Moj razvoj je isao kao adekvatnost.....to sam od malena otkrio...dzabe ti ponasanje i svi kodeksi , akko nisi adekvatan u nekoj situaciji , interaktivan..
Tako sam sprecio mnoge tuce, mnoge posledice po mene a i bio vidra....ali ne lukavo...nego interaktivno...adaptiras se u sekundi ali na nacin koji ostavlja prostor necemu sto bi se moglo nazvati diplomatija...
Ako to uzmemo kao osnovu , onda su devojcice samo u ranom stepenu razvoja, do nekih 13, 14 romanticne...pa im tada i sleduje romantika, sto je steta, jer se nacitas puno romana i knjiga i do tog doba , ali i kasnije, a kasnije bi ta romantika mogla da bude zrelija, medjutim, tu imamo dva problema, prvo je devojke ne rade bas puno na sebi , imaju ograniceni recnik pojmova, shvatanja , a drugi problem je sto ih usmeravaju da im duhovno ne bude jaca strana nego micikana i tako vrlo brzo predju u nestrpljiv mod...tj sta cekas skidaj gace, samo u nekoj dzenlmenskoj varijanti..
I kod razvoja seksualnosti je slicna stvar, tj ako im pruzis savrsen seks, primetices da te kao licnost ignorisu , tj razvija se odnos zensko i njena micikana, kao prvenstveni , a ti tu postajes samo san, pruzalac usluge, ali je to nesvesno , vise okruzenje za dozivljaj...Tek kad krenes da ne pruzas savrseni dozivljaj krene klasicno razmisljanje zasto , ali i reagovanje,u obliku trgovine, ako hocu ovo onda cu mu pruziti ono....mozda je to i prirodno , ne znam....
U tom smislu prvo se gubi romanticnost i prelazi u zensku romanticnost , koja moze biti sta odusevljava moje drugarice i ostale zene to odusevljava i mene....vrlo cesta varijanta...i kod izbora poklona za raodjendan i kod tzv romantike....valorizovana romantika....ili kod redjih nastaje neka sablonizovana romantika, ja bih rekao da mi to izgleda kao erotizovana romantika, tj romantika koja je prateca simbolika i signalizacija uz napredak u osvajanju i dolasku sto pre i jednoznacno do kreveta....seksa..
Ali to nije romantika ideja, a ljubav je ideja.., jeste i ovde je ideja, ali je seks osnova...tj ideja je pretvorena u sto bolji i brzi dolazak do seksa....a da seks dobije na znacaju i na intezitetu....ostrascen da bude....igra otimanja...I tu dolazimo do cestog prvog zapleta u razvoju a to je razvitak raznih fantazija i fetisha..
Da dalje ne idem na tu stranu , bitno je da prva strada romantika...na idejnom planu.....tj svodi se ili na prakticarsko mastarenje, kucica imovina i pruzalac takve usluge...ili na erotizaciju..
Da bi dzentlmenstvo imalo neki dublji smisao a ne otvaranje vrata prostitutkama koje bez tog otvaranja i ne smeju da izadju na trotoar gde im je stajga....zena mora da ima adekvatan odnos prema tom dzentlmenstvu....tj da gaji dzentlmena a ne da ga dresira ili samo ocekuje...
Kod nas ga dresira dok je mali , i kasnije ako je infantilan, a ocekuje stalno....ali nema dama...
Retke su stvarno cak i kad vam se cini da je dama...a prave dame se ustrucavaju da mnogo pokazuju damsko iz razloga sto je mnogo oblikovanih dzentlmena od strane seljoberki , pa su po bontonu mozda dzentlmeni , ali su odlicno pokupili i seljobersko od svojih vaspitacica, ebiga sto je i normalno , one su pravile ono sto im odgovara maksimalno u svakom delu..
Tako je jako cesto videti seljakluk dzentlmena, cak je to mnogo puta i opisano nakaradno u filmovima koji se bave 90tim , a zasto , pa zato sto je tada bio procvat ekspozicije , prikazivanja seljakluka novopecenih stajgerki koje su sebe uvrstile u dame, a vi ih zovete sponzoruse , koje su od novopocenih seljobera kreirale dzentlmene u javnosti , nasilnike u privatnosti i krimose po opredeljenju...
Jok Krstijan je dzentlmen...kad na vrbi rodi grozdje....pa ni tada..
Tako da u procesu dzentlmenstva , intekraktivno gledano u Srbiji prvo strada romantika, kao neka moguca platforma, a zatim i dzentlmenstvo u sustini jer imamo istrenirane seljakluk dzentlmene i to je danas skoro pravilo...
Pristojnost, kao neka druga osobina, a tu je i posten odnos prema prikazivanju sebe i prezentaciji sebe cesto dovodi pristojne ljude u poziciju da odbijaju pripadanje takvom seljakluk dzentlmenstvu...
Sa obe strane, i sa zenske strane, samo zbog drugig razloga, koje bih najlakse opisao sta ti ima meni da kupujes pice kad za to ocekujes da ti posle klecim i pushim i da me samaras dok ti pushim i posle da se ispraznis kao da sam neka tvoja kafanska kuraja...
Tu je efekat opisan kod udaranja distance pri placanju pica ili zvanju na pice..
Ali ovakve teme su za Ljis jer su tamo navikli i na samaranje i na kupovanje pica i na sve te propratne ali turi mi ga zivotinjo propratne akcije...