[EdePro pukao] Zbog lažnih afera izgubljeno 80 miliona dolara

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
To je to sto cekam vec vise od dve godine.. Kada ce EdePro, fabrika Lazi i Prevara, sljam i mutivode svih boja, konacno puci!
_______

BEOGRAD - Srpski telegraf piše danas da je srpska namenska industrija zbog "isfabrikovanih afera", a time i Srbija, igubila 80 miliona dolara, kao i da je 120 radnika Fabrike EDePro, koja je s valjevskim "Krušikom" radila rakete "alas", ostalo bez posla.

"Laži koje su smišljeno plasirane u javnosti o valjevskoj fabrici ("Krušik") dovele su do toga da je Saudijska Arabija odustala od kupovine srpskog oružja u vrednosti od 30 miliona dolara. Isto su učinili i Ujedinjeni Arapski Emirati, pa je Srbija ostala bez još 50 miliona dolara", navodi list.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=522444
_______

Sve vreme vam ja pricam za te ugovore, sve vreme vam pricam da su ti ocajnici, u neverovatnoj frci pokusali loodacke stvari (izmedju ostalog, da me nasilno privedu u EdePro 02/11/2017)... A vi: _nobody_ lood, _nobody_ bolesnik, _nobody_ F20...

Pa citajte sada! Jel sam vam pricao o potpisanim ugovorima sa UAE i SA za ukupnu cifru od 300 milona ojra? Jel sam pricao, i pricao, ali niko nije imao da slusa!?

Voila. Pa sad mozete da mi pricate da sam lud! Hajde, pricajte... Loodak _nobody_, ovakav, onakav...
 
Sada cete mi, mislim, mnogo vise verovati! :smeker:
_______

Novi detalji kradje/pljacke 29 miliona evra Dragoljubom Simonovicem zvanim Sima Cigan, predsednikom Opstine Grocka.

Naime, ako ste upoznati u javnosti o pokusaju likvidacije novinara Milana Jovanovica, koji je pisao o tim kradjama na internet portalima lokalnih Grocanskih novina Zig.

Zbog njegovog pisanja Dragoljub Simonovic (Sima Cigan) donosi odluku o mafijaskoj likvidaciji Milana Jovanovica, a jedna od tema koje obradjuje pokusaj likvidacije Jovanovica je sledeca:
https://www.cenzolovka.rs/pritisci-...anovica-spaljena-kuca-pucano-na-ulazna-vrata/

Cela ta prica, koju je otkrio novinar Jovanovic je samo vrh ledenog brega. Naime, prica o kradji 29 miliona evra 2014., koje je preduzece Srbija Gas u 33 rate uplatilo na racune Opstina Grocka, i koji su tragom nestali, ne vodi samo do grocanske mafije, na celu sa Dragoljubom Simonovicem, kako mnogi naivno misle, i kako je predstavljeno javnosti.

Faktori koji su tu upleteni su mnogo dublji, i prozimaju celo srpsko drustvo od vrha vlasti (imenovacu Nebojsu Stefanovica Slinu, pocasnog gradjanina Grocke, Bratislava Gasica Keramicara - Bata Santosa, direktora BIA, Aleksandra Vulina Dezertera, ministra odbrane). Radi se, naime, da su tih 29 miliona evra, koje je Bajatovic (jedan od celnika SPSa) kao direktor Srbija Gasa donirao SNSu za operaciju finansiranja firme EdePro, koja je po recima Miroslava Lazanskog, vojnog izvestaca Politika, "Srpska NASA":

Posto je doticna firma EdePro, njihovi razvojni i proizvodni pogoni, upravo smestena na prostorima Grocke, varosica Lestane, tacne koordinate Edepro-a:
https://satellites.pro/Lestane_map#G44.730872,20.556029,19

Naime, Jugoimport SDPR je sa UAE potpisao milionske ugovore o prodaji raketa "Sumadija i bespilotnih helikoptera "Strsljen" (velike sume para su u pitanju) neke 2013./2014. i da bi se ti ugovori ostvarili, vise spomenuti su se sastali nekoliko puta sa Branom, vlasnikom EdePro-a da utanace detalje kako da isfinansraju razvoj i proizvodnju.

To su detalji te famozne pljacke tih 29 miliona evra u 33 rate, koja se desila 2014. Odtada je vise od pola tih para potroseno na bezuspesan razvoj da "Sumadija" bude krstareca raketa u poslednjoj fazi leta i da "Strsljen" bude savrseno kontrolisan.

Ovi detalji su po prvi put izneseni u javnost, radi se o detektivskom istrazivanju iz dobro maskiranih/zasticenih izvora, stoga bih molio da ovu vest prosirite sto je moguce vise i dalje socijalnim mrezama.

