- Poruka
- 36.840
Naišla sam na ovaj snimak kako vaspitačica u vrtiću pojašnjava klincima ko otvara vrata i kako. Da li vam je simpatično i da li ste znali da se tako otvaraju vrata? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znamNe mislim da bi muškarci otvarali vrata bilo kojoj ženi.
Otvaraju, bez tih obučavanja, onima koje procjene ženstvenim ili privlačnim...
Jesam li u pravu?
Ja itvaram vrata svim zenama.Ne mislim da bi muškarci otvarali vrata bilo kojoj ženi.
Otvaraju, bez tih obučavanja, onima koje procjene ženstvenim ili privlačnim...
Jesam li u pravu?
Nije simpaticno, u Venecueli sam zamalo ostavio djevojku na cesti zbog toga ,pokupio je sjeo u auto i upalio, cura jos uvijek stoji napolju ,nisam ni skontao da ceka da joj otvoris vrata da udje u auto.Naišla sam na ovaj snimak kako vaspitačica u vrtiću pojašnjava klincima ko otvara vrata i kako. Da li vam je simpatično i da li ste znali da se tako otvaraju vrata?
Hocete da vas vide kao slabiju polovinu kojoj je pomoc muskraca potrebna a na drugu stranu sve znatu u braku, ista stvar je i za placanje pica ,drzanje kisobrana itd , ne ide ,ali nije tema necu da pisem opsirno o tome.Stvar opšte kulture.
Muškarac otvara ženi vrata. To je radio moj otac, suprug i sada sin. Kada sa muškarcem ulazim ili izlazim iz neke prostorije naravno da on otvara i pridržava vrata. Opšta kultura.
Na ovom snimku bi trebalo i par časova bontona devojčicama - ne znaju kako se zeva i kako se sedi.
To je već nešto drugo, samostalnost, inicijativa... ovde je reč o bontonu.Hocete da vas vide kao slabiju polovinu kojoj je pomoc muskraca potrebna a na drugu stranu sve znatu u braku, ista stvar je i za placanje pica ,drzanje kisobrana itd , ne ide ,ali nije tema necu da pisem opsirno o tome.
Ta pravila bontona su nastala pocetkom 19 vijeka kad su se zene slagale sa tim da im je posao da rode djecu, brinu o kuci a posao muza su sve odluke itd. Mnoge danasnje zene se ne slazu sa tim. Stvar izbora ali problem nastaje kad se zeni svidja muz sa bontonom iz 19 vijeka i hoca ona nesto da pametuje u braku.To je već nešto drugo, samostalnost, inicijativa... ovde je reč o bontonu.
a da ih uči neka sluškinja, koja je isto učila u nekoj pristojnoj kući nepristojnih ljudi....a čemu?Stvar opšte kulture.
Muškarac otvara ženi vrata. To je radio moj otac, suprug i sada sin. Kada sa muškarcem ulazim ili izlazim iz neke prostorije naravno da on otvara i pridržava vrata. Opšta kultura.
Na ovom snimku bi trebalo i par časova bontona devojčicama - ne znaju kako se zeva i kako se sedi.
Tacno , ako izlasis prvi put sa djevojkom te signale pratis , ako ocekuje da joj otvoris vrata, platis pice itd ,po tome stvaras sliku o osobi."Postoje pravila, pravila da bi me udavila
Ili kičmu savila i skroz ošašavila" - Riblja Corba.
Cvrstog sam ubedjenja da su mnogo pravila izmisljena samo zato da bi se stvarala hijerarhija ili da bi neko bio na neki nacin bolji od drugih, kad otvaram vrata ako je neko iza mene onda ih pridrzim bez obzira da li je u pitanju osoba zenskog ili muskog pola, ponekad ucinim neku uslovno receno uslug osobama zenskog pola, ali trcati oko auta da bi otvorio vrata nekoj zeni koja nije invalid je za mene cist debilizam i na neki nacin zloupotreba,
po mom misljenju treba postojati ravnopravnost izmedju polova,
ne vidim veliku razliku izmedju ocekivanja odredjenih muskaraca da zene obavljaju sve kucne poslove i zena koje ocekuju da im muskarci stalno otvaraju vrata.
Stvar opšte kulture.
I zarad jedne kritike ti si sve ostale žene lišio svog odraza lepog vaspitanja?Slozio bih se ja sa tobom ali me dve rodjake feministkinje ispljuvale kad sam im otvarao vrata rekavsi da je to patrijahalno njesra, simbol muske dominacije nad zenama itd itd, zamalo jos i batine ne dobih. Odtada iskljucivo svojoj zeni otvaram vrata, znam da nije feministkinja a i nije nasilna, nema opasnosti.