Egipat izgubio titulu najposećenije zemlje: Na tronu je destinacija koja basnoslovno zarađuje od turista

Sensei

Master
Moderator
Poruka
85.095
Više od godinu dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio planine Atlasa, na periferiji Marakeša, Maroko sada tvrdi da je najposećenija destinacija u Africi. U 2024. godini zemlja je primila ukupno 17,4 miliona posetilaca, prema podacima Ministarstva turizma.

Time je zvanično preuzeo vođstvo od Egipta, prethodnog lidera u turizmu na kontinentu, koji je takođe oborio sopstveni rekord, dočekavši 15,7 miliona posetilaca u 2024. godini. Novi turistički rekord Maroka predstavlja neverovatno povećanje od 20 odsto u odnosu na 2023. godinu i više od 33 odsto u odnosu na 2019. godinu pre pandemije, kada je ova arapska destinacija primila 13 miliona posetilaca.

https://mondo.rs/Magazin/Stil/a2025...medium=stil_widget&utm_campaign=mondo_magazin
1736921993828.png

Bio sam ja u obe i obe su odlične za letovanje. U Maroku obično je Agadir gde većina ide na more a Marakeš je naravno grad iz Aladinove ili bilo koje druge arapske bajke koji se MORA videti. O Egiptu šta reći, ako piramide u Gizi nisu na nečijoj bucket listi onda stvarno ne znam šta jeste, Ajfelova kula?!!🤪… kada već govorimo o najposećenijoj zemlji sveta jer bih reko da je Francuska.
Cela ta severna Afrika je laka i sigurna za putovanja, kao i što su arapi tu prilično gostoljubivi i prijateljski nastrojeni - osim ako baš ne nabasaš na neke islamiste teroriste.
Ja sam i u Tunis i Maroko putovao sa vrlo sitnom dečicom, u Maroku sa sinom koji još nije ni prohodao, nije bio ni godinu dana i busom smo išli privatno po zemlji bez agencije ili vodiča. Laganica.

Poslednja izmena:
Više od godinu dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio planine Atlasa, na periferiji Marakeša, Maroko sada tvrdi da je najposećenija destinacija u Africi. U 2024. godini zemlja je primila ukupno 17,4 miliona posetilaca, prema podacima Ministarstva turizma.

Time je zvanično preuzeo vođstvo od Egipta, prethodnog lidera u turizmu na kontinentu, koji je takođe oborio sopstveni rekord, dočekavši 15,7 miliona posetilaca u 2024. godini. Novi turistički rekord Maroka predstavlja neverovatno povećanje od 20 odsto u odnosu na 2023. godinu i više od 33 odsto u odnosu na 2019. godinu pre pandemije, kada je ova arapska destinacija primila 13 miliona posetilaca.

https://mondo.rs/Magazin/Stil/a2025...medium=stil_widget&utm_campaign=mondo_magazin
Pogledajte prilog 1671660
Ne bih otisao tamo besplatno

Back