U viseopisanom tekstu, uocite kakva vlast danas upravlja Srbijom, korumpirana vlast u sprezi sa kriminalnim grupacijama (potpuno srastanje kriminala i drzave) kojima nista nije sveto. Za njih je ljudski zivot obicna kupovina paklice cigareta na kiosku, barem se oni tako bahato i ostrvljeno ponasaju. Zakoni se uopste NE postuju, jer su ustavne sudije u Srbiji potpuno kupljene i postavljene Aleksandrom Vucicem i njegovim bratom, i bratvom!
_______
 
I jos nesto... Ova afera sa Krusikom je Drzavi Srbiji samo dobar izgovor da svo sranje koje je uradjeno (kradja 29 mio para za gasifikaciju Grocke da bi se EdePro izfinansirao i ugovori za UAE i SA odradili) nabacilo opoziciji na grbacu... Nisu momci uspeli (nisu imali ama bash nikakve sanse), i sada je trenutno pustanje niz vodu. Niz Beograd na H2O.

Pravda je zadovoljena, meni je neopisivo drago sto je raketlana otisla u PLM. U lazi su kratke noge.

:bye: bolesnici Vaso, Cemo, Vlado Govedo, Brne Yayicu... Ceracemo se u nekom drugom crtanom filmu! :lol:
 
Српски телеграф пише данас да је српска наменска индустрија због "исфабрикованих афера", а тиме и Србија, изгубила 80 милиона долара, као и да је 120 радника Фабрике ЕДеПро, која је с ваљевским "Крушиком" радила ракете "алас", остало без посла.

"Лажи које су смишљено пласиране у јавности о ваљевској фабрици ("Крушик") довеле су до тога да је Саудијска Арабија одустала од куповине српског оружја у вредности од 30 милиона долара. Исто су учинили и Уједињени Арапски Емирати, па је Србија остала без још 50 милиона долара", наводи лист.

Наводи се да је ове изузетно вредне послове добила Бугарска, одакле је управо и покренута афера против "Крушика" преко портала Армсвоч и наводног узбуњивача Александра Обрадовића.

Поред "Крушика" штета је нанета и Фабрици ЕДепро, која је с ваљевском фабриком радила ракете "алас" а чијих је сада 120 радника остало без посла.

Српски телеграф преноси и оцену познатог економисте Љубомира Маџара, који је рекао да је штета од ове афере очигледна.

"Трговина оружјем је деликатна делатност и ту увек постоји ризик. Ова афера утицаће на све нас у оној мери у којој наноси трошак "Крушику", јер је ова фабрика део наше привреде. Када "Крушик" изгуби, онда се то у мањој или већој мери осети у целом привредном систему", рекао је Маџар.

http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/a...i-posao-vredan-80-miliona-dolara_1071727.html

Da li neko stvarno veruje da S. Arabiji i U.A.Emirati koriste bilo kakvo naoruzanje kupljeno od Srbiji... ili Bugarskoj?!Oni direktno predaju ovo naoruzanije islamskih terorista u Siriji,Jemenu i Iraku.
 
Lepo nas bugari naguziše.Hvala opoziciji.Hvala Đikiju.
Nema to veze sa djitlerom, niti sa opozicijom. Ali ti NE zelis da citas sta ja godinama pisem. Oni NEMAJU kadar da to naprave... To, sto im je palo napamet 2009. je cista utopija.

Receno im je to. Rekao sam im NE jednom... Ali ne slusaju! :udriglavu:

Ali ti veruj u sta hoces. Velika pobeda Logike nad suludom kvazi politikom Sile, nasilja i pretnji naokolo drzavama susedima, i postenim ljudima.
 
Saudijskoj Arabiji normalne drzave ne prodaju oruzje, mada ja i ne bih znala kakvo njih oruzje iz Srbije i
moze da zanima jer oni kupuju oruzje iz USA, a vrednost ide i do 50 milijardi godisnje.
Uostalom, srpskom "partneru" Rusiji to nikako ne moze da bude po volji jer su Rusi u ovom slucaju
s druge strane nishana.
Ma pusti Ruse,oni mogu da se odbrane od nekoliko bombe made in Serbia...or Bulgaria.Rec ide o bliskoistonim hriscana,i zakonita vlast u Siriji i Iraku koji padaju zrtve oruzijom made in Eastern Europe.
 
Sada cete mi, mislim, mnogo vise verovati! :smeker:
_______

Novi detalji kradje/pljacke 29 miliona evra Dragoljubom Simonovicem zvanim Sima Cigan, predsednikom Opstine Grocka.
...
1575108394654.png

"Nakon što je kao član SNS-a postavljen prvi put za predsednika GO Grocka 2012. godine, Dragoljub Simonović vrlo brzo odlazi na mesto direktora Železnica Srbije. "
"Simonović junior je završio privatni fakultet a u “PMC inženjeringu” radi kao ekonomista. "
https://www.jutarnjiglasnik.info/po...u-nije-zaposlio-prija-obezbedjena-ne-brinite/

"Čudan neimarski poduhvat crkve i države
Luksuzne dveri ovozemaljske
Apr 19, 2018 ·
1575108572262.png


PMC inženjering, čiji je vlasnik Jugoimport, firma za trgovinu oružjem, i SPC zajedno grade ekskluzivni stambeno- -poslovni kompleks. Jesu li to nečista posla? Ili očekivani novi dil sa firmom koju je država već angažovala i za gradnju muzičke fontane na Slaviji, Beograda na vodi...

