Edvard Herman: Srbija je provincija americke imperije

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.638
Srbija se nalazi pod velikim spoljnim i unutrašnjim pritiskom. Izvinjavanja, o kojima ste govorili, čiji je cilj pomirenje, veoma su vešto podešena tako da nikada ne uključe, recimo, izvinjenje Hrvatske za „Oluju“ i „Bljesak“, operacije najvećeg etničkog čišćenja u ratovima devedesetih. Medijska propaganda je usmerena na „lobotomiju” Srba, posle čega će oni ostati bez istorije, kulture, crkve i države.
Propaganda koju sprovode mediji u Srbiji je specifična vrsta propagande, jer služi interesima imperijalne politike. Ova vrsta propagande zahteva sprovođenje specifične kulturne politike uperene protiv sopstvene zemlje i naroda, i njen cilj je da omogući političku, kulturnu, ekonomsku, vojnu kolonizaciju. I, ovde ne možemo više govoriti o nezavisnoj zemlji već o provinciji. Ta provincija se zove Srbija i Srbija je provincija američke imperije. Guverneri u ovoj provinciji rade za imperiju. Propaganda u medijima je podređena tom cilju. Ona je ulizička i pokorna prema imperiji, i ima sasvim jasne zadatke i redoslede poteza u sprovođenju zacrtane kulturne politike prema Srbiji. Propagandni model, u koji su uključeni ovi mediji, svodi ih na marionete, igračke u službi imperije. Marionetsko provincijalno pozorište, u kojem se realizuje puzajuća politika i takvoj politici podređeni mediji, deluju jako patetično. Radi se, dakle, o propagandnom modelu dovedenom do ekstrema: vi nemate više čak ni sopstvenu propagandu već propagandu koja služi imperijalnim interesima, pri čemu oni koji je sprovode u tome neobično mnogo uživaju.

Zaista mislim da su srpski lideri ovakvu posvetu, na jednoj ovakvoj knjizi, veoma zaslužili. Pa ti ljudi se izvinjavaju svuda okolo. Oni puze, dok bi, u stvari, Srbiji trebalo da budu isplaćene ogromne reparacije od strane NATO, SAD i Evropske unije, zato što je počinjen strašan zločin protiv Jugoslavije i Srbije koja je velika žrtva u čitavom ovom procesu od devedesetih do današnjih dana. Srbija je izgubila u ratu protiv velikih sila, ali ne bi trebalo da se moralno preda i da puzi i da se izvinjava, kada je neophodno da zahteva izvinjenje i reparacije za ono što joj je učinjeno. Jedna od fundamentalnih tema u ovoj knjizi je da je Srbija optužena za genocid, dok, u stvari, Zapadne države sprovode genocide ili ih podržavaju na čitavoj planeti, na primer u Iraku gde su milioni ljudi ubijeni zahvaljujući politici SAD. Ali, da li se SAD izvinjavaju? Da li one plaćaju reparacije? Ne, samo se njihove žrtve optužuju za genocid i samo njihove žrtve moraju da plaćaju reparacije, ali je veoma tužno kada moraju i da tako ogavno puze.

zapadna civilizacija se razvijala na temeljima užasa koje je činila urođeničkim narodima, po pravilu obojenim narodima na udaljenim mestima. U Africi se odigrala trgovina robljem što je svakako jedna od najmonstruoznijih stvari u ljudskoj istoriji, a u Južnoj i Severnoj Americi je izvršen genocid ogromnih razmera: indijanci su gotovo u potpunosti zbrisani, devedeset i više procenata urođeničkih naroda Južne i Severne Amerike je istrebljeno. To su istinski genocidi. Ali, razume se, ako čitate udžbenike na Zapadu vi to nećete moći da pročitate.

zapadna civilizacija se razvijala na temeljima užasa koje je činila urođeničkim narodima, po pravilu obojenim narodima na udaljenim mestima. U Africi se odigrala trgovina robljem što je svakako jedna od najmonstruoznijih stvari u ljudskoj istoriji, a u Južnoj i Severnoj Americi je izvršen genocid ogromnih razmera: indijanci su gotovo u potpunosti zbrisani, devedeset i više procenata urođeničkih naroda Južne i Severne Amerike je istrebljeno. To su istinski genocidi. Ali, razume se, ako čitate udžbenike na Zapadu vi to nećete moći da pročitate.

