog je delovao. Da su bili ostavljeni da se sami bore bili bi uništeni. Da je Jevreje Bog ostavio da se sami bore sa vojskom pred Crvenim Morem šta bi bilo? Nestali bi sa lica zemlje. Ali šta Mojsije kaže? Kako pobediti Egipat(greh)? "A Mojsije reče narodu: ne bojte se, stanite pa gledajte kako će vas Gospod izbaviti danas; jer Misirce koje ste videli danas, nećete ih nikada više videti doveka. Gospod će se biti za vas, a vi ćete ćutati", 2. Mojsijeva 14,13.14. Ovo je ključni stih:"Gospod će se biti za vas". Aleluja. Dakle, naše je da dopustimo Gospodu da se On bije za nas. On će pobediti i greh i Misir u nama. Čim pokušamo sami odmah ćemo kapitulirati. Greh je jak i silan i veoma privlačan. Nemamo šansu. Ali ako se Gospod bije pobeda je naša. To je apostolski koncept opravdanja verom samo u starozavetnim okvirima. Predanjem i poverenjem u Isusa sve možemo jer se ne bijemo svojom snagom.

Neka Gospod pomogne svakome ko želi izaći iz Misira na putu ka obećanoj zemlji.

Poslednja izmena:

Back