Kad se crkva i država udruže, i veštački stvoreno neplodno zemljište može da rađa. Za to nije potrebno čudo Božije, već samo poduhvat neimara. Jer, na „neplodnom zemljištu“, kako portu Crkve Svetog Dimitrija u novobeogradskom bloku 32 definiše katastar, trebalo bi da nikne ekskluzivni stambeno-poslovni prostor. Stroga pravila sekularne države u ovom slučaju ne važe, jer su upravo Srpska pravoslavna crkva i Republika Srbija postali poslovni partneri.

Vest da PMC inženjering, u vlasništvu licenciranog trgovca oružjem Jugoimporta, i Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija SPC zajedno grade ekskluzivno naselje, uzburkala je duhove otkrivši najmanje dve kontroverze. Prva je da se crkva uključuje u drugačiji krug finansiranja od strane države i da prati moderne biznis modele; malo je onih koji su verovali u dogmu da popovi žive samo od donacija vernika i državne pomoći koja uključuje i oslobađanje od poreza, ali je isto tako bilo malo podataka o tome da se crkva bavi komercijalnim poslovima. Druga, bitna stvar koja je izbila na videlo jeste poslovanje „ponosa srpskog izvoza “, kako su znali da krste Jugoimport SDPR i njene dosad malo poznate „ćerke firme“, koja do prošle godine nikada nije imala godišnji prihod veći od 29 miliona evra.

Elem, u novobeogradskom bloku 32 gradi se stambeno-poslovni kompleks u kojem će se nalaziti jedna poslovna zgrada i dve stambene sa 127 stanova, na čijem vrhu su luksuzni petosobni dupleksi. Gradnja je počela 18. marta ove godine, a rok za završetak radova planiran je za 18 meseci.

Da li je kamen temeljac osveštan nije poznato, ali ono što se zna i što investitor PMC navodi na svom internet sajtu je da su stanovi projektovani u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja. Prostrane nekretnine će imati velike ozelenjene terase, s jedne strane gledaće na Tržni centar Merkator, a s druge strane na još nedovršeni hram Svetog Dimitrija.
http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=114330
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1789328194470853&id=364025307001156

Crkva i Država se uvezale preko oružja :)
 
Poslednja izmena:
Saudijskoj Arabiji normalne drzave ne prodaju oruzje, mada ja i ne bih znala kakvo njih oruzje iz Srbije i
moze da zanima jer oni kupuju oruzje iz USA, a vrednost ide i do 50 milijardi godisnje.
Uostalom, srpskom "partneru" Rusiji to nikako ne moze da bude po volji jer su Rusi u ovom slucaju
s druge strane nishana.
Pa ne potpisuje se kupovina samo kod onog koji najbolje oruzije pravi, nego i kod onih koji najbolji "kick - back" nude, sto u parama, sto u naturi...
 
Prema nekim informacijama su Arapi u ime partnerstva osim novaca dali četiri bojeve glave Hellfire raketa koje je trebalo kopirati i poboljšati te napraviti raketu u rangu izraelske Spike NLOS, koja Arape jako žulja . Srpska strana obećala da može uz dovoljno financija to u godinu i pol.
Pošto su kratki sa stručnjacima to se odugovlačilo i uspjeli su samo pogon i tijelo rakete napraviti,navođenje je i dalje bilo od Hellfire.
Jedna je uništena kod zbog nestručnog rukovanja, jedna ispaljena na testiranju, jedna je ispaljena na paradi za Vučića, znači ostala još jedna.
Kad su Arapi otkrili da ih se zavlači htjeli se povući, ali pokazali su veliko strpljenje u zadnjih dvije godine.
Sad je i njima već dosta svega.
 
Lepo nas bugari naguziše.Hvala opoziciji.Hvala Đikiju.

СНС имају исти циљ као и ДС, уништење Србије до краја, само су се поделили у 2 тима, да би лакше слудели народ.
То ти је као да је неко купио 4 играча везног реда и одбране и голмана, и практично сви играју против тебе.
...
Другим речима, СНС се тако понаша, да ДС+осталима, буквално даје пенал да шутну лопту у празан гол.
А тај празан гол смо ми.
....
Нпр. за најбитније положаје у влади и држави широм, су постављени НАЈВЕЋИ ИДИЈОТИ који постоје у СНС-у!
 

Back
Top