Е сад ми је многооо јасније....

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Američki biograf Don Latin slučajno je nabasao na izgubljene snimke koji dokumentuju prve eksperimente sa opojnom drogom poznatom kao LSD iz 1950-ih. U eksperimentu učestvuje jedna domaćica iz pregrađa, koja nakon ispijene doze LSD-a doživljava neverovatne halucinacije.
Čini se da 1950-te nisu baš bile tako čedne, ako se uzme u obzir ovaj bizarni snimak koji je nastao u "Veteran's Administration" bolnici u Los Anđelesu, koji pokazuje kako se jedna obična domaćica bori sa "tripovima" dok je na LSD-u.


Eksperiment je vršio doktor Sidni Koen, a da stvar bude strašnija sve je prikazivano i na televizji u okviru naučno-obrazovnog programa koji se bavio mentalnim bolestima.

Doktor Koen je prvo upitao neimenovanu ženu zašto se prijavila za eksperiment, na šta mu je ona odgovorila da je čula da traže "obične, normalne ljude".

Ne objašnjavajući dalje o čemu se radi, dao joj je da popije čašu vode u kojoj je bio rastvoren LSD, a kamera je zabeležila kakve efekte je to imalo po naivnu domaćicu par sati kasnije.

"Svuda oko mene su boje i mogu da osetim vazduh. Mogu da ga vidim, kao i sve molekule, ja sam deo toga. Vidite li?", pita se nadrogirana žena.

"Kako se osećate iznutra?", sledi pitanje doktora Koena

"Iznutra? Ja nemam ništa iznutra.", žena odgovara izgubljeno.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Z...te-sta-sve-radi-obicna-domacica-kada-uzme-LSD

Мислим око те демокрације и то.:)
Зашто је ОН једини,најљепши и зашто има само један пут.
Јер Америка је одавноооо демокрацијска,просрбија је тек у повоју.
Ал што напредује,фасцинантно.:mrgreen:
 

Back
Top