Nemacki_Ovcar_99
Početnik
- Poruka
- 31
Dobar dan svima, zanima me sta mislite o tome koliko je Dzudo zapravo primenjiv za samoodbranu? I kakve su slicnosti izmedju njega i Brazilskog Jiu Jitsa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
uspešan je itekako za samoodbranu jer daje prednost slabijem da nadjača jačeg, proizašao iz klasičnog džudoa sa naglaskom na parternu borbu i gušenjem protivnika dovesti ga u stanje kontroleDobar dan svima, zanima me sta mislite o tome koliko je Dzudo zapravo primenjiv za samoodbranu? I kakve su slicnosti izmedju njega i Brazilskog Jiu Jitsa?
Judo je super za samoobranu jer je usmjeren na kontrolu protivnika i izvođenje bacanja i držanja. Također, koji treniraju uče kako izbjeći napad i kako se obraniti u različitim situacijama. Svakako da može koristiti, ali je najbolje izbjegavati bilo kakav sukob ako je moguće.Dobar dan svima, zanima me sta mislite o tome koliko je Dzudo zapravo primenjiv za samoodbranu? I kakve su slicnosti izmedju njega i Brazilskog Jiu Jitsa?
Moze koristiti jedan na jedan a kad su 2-3 tu i ne bas.Judo je super za samoobranu jer je usmjeren na kontrolu protivnika i izvođenje bacanja i držanja. Također, koji treniraju uče kako izbjeći napad i kako se obraniti u različitim situacijama. Svakako da može koristiti, ali je najbolje izbjegavati bilo kakav sukob ako je moguće.
Razlika između juda i brazilske jiujitse leži u tome što je judo više usmjeren na bacanje i kontrolu protivnika, dok je brazilska jiujitsu više fokusirana na borbu na tlu i uporabu poluga i gušenja. Oba sporta su izvrsni za samoobranu, ali se razlikuju u pristupu. Ovisno što te zanima, da li više borba na nogama ili u parteru...
No, osobno bih prije dao preporuku za judo. Veća šansa za bolju vještinu borbe na nogama, a obim treninga u parteru bi trebao biti dovoljan za samoobranu od prosječnog nasilnika.
Uh, to je sada ono što bi bilo kad bi bilo. Svaka situacija ima svoje okolnosti i tu ne treba previše špekulirati. Inače, taj isti prigovor možeš uputiti i za ostale borilačke sportove, no kao što sam rekao svaka situacija ima svoje okolnosti. Jedan dobar judaš trebao bi biti u stanju da se obrani od prosječnih nasilnika i umakne od daljnje eskalacije.Moze koristiti jedan na jedan a kad su 2-3 tu i ne bas.
Hvala ti na ovom video klipu, moram da ga proucimSada je džudo dosta sport. Ali nekada nije bio sport, tako da imaš ovde zabranjene tehnike za takmičenja
Ima i drugih videa gde se lome noge iako je bacanje![]()
Tebe ce iz kluba najuriti prije nego uopce i postanes punopravni clan.Jel imas mozda neki video vezan za zabranjene poluge na primer poluge na vratu ili kicmi?
Hahahahaha, ne planiram naravno da koristim te tehnike u klubu, vec u slucaju samoodbrane na ulici, cuo sam za neke ilegalne tehnike na vratu i kicmi da postoje od mog druga ali ni on ih ne zna.Tebe ce iz kluba najuriti prije nego uopce i postanes punopravni clan.
Ako ti je do makljaze idi u lokalni boks ili kick box klub.
Znas da ti je to na sudu otegotna okolnost?Hahahahaha, ne planiram naravno da koristim te tehnike u klubu, vec u slucaju samoodbrane na ulici, cuo sam za neke ilegalne tehnike na vratu i kicmi da postoje od mog druga ali ni on ih ne zna.
Cuo sam za to, ali to vazi jedino ako si uveden u evidenciju, tj. ako si nekad bio na takmicenju ili ako si ja mislim crni pojas?Znas da ti je to na sudu otegotna okolnost?
Ako se nekada nadjes u situaciji da bi se mogao potuci, bolje nemoj, pogotovo ako se bavis borilackim vjestinama ili sportom kao sto je boks.
Stroze te gledaju na sudu.
Iskreno ne bih smeo da se makljam sa starkeljom kad sam cuo da je crni pojas 10-ti dan.Ovdje cak i ja koji pojma nemam u judu vidim da se kod ovog starkelje radi o nekome tko nije s ovog svijeta.
Prakticki nedodirljiv.
Ali pazi koliko je elegantan, prakticki lebdi.Iskreno ne bih smeo da se makljam sa starkeljom kad sam cuo da je crni pojas 10-ti dan.
Ali da, judo je jako dobar sport za samoodbranu i izgradnju kondiciji, posle jednog dobrog treninga jedva se vratis kuci...
Da, nemoguce ga je srusiti bas zbog toga sto im se izmigolji pri svakoj tehnici.Ali pazi koliko je elegantan, prakticki lebdi.
Ovi koliko god ga pokusavali srusiti, izmigolji im.
Ne mozes mu nista.
Tukao sam se ja vise puta kada su me 3-4 nasilnika napala da me obore, nisu uspeli zato sto sam pruzio zestok otpor rukama i nogama i otimanjem, primio sam udarce ali sam i zadao strahovite udarce, poenta je u tome da nisu uspeli da me obore.Uh, to je sada ono što bi bilo kad bi bilo. Svaka situacija ima svoje okolnosti i tu ne treba previše špekulirati. Inače, taj isti prigovor možeš uputiti i za ostale borilačke sportove, no kao što sam rekao svaka situacija ima svoje okolnosti. Jedan dobar judaš trebao bi biti u stanju da se obrani od prosječnih nasilnika i umakne od daljnje eskalacije.
Ne želim špekulirati jer je to beskorisno. Ovisno o situaciji, nekom će trebati za obranu neka od judo bacanja, a nekom udaranje. Svaka situacija ima svoj kontekst. A tvrdnje da ništa bez udaranja su neozbiljne, dobro si rekao da nisi "dzudista" i to je pošteno, da jesi znao bi koliko jako možeš nekog zakucati o pod i da se dosta njih nakon toga ne dižu. A svaki udarac rukom ili nogom nije za knockout. Neka se svatko brani kako može i zna. Umaknuti je najsigurnija i najbolja samoobrana.Tukao sam se ja vise puta kada su me 3-4 nasilnika napala da me obore, nisu uspeli zato sto sam pruzio zestok otpor rukama i nogama i otimanjem, primio sam udarce ali sam i zadao strahovite udarce, poenta je u tome da nisu uspeli da me obore.
U takvoj situaciji dzudo tesko da bi nesto pomogao jer se sve to izdesavalo munjevito, jedino bi donekle pomoglo da sam odlican dzudista ali samo donekle inace nista bez udaranja i to po mogucnosti sto jace, jednog sam toliko jako udario nogom da sam mu garant polomio neko rebro.
Nista bez MMANe želim špekulirati jer je to beskorisno. Ovisno o situaciji, nekom će trebati za obranu neka od judo bacanja, a nekom udaranje. Svaka situacija ima svoj kontekst. A tvrdnje da ništa bez udaranja su neozbiljne, dobro si rekao da nisi "dzudista" i to je pošteno, da jesi znao bi koliko jako možeš nekog zakucati o pod i da se dosta njih nakon toga ne dižu. A svaki udarac rukom ili nogom nije za knockout. Neka se svatko brani kako može i zna. Umaknuti je najsigurnija i najbolja samoobrana.