e muski ajmo posteno ...

Prvo sam želeo da porastem i budem analitičar u DB-z. Sedim za stolom i mozgam ko su neprijatelji bratstva i jedinstva radnog naroda i društvenog poretka ili kako su se već tada nazivali strani plaćenici i domaći izdajnici. Prošlo me otprilike kada nam je bivša domovina prdnula u čabar i deca se više nisu ni igrala partizana...

Zatim sam smislio da bih da budem lekar-ortoped. Zapatio skoliozu i bilo mi mnogo zabavno na pregledu kada me doktor pitao da opišem bol u leđima: "...da li je kao kada vas nož probada?", ko da mene redovno kolju pa poznajem taj osećaj. Dobro, to me prošlo pred kraj osnovne, bio u buntovnim godinam a ko za inat svi me savetovali da učim za doktora: "oni imaju para, svima trebaju, zato ih ljudi poštuju i časte". Znači, ako budem ikad imao svoju decu i tripovao šta želim da postanu neću nikom da dozvolim da im to preporučuje, barem ne više kada dođu u magareće godine. To je, ako ne izlapim kao i ostali matorci.

Negde u srednjoj sam uhvatio sebe da volim da crtam zgrade i tako neke objekte koje vidim i da im pritom dodajem detelje koji mome oku gode. I naravno da mi je sinulo da treba da budem arhitekta. Dve i po godine sam vežbao one mrtve prirode i šta već ide za prijemni, maltretirao profesorku likovnog da mi pomaže, da bih tek na kraju (tog uvodnog perioda) seo i razmislio da ja nemam sredastava da studiram i da nema smisla da uzimam taj indeks i mesto nekome ko može to sebi da priušti. Na stranu što sam prso, tu sam negde odrastao i prestao da se zanosim šta bih da budem kada porastem. Naravno da od tada sa vremena na vreme pokušam da nešto postignem (tj postanem), ali tu više nema dečijeg il mladalačkog zanosa, već samo potreba za obezbeđivanjem svoje egzistencije, što je već neka sasvim druga priča...
 
1. Pevačica :rumenko:
2. Glumica :rumenko:
3. Doktor

Za ovo prvo mi jedna rođaka rekla da ću morati da pevam po kafanama ko u onim starim filmovima i da me štipaju za sise i dupe dok snimim kasetu :rumenko: pa sam odustala.
Za ovo drugo mi ta ista rekla da ću kad tad morati da se skinem gola pred kamerama ako želim da napredujem, pa sam odustala.
Za ovo treće mi ćale rekao da ako ne završim fakultet ceo ću život "prati tuđa go vna", pa sam odustala.

Ah, kako deca lako donose odluke nowadays
 
1. Pevačica :rumenko:
2. Glumica :rumenko:
3. Doktor

Za ovo prvo mi jedna rođaka rekla da ću morati da pevam po kafanama ko u onim starim filmovima i da me štipaju za sise i dupe dok snimim kasetu :rumenko: pa sam odustala.Za ovo drugo mi ta ista rekla da ću kad tad morati da se skinem gola pred kamerama ako želim da napredujem, pa sam odustala.
Za ovo treće mi ćale rekao da ako ne završim fakultet ceo ću život "prati tuđa go vna", pa sam odustala.

Ah, kako deca lako donose odluke nowadays

Priznaj da ti zao sad:aha:
 
0907160020106.jpg
 

Back
Top