Dechije istrazzivanje seksualnosti ne mozze biti aseksualno. Jer upravo ih njihova seksualnost i navodi na to da je istrazzuju. Dechija seksualnost se ne ispoljava na isti nachin kao kod polno zrele osobe ali to ne znachi da ne postoji.
Ne postoje bespolna ljudska bicha. Ili si dechak ili si devojchica. Ili dechak u telu devojchice i obrnuto, oche priroda ponekad da se zbuni.
Ono shto ti zovesh "bespolnim" je zapravo polna nezrelost, koja ne negira postojanje seksualnosti, naprotiv, potvrdjuje njeno postojanje u fazi razvijanja u polnu zrelost.
Kao zelena jagoda dok ne pocrveni. I kao zelena je jagoda, jel iako nema razvijene sve odlike i iako je ne koristimo tj jedemo.
U socialnom smislu itekako postoje razlike izmedju dechaka i devojchica i uglavnom su uslovljena vaspitanjem ali i polnim razlikama iako u manjoj meri nego kod odraslih.
Da, mislim na polnu nezrelost. U nekim drugim situacijama koristila sam, i verovatno ću koristiti reč "bespolna". Uglavnom se te situacije svode na neke teme gde se vaspitanjem pokušava veštački, nasilno stvoriti razlika između dečaka i devojčica koja, na tom uzrastu, realno i ne postoji.
Ali ljudi vole da projektuju svoja osećanja na decu. Dok su deca opsednuta prihvatanjem, socijalizacijom, zabavom i dokazivanjem.
A za ovo prvo, šta znam. Ostanimo na tome. Sebe nikada nisam doživljavala kao seksualno biće (kao dete), ne na način na koji se doživljavam sada. I mi se sada nalazimo u pat poziciji gde ja pišem iz ugla iskustva (kakva ironija) a vi (izgleda) iz ugla posmatrača, a ne želim da negiram ulogu posmatrača, naprotiv. Ali se donekle sećam kako je bilo biti dete. Ta "seksualnost" nije imala veze sa ovom. Detetu fali 90% onoga (biološki!) što ga čini polno definisanom jedinkom.
Dotle, deca su samo oklopi, nacrti onoga što će eventualno biti, kad postanu polno zrela bića. Prazan papir na koji se može staviti i plava i crvena boja. Većina ovih papira ima naznaku kojom će bojom biti obojeni, mada ima i onih koji su sasvim prazni.
Zato muško-ženska prijateljstva traju (skoro) jedino ako su iz detinjstva, zato se prijatelj poistovećuje sa bratom, zato u stegama i zabranama, umerenim, i nema nikakvog zločina, jer su nam date kao opcija!, dozvoljeno je modifikovati malo dete, samo treba voditi računa čime i kako...
Kako onda definisati dete kao "seksualno biće" i zašto? Zato što smo na njima nazreli tragove onoga što smo mi fulltime 100% 24/7 (i svi ostali jezivi izrazi

) dok ta deca 1% ne daju na tu našu seksualnost, i imaju neke svoje, samo svoje jasne brige..... i ne bi se mrzela niti svađala zato što bate dobijaju jedne, a seke druge igračke, ne bi jednima bilo dato jedno, drugima drugo, a svi žele sve

ne bi, da im ljudi ne nameću svoju seksualnost i svoje razlike i da danas, bože, nije tako IN pričati o razlikama među polovima i glorifikovati ih, dizati u zezde, praviti karijeru na tome

makar i o deci bila reč, deci koja su totalno operisana od svih tih razlika i zabrana.
I sad, može biti da se niko ne slaže sa mnom
Al' to je, što bi reko Patak

prosto ono čega se sećam i kako se osećam u vezi dece i njihove..... kakve god..... seksualnosti.