E sad svi tajni ugovori na sunce!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
227.171
Čitam ovih dana u vezi tragedije u Novom Sadu na raznim portalima da piše kako je ugovor s Kinezima bio tajan jer su eto Kinezi tako hteli. Po svemu sudeći izgleda da je to slučaj i sa drugim ugovorima koji su sklopljeni sa Kinezima.
Kako je to moguće? Pare za radove su javne, odnosno naše, a ugovori tajni. Kako može onaj ko dobija pare da zahteva tajnost i kakav je taj državni službenik koji se s tim složio??!

Alo, posao sa izvođačem radova mora da bude čist i javan, a ako se izvođač s tim ne slaže onda se potraži drugi. U slučaju novosadske stanice najbolje bi bilo da nikakvog izvođenja radova nije ni bilo.

Čemu takav snishodljiv odnos prema nekome ko radi za naše pare??! Kako smo došli do toga?
Jedan od prvih zahteva ovih protesta koji se spremaju mora da bude skidanje tajnosti sa svih ugovora koji su sklopljeni, a da se po njima koristi javni novac osim naravno u slučaju gradnje vojnih objekata.
Da li se slažete?

Pa i i BiH su ti ugovori u oba entiteta tajni. Nije ova vlast uvela tajne ugovore već Dinkić 2009. godine, bar po dokumentima koje je Vučić sinoć pokazao.

Ne vidim kakve veze sa onim tragičnim događajem imaju Kinezi kad oni nisu radili nadstrešnicu. :dontunderstand:

Znači kreatori tajnih ugovora su sposobni?
Ево га још један.Како може Кинез да гради шта хоће и како хоће,ако му надзор то не аминује.Ко је надзор?Нису кинеске фирме чепркале по надстрешници већ криминалне српске фирме

Mislim da se od tada ipak mnogo toga promenilo, naročito tokom devedesetih.
Све се променило, па и устав. Унуци Црвеног сталежа и даље влада - али ти немаш способности да ти то увидиш !

Ако грађаниста као ти млитаво и неспособно мисли, неће ништа смислити...

Па ако и неким случајем смисли нешто, као кукавица неће ништа ни смети мењати !

Тако да остају деца и унуци комунизма као Милошевићи, Тадићи, Кркобабићи, Вучићи, Весићи, Воолини, итд ...

Плачи и кукњави по Крстарици ...

Pa i i BiH su ti ugovori u oba entiteta tajni. Nije ova vlast uvela tajne ugovore već Dinkić 2009. godine, bar po dokumentima koje je Vučić sinoć pokazao.

Ne vidim kakve veze sa onim tragičnim događajem imaju Kinezi kad oni nisu radili nadstrešnicu. :dontunderstand:
Ne vidiš?
Pazi ovako - ja sklopim s tobom posao da mi uradiš zgradu, kuću, šta već. Tebi platim. Koga ćeš ti da angažuješ to je na tebi. Isto tako ako neki tvoji radnici, podizvođači, šta već, Pera i Žika zabrljaju ja neću juriti njih nego tebe. Tebi sam platio.
Prema tome ne treba prihvatiti nikakvu priču o tome kako Kinezi nisu odgovorni jer njima je plaćeno.

Neverovatan je bezobrazluk kineske strane koja tvrdi kako nadstrešnica nije bila predmet rekonstrukcije, a svi smo po slikama pre i posle rekonstrukcije videli da itekako jeste.

Šta piše u ugovoru? Zašto je kineska strana tražila tajnost?

Способна, удружена и добро организована банда, јесте одлика Елита - јесте одлика српске елите још од 1944.г.

Zaista ne mozemo da saljemo iz godine u godinu mlade ljude kod sv. Petra jer su napravljene greske '44.

Ja delim misljenje o komunistima, ali ljudi zive sada i ovde. Sada i ovde treba da stegnu petlju i da oteraju na robiju odgovorne te da ih drze na robiji do poslednjeg dana presude.

Dok se tako ne uradi, vecito ce nam biti prigodan izgovor dolazak Seste licke u Beograd, u ta davna, mracna vremena.
Jesu bila mracna ali jesu bila i davna.
Zakon radi sada i ovde.
Ako ne radi, mora da se natera pritiskom da radi.

Ne vidiš?
Pazi ovako - ja sklopim s tobom posao da mi uradiš zgradu, kuću, šta već. Tebi platim. Koga ćeš ti da angažuješ to je na tebi. Isto tako ako neki tvoji radnici, podizvođači, šta već, Pera i Žika zabrljaju ja neću juriti njih nego tebe. Tebi sam platio.
Prema tome ne treba prihvatiti nikakvu priču o tome kako Kinezi nisu odgovorni jer njima je plaćeno.

Neverovatan je bezobrazluk kineske strane koja tvrdi kako nadstrešnica nije bila predmet rekonstrukcije, a svi smo po slikama pre i posle rekonstrukcije videli da itekako jeste.

Šta piše u ugovoru? Zašto je kineska strana tražila tajnost?
Ti ugovori su tajni još od 2009. godine, to je poslovna tajna koja se primjenjuje i u BiH.

Firma koja je radila rekonstrukciju nadstrešnice je imala licencu za betonske podloge i čak i pravi zgrade.
Nemaš ti šta tu da gledaš sa Kinezima, kome si dao licencu za gradnju i gdje su ti tehnički prijem i upotrebna dozvola?

Zaista ne mozemo da saljemo iz godine u godinu mlade ljude kod sv. Petra jer su napravljene greske '44.

Ja delim misljenje o komunistima, ali ljudi zive sada i ovde. Sada i ovde treba da stegnu petlju i da oteraju na robiju odgovorne te da ih drze na robiji do poslednjeg dana presude.

Dok se tako ne uradi, vecito ce nam biti prigodan izgovor dolazak Seste licke u Beograd, u ta davna, mracna vremena.
Jesu bila mracna ali jesu bila i davna.
Zakon radi sada i ovde.
Ako ne radi, mora da se natera pritiskom da radi.
Jeste da je bilo davno, al kad ti crvi jednom uđu u potpalublje, glođu generacijama dok ih ili nešto ne zaustavi ili brod potone.

Back