Džoni Dep i Al Pačino u novom filmu o životu Amedea Modiljanija

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
327.359
B3E76DD2-B243-4F3F-B9A0-AF95E12DB316.jpg


Holivudski glumac i zavodnik, omiljen publici, Džoni Dep, kao i sjani glumac Al Pačino koji se pojavljuje u ulozi međunarodnog kolekcionara umetničkih dela, snimaju film u Mađarskoj. Plan je da se deo filma snima i u Italiji i u Parizu, autentičnim mestima poznatog slikara.

Film „Modi“ obeležava povratak Džonija Depa u rediteljsku fotelju posle pauze od 25 godina. Jedna od njegovih poslednjih uloga je u filmu Žana du Bari, gde igra kralja Luja petnaestog koji se zaljubljuje u prostitutku. Film je ove godine premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Kanu, a privukao je veliku pažnju jer je slavnom glumcu ovo prva uloga od suđenja sa bivšom suprugom Amber Herd.

Modi je drugi dugometražni film koji snima Džoni Dep, a pored Al Pačina koji je i producent u filmu igraju italijanski glumci Luiza Ranijeri i Rikardo Skamarčo.
To je priča o italijanskom umetniku Amadeu Modiljaniju, slikaru koji je svoja dela stvarao u Francuskoj. Postao je poznat po revolucionarnom modernom stilu svojih portreta i aktova.

Luiza Ranijeri igra Rozaliju, vlasnicu italijanskog kafića u Parizu koju je Modiljani naslikao. Prema legendi o raskalašnom italijanskom umetniku koji je preminuo u 35. godini, Rozalija je bila i njegova majka, brinući se o Modiljaniju kada je bio pijan ili toliko bez para da nije mogao da priušti topli obrok.

Al Pačino igra međunarodnog kolekcionara umetnosti Morisa Gangnata.
U filmu glume i Antonija Desplat, Stiven Grem, Bruno Gueri, Rajan Mekparlend, Bendžamin Lavernj i Seli Filips.

(rts/ variety)
 

Back
Top