Ono sto se desilo u severnoj americi i australiji je svakako najveci genocid u istoriji covecanstva. WW2 je decja slikovnica u poredjenju sa tim..

Citavi kontinenti su brutalno ocisceni od domicilnog stanovnistva kako bi se napravilo mesta za bele doseljenike...

Mnoge je zaveo SNN.
Мислиш CNN?
C = cable = кејбл, конташ.

CNN важи за левичарску станицу, зову је и Communist News Network.
Стави "Communist News Network" у претрагу, и видећеш да су резултати о CNN-у.

Њихов оснивач (Ted Turner) је једном изјавио да су Ирачани који нападају америчка возила патриоте.

Problem u Srbiji je vise puta bio ovakav kao danas...vidimo jasno i kazemo glasno sta je problem i ko je "izdajnik", a posle zazmurimo na jedno oko i krenemo da analiziramo problem u stilu "ma, on je ipak, mozda imao dobre namere".

Srbi su dobri ljudi u dusi, lako prastaju ono sto niko nikad ne bi oprostio...iako se dicimo da prastamo, ali ne zaboravljamo - mislim da ipak i zaboravljamo...

Problem u Srbiji je vise puta bio ovakav kao danas...vidimo jasno i kazemo glasno sta je problem i ko je "izdajnik", a posle zazmurimo na jedno oko i krenemo da analiziramo problem u stilu "ma, on je ipak, mozda imao dobre namere".

Srbi su dobri ljudi u dusi, lako prastaju ono sto niko nikad ne bi oprostio...iako se dicimo da prastamo, ali ne zaboravljamo - mislim da ipak i zaboravljamo...

Goscice draga, a ko je izdajnik?

Konkretno, mislim na Tadica i na licemerna izvinjenja, mislim na nedovoljnu slobodu medija...na pristrasnost nekih medija..etc.
Ja izvnjenje od Hrvata nisam ni cula..mislim da je receno nesto u stilu"lepo je reci izvini"...
Ne shvatam to ozbiljno, kad nije praceno delima.

Koje te informacije fale, sta ne znas a trebala bi da znas?

Izvinio se Mesic nekoliko puta, posecivao Jasenovac, i on i Josipovic, govorili da nema mesta za Ustase koje su pocinile strasne zlocine... Izvinio se skoro Bakir Izetbegovic u ime ABIH...

Dosta vise sa time, treba resavati konkretne stvari.

Izvinio se Mesic nekoliko puta, posecivao Jasenovac, i on i Josipovic, govorili da nema mesta za Ustase koje su pocinile strasne zlocine... Izvinio se skoro Bakir Izetbegovic u ime ABIH...

Slazem se.
Ja nikoga ne mrzim, ali mislim da ta prica izmedju nas i Hrvata nece "leci" jos dugo.
Mrznja nikome nije donela dobro i treba da se druzimo i saradjujemo...mada je sve to moglo da prodje i bez tih licemernih rechi i izvinjenja.
Ako me uvredis, ja volim da cujem od tebe izvinjenje, a a ko ti pobijes, mucis ogroman broj ljudi iz moje zemlje, meni ne treba tvoje izvinjenje.
Dela, jedino dela, kada je rec o Hrvatima.

Konkretne stvari, ne moze da resi onaj ko treba da ih resi, pa smo u mat poziciji.

Fali da se cuje druga prica osim rezimske mantre. U svim normalnim zemljama oni koji imaju 50% glasova dobijaju i toliko medijskog prostora. Dovoljno ti je da pogledas HTV i sve ti bude jasno, koliko na njemu mozes cuti razlicitog misljenja i kritike na racun vlade.

Kad sam vec pomenuo HTV, pratio sam kako su onio izvestili posetu Tadica Vukovaru.

Tamo su prikazali kako su vukovarske majke okrenule Tadicu ledja, dok to na nasoj televiziji nije prikazano.

Takodje na HTV-u je receno da su se oba predsednika slozila da posete Vukovaru i Paulinom Dvoru niposto nisu pokusaj izjednacavanja krivice i izjednacavnja agresora sa zrtvom. Mislim da je jasno sta je time receno.

