Hahhaa..tako je moj kum naplaćivao sve od roditelja i sestara kad je bio mali
Da odnesem đubre? Vas mrzi? Ok., to će vas koštati...hoćete mesečni obračun ili po obavljenom poslu? I šta mu fali? Niente, sad radi na faxu, porastao veliki, ume sa parama, a ne kao ja, ne sećam se da sam kao imali IKAD bacio đ. Ili recimo Spasa, on je SAM prao svoje farmerke u srednjoj školi, jbte.. a jaaaaaaaaaa. koji se prema sopstvenom novu odnosim kao pijani milioner, eeeee...ćivote

Bre, izađem do prodavnice i sjebem sve pare, još ako vidim negde kancelarisjki materijal: peeenkala, spajalice, šareni papirčići, sveske sa spiralom al' da su sa "masnom" 'artijom....**** - ode sve..
Ja se ne sećam džeparca tačno kako su mi davali, mislim da je bilo dnevno, ali ja ništa jeo nisam, tako da je to bilo uzaludno davanje novca, i gubio sam ga, uopšte nikakav odnos prema novcu nisam imao. A i bio je i dor., užina i ručak u školi ..užas, hrana.. Tek kasnije, sa polaskom u gimnaziju sam znao na šta ću tačno novce da potrošim i vodio sam računa, počeo sam i da pušim i da izvodim cice u buskop i postao daleko racionalniji.
Ali, ali...sećam se vrlo dobro experimenta moje majke u tećem razredu osnovne.
Dobio sam asa iz mate i majka uvde sistem, ne toliko zbog ocene nego zbog neke odgovornosti i učenja ekonomiji: 50 € dobijem za 5 iz mat. 40 za ocenu 4, 30 za 3...a kad dobijem asa onda moram da vratim sve pare.. dobar je sistem bio. Nažalost, otputovala je majka nakon prvog pol. na godinu dana na sl. put i propala je akcija učenja materijalizmu : o ) Super je bio taj metod, šteta prava što nije potrajao..