Džentlmeni se podučavaju od malena?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uglavnom otvorim ili držim vrata otvorenim malim klincima ili pak znatno starijim osobama, bolesnim/invalidima takođe, potencijalno ako je neko blizu mene i nosi nešto oberučke.
Nekome ko je zdrav/prav mi je odbojno da držim vrata otvorenim jer ono ne vidim potrebu, da meni to neko mojih godina uradi uvredio bih se malo.

Zene su toliko egocentricne, da ne primecuju sta rade, a to ce uskoro dovesti do teskog zatvaranja muskaraca prema zenama....
Zene nece znati skoro nista o muskarcima niti ce ih interesovati , a tu ce mozda losije proci one devojke i zene koje zele neki ravnopravni odnos a ne uzimaju u obzir sta se desava od strane zena u njihovom egocentrizmu prema muskarcima...

Za sada se to kompenzuje tako sto muskarci dziberi bolje prolaze kod zena, a tako i treba da bude i one to nagradjuju , i to je dobro , ali moze se desiti da to nece biti dovoljno nego ce se jos vise povecati razdor, koji mislim da se vidi da postoji...

A kad ne vredi pricali ne pricali zene teraju po svome i tako ce opstati ova njihova dominantna kultoroloska uloga cenzora , tj da one odredjuju sta je ogodno reci, ali zato nece dobijati info sta se desava....
konspiracija je onda neophodna, tj svako gleda svoj posao i tera svoje planove...

I pored najbolje namere, oni koji su stvarno u nameri da pomognu zenama , ostali su zaebani bas od strane feminista i drugih zena koje stavljaju svoj licni interes pre nekog zenskog ....
Tako ce se izgubiti i fraza, jel vi imate majke sestre i ostale zene kad treba neka protekcija....sestre za sestre, majke za majke, sve ostale su vec za neke druge funkcije.....ne rodbinske...

Slozio bih se ja sa tobom ali me dve rodjake feministkinje ispljuvale kad sam im otvarao vrata rekavsi da je to patrijahalno njesra, simbol muske dominacije nad zenama itd itd, zamalo jos i batine ne dobih. Odtada iskljucivo svojoj zeni otvaram vrata, znam da nije feministkinja a i nije nasilna, nema opasnosti.
Lepo su ti rekle...
Budi ti ebac do 70 godina i duze, a zaebi da budes dzentlmen pa da ti se cuna ne dize u 55toj....ili cak i ranije....

Ni jaja disprze al znaju sta je ne/djentlmen
Da , ja nesto razmisljam koliko je ugodniji polozaj kad kazes da ne mozes da dizes tesko...nego samo 4kg...
Ne zamaras se , a mozes sport, mozes sve ono sto te ne iscrpljuje nego usrecuje...nisi konj i ne crkavas od rintanja nego kao bogatas se osecas ispunjeno sretno i jako i ne udaraju te bolesti i povrede...
Nema iscasenja kicme, bolova, nema nikakvih neugodnosti....samo glumatas da si zensko...ili emancipovano musko....gospodin covek...ne za dzakkove..

Kada ulazim u prostoriju sa poznatom muškom osobom uvek stanem, nesvesno. Da mi ta osoba otvori vrata.
Kada izlazim ili ulazim sama, ukoliko je nepoznat muškarac pored mene uvek krenem rukom sama da otvorim/zatvorim vrata. Ne očekujem, jer je to retko.

Skoro mi se desilo da sam izlazila iz neke prodavnice ili banke i da mi je stariji muškarac stao i otvorio vrata. Zahvalila sam se, on je otišao, a ja sam stajala ukopana jedno 15 sekundi - zbunila sam se. Trebalo mi je malo vremena da shvatim da me je jedan prirodni gest neočekivano zbunio. Onda sam se razočarala što je to tako, što je nešto što bi trebalo da bude svakodnevnica ko mene izazvalo iznenađenje.
Iskren da budem ja otvaram vrata i muskarcima i deci , i uopste se ne osecam zapishano zbog toga....i oni otvaraju meni , i cak se desi isti kojima ja otvaram otvaraju meni.....
Tako da zene ne gledam kao zene tako je najzdravije danas....

U CG je sve vise muske dece koja se uce da budu poslusni zenama , doduse i da pucaju oko nove godine kad popucaju ....tako da sve ima svoje...
Stvarno je zanimljivo to savremeno vaspitanje po obdanistima u CG.....trude se maksimalno , a posle su meksi za plasticno deformisanje....
Nisam video da su srecniji , naprotiv, ali su izuzetno trazeni na trzistu Srbije...

Back