gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
......
S_K_V_O:E da je meni dzeparac od 2000 nedeljno za zabavu, gde bi mi bio kraj...
250 dinara za potrebe jedanaestogodisnjeg deteta mi je ipak premalo...
Па, зато сам и рекла "блага контрола" - значи, помоћи му да рационално потроши свој новац саветом који је прихватљив за његове године!Girl next door:bolje savet, nego kontrola, jer ce se tako nauciti odgovornosti.
bas naprotiv sto se tice saveta, treba da ih bude,,mjer nece se dete tek tako nauciti.vd:deca se razlikuju kao i njihovi roditelji i zato nema univerzalnog uputstva za odrastanje .
po meni saveti i kontrole su kontraproduktivni . to su njihovi novci i neka ih troše po želji .
gurmanci:Imam jednu dilemu pa bih volela da malo procaskamo.
Imam sina starog 11 godina i mislim da je vec dovoljno veliki da bi imao neku svotu novca koju bi dobijao periodicno. Do sada smo mu davali po potrebi, medjutim zelim da pokusamo da razvijemo i tu vrstu odgovornosti kod njega.
ALI moj suprug i ja po tom pitanju nismo saglasni. On smatra da je rano i da bi mozda privlacio paznju ako se bude pohvalio svojim dzeparcem, a ja mislim da bi trebalo da dobija npr nedeljni dzeparac sa pravom da ga trosi po svom nahodjenju, ali da je obavezan da nas obavesti na sta ga trosi. Nasa ekonomska situacija je prosecna.
Molim vas da podelite sa mnom iskustva vas kao dece, vas kao roditelja kao i misljenje na ovu temu.
Bilo bi mi dragoceno, mada znam da je to individualno, da mi kazete i koje bi konkretne sume bile ok po vasem misljenju.
HVALA!![]()
Meni se čini (nemam decu, pa možda nisam kompetentna, ali sam bila dete :wink: ) da je to baš pravo vreme za džeparac. 11 godina, to je peti razred, i vreme kad deca požele da - štajaznam, kupuju užinu sami, i neke trice, da idu u bioskop itd itd.gurmanci:Imam sina starog 11 godina i mislim da je vec dovoljno veliki da bi imao neku svotu novca koju bi dobijao periodicno. Do sada smo mu davali po potrebi, medjutim zelim da pokusamo da razvijemo i tu vrstu odgovornosti kod njega.