Za tu informaciju smo ostali uskraceni na RTS-u.

I mogu jos milion takvih primera da ti navedem...

Мислиш CNN?
C = cable = кејбл, конташ.

CNN важи за левичарску станицу, зову је и Communist News Network.
Стави "Communist News Network" у претрагу, и видећеш да су резултати о CNN-у.

Њихов оснивач (Ted Turner) је једном изјавио да су Ирачани који нападају америчка возила патриоте.

Тед Тарнер 1996. изјављује за часопис који се бави природом "Audubon" да би 95% смањене људске популације на 225-300 милиона било "иделно". 2008. на Temple University у Филаделфији је променио своје мишљење на 2 милијарде тј. 70% популације.

Slazem se.
Ja nikoga ne mrzim, ali mislim da ta prica izmedju nas i Hrvata nece "leci" jos dugo.
Mrznja nikome nije donela dobro i treba da se druzimo i saradjujemo...mada je sve to moglo da prodje i bez tih licemernih rechi i izvinjenja.
Ako me uvredis, ja volim da cujem od tebe izvinjenje, a a ko ti pobijes, mucis ogroman broj ljudi iz moje zemlje, meni ne treba tvoje izvinjenje.
Dela, jedino dela, kada je rec o Hrvatima.

Konkretne stvari, ne moze da resi onaj ko treba da ih resi, pa smo u mat poziciji.

Pozitivna je stvar sto je na celu Hrvatske konacno covek koji ne mrzi patoloski Srbe, vec je skriveni jugofilicar, sklon ideji priblizavanja sa Srbima...

To je vrh ledenog brega, ima jos dosta Hrvata opterecenih nekim primitivnim ideologijama, ali cesto tamo idem i znam da obicne ljude sukob sa Srbima sve manje zanima.

Ne treba nam ljubav, treba nam normalan odnos, ekonomija, saradnja u drugim oblastima, saglasnost oko bitanja BIH...sve to ide ka boljem.

Nema potrebe sa njima se kaciti vise, imamo mi dosta ozbiljnijih frontova.

Fali da se cuje druga prica osim rezimske mantre. U svim normalnim zemljama oni koji imaju 50% glasova dobijaju i toliko medijskog prostora. Dovoljno ti je da pogledas HTV i sve ti bude jasno, koliko na njemu mozes cuti razlicitog misljenja i kritike na racun vlade.

Kad sam vec pomenuo HTV, pratio sam kako su onio izvestili posetu Tadica Vukovaru.

Tamo su prikazali kako su vukovarske majke okrenule Tadicu ledja, dok to na nasoj televiziji nije prikazano.

Takodje na HTV-u je receno da su se oba predsednika slozila da posete Vukovaru i Paulinom Dvoru niposto nisu pokusaj izjednacavanja krivice i izjednacavnja agresora sa zrtvom. Mislim da je jasno sta je time receno.

Za tu informaciju smo ostali uskraceni na RTS-u.

I mogu jos milion takvih primera da ti navedem...

Mnogo korektnije izvestavaju o svemu tome nego ikad pre, prati malo reakcije na zadnje gostovanje Tadica na Dnevniku+ HRT-a, pogledaj ponasanje novinara...ni nalik onom nadmenom stavu.

Necu sad da se upustam sta je sve bilo 1991, ima dosta i nase krivice tu, kao i njihove 1995, to je sve dosta zaguljeno, ali krenulo je da se raspetljava.

Mnogo korektnije izvestavaju o svemu tome nego ikad pre, prati malo reakcije na zadnje gostovanje Tadica na Dnevniku+ HRT-a, pogledaj ponasanje novinara...ni nalik onom nadmenom stavu.

Necu sad da se upustam sta je sve bilo 1991, ima dosta i nase krivice tu, kao i njihove 1995, to je sve dosta zaguljeno, ali krenulo je da se raspetljava.

Jesi ti citao uopste sta sam ja pisao?

Upravo sam i rekao da sam na HRT-u video neke informacije u vezi Tadiceve posete koje su na RTS-u iz nekog razloga precutali.
Zalosno je sto moram gledati Hrvatsku televiziju da bih saznao pravu istinu i dobio objektivno informisanje...

Back