Džekov leteći cirkus

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To meso je Aleksandra Ambrosio... jedna od najplacenijih manekenki sveta. То месо шета izvesni Jamie Mazur Americki biznismen .

За алфа мужјаке се лепе алфа женке..тако је то у животињском царству. Мужјак нижег ранга (читај који нема пара) не може претендовати на женке на које претнедују они који имају. То је закон природе.

Ја чак и да имам пара ..не бих се везивао у јарам брака . Тако да не могу схватити ове који то раде. Мада ко зна какви су то бракови. Милионери су друга врста ..други универзум.. одувек раздовјен од нижих каста..тј оних који им служе..од робља.

Boldovano, da.
Slično privlači slično.
U narodu se to jako uprošćeno kaže "svako lonče nađe poklopče", ali to je jedna velika istina.
Kad su partneri nesrazmerni, i "ne idu jedno uz drugo", to je zato što jedan od njih (ili oboje) ne žive u skladu sa sobom.

Boldovano br 2: kada pogledam na kakvim se temeljima odvija većina brakova, slažem se i sa boldovanim. Ko zna....
Većina brakova danas je - ratno polje, poligon za deponiju frustracija, kompleksa, sudar neukroćenih ega, jednom rečju, zaista jaram.
Što je burnije bojno polje, to je i želja za eksponacijom veća... I tako dalje.. to je jedna igranka bez prestanka :lol: .

Boldovano, da.
Slično privlači slično.
U narodu se to jako uprošćeno kaže "svako lonče nađe poklopče", ali to je jedna velika istina.
Kad su partneri nesrazmerni, i "ne idu jedno uz drugo", to je zato što jedan od njih (ili oboje) ne žive u skladu sa sobom.

Boldovano br 2: kada pogledam na kakvim se temeljima odvija većina brakova, slažem se i sa boldovanim. Ko zna....
Većina brakova danas je - ratno polje, poligon za deponiju frustracija, kompleksa, sudar neukroćenih ega, jednom rečju, zaista jaram.
Što je burnije bojno polje, to je i želja za eksponacijom veća... I tako dalje.. to je jedna igranka bez prestanka :lol: .

To obično biva kad se nađu dva sebična partnera.Dva lončeta ili dva poklopčeta.
Ili jedan sebičan i drugi koji trpi dok trpi.

Zato je važno decu učiti da je za brak potrebna rešenost i predanost jer zaljubljenost nije dovoljna.

A i kratko traje.

Ko nije spreman da stalno daje, ne treba da se upušta.

To obično biva kad se nađu dva sebična partnera.Dva lončeta ili dva poklopčeta.
Ili jedan sebičan i drugi koji trpi dok trpi.

Zato je važno decu učiti da je za brak potrebna rešenost i predanost jer zaljubljenost nije dovoljna.

A i kratko traje.

Ko nije spreman da stalno daje, ne treba da se upušta.

Ma Buu, zaljubljenost i ljubav nemaju veze jedno s drugim.
Ovo boldovano svakako kratko traje.
Al često potraje dovoljno da se razviju pogrešne koncepcije, i da se uleti u jaram.
:malav:
E sad, desi se da se zaljubljenost preobrazi u ljubav... al za to je, eh, potrebno malo više svesnosti od nivoa koji je potreban da se napuni debelo crevo (većini se sav smisao života svede na to).

Ma Buu, zaljubljenost i ljubav nemaju veze jedno s drugim.
Ovo boldovano svakako kratko traje.
Al često potraje dovoljno da se razviju pogrešne koncepcije, i da se uleti u jaram.
:malav:
E sad, desi se da se zaljubljenost preobrazi u ljubav... al za to je, eh, potrebno malo više svesnosti od nivoa koji je potreban da se napuni debelo crevo (većini se sav smisao života svede na to).

Pazim ja šta i kako pišem. Biram reči po značenju.

Meni su baba i deda pričali da se nisu voleli ispočetka. Al posle su se zavoleli i jako su se voleli do kraja.
Rešenost i predanost, obostrana.

Nije sigurno bilo dovoljno samo da odluče da bude tako.
Imali su i potencijal svesti za tako nešto.

Ima jedna meni draga pesma u kojoj pesnik kaže:

"Čini mi se ,rođače, da je standard pokvario ljude . Jedu gofna i sanjare."

Sama pesma odnosi se na nešto savim drugo, al sentenca je primenljiva na današnje samožive generacije.

Izvinte svi, koj sam ja da sudim.
Ipak imam pravo na dojam.

Nema odlučnosti bez potencijala i svesti.

Odlučni egoizam i nije neka odlučnost.

Boldovano, da.
Slično privlači slično.

Па баш и није истина. Слично не привлачи слично него је обрнуто. Супротнсоти се привлаче а то има и свој дубоки метафизички разлог који је давно објасила филозофија.

Основни циљ полног избора јесте очување типа врсте , и то нема везе са вољом појединца него је то виша воља..идеја врсте она која одлучује.

Писао сам о томе на блогу и теми о метафизци полне љубави.
Овде ћу преенти само оно што се тиче супротности које се привлаче

Ради се о ткз. релативним обзирима
Oni se mogu svesti na hemijsku formulu gde se kiselina i baza neutralisu stvarajuci neutralnu so.
Isto tako onaj koji je visok bice privucen onom koja je niska.
Onaj ko ima prcast nos bice ocaran onom koja ima orlovski nos.
Onaj ko ima kratke noge bice ocaran onom koja ima duge noge itd.itd.
Pri svemu ovome na umu se nesvesno ima , slika buduceg potomstva koje mora biti skladno, to jest onakvo kakvo demon Kupidon i interes vrste zahteva.

Kada se sve ovo izabralo i kada je doslo do ljubavnog cina, posle toga covek odjenom shvati da je telesno zadovoljstvo koje je postigao sa tako brizljivo odabranom partnerkom potpuno isto kao sto bi bilo sa bilo kojom drugom zenom.
A kada konacno KUPIDON bude isteran iz tela .... covek se odjednom nadje pored osobe koja osim sto zadovoljava tip vrste u svemu ostalom je njemu heterogena, i cak vredna gnusanja i prezira. Tako da se Sokrat odjednom probudi pored Ksantipe koju kao takvu ,dok je bio obuzet Kupidnom, nije ni video.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/279619-Kupidon-Metafizika-polne-ljubavi

Ove vaše priče me podsetiše koliko su malo ljubav i brak imali zajedničkog kroz svetsku istoriju. Do skoro (u istorijskom smislu) su u celoj Evropi bili ugovarani brakovi koji veze blage sa ljubavi nemaju, čak se ni prinčevi i plemići nisu ništa pitali već državni interesi. Uostalom, dan danas u mnogim zemljama roditelji ili kasta odlučuju - obećaju se budući supružnici još kao deca. I kad se u nekog stvarno zaljube i počine preljubu (što ne volim tu reč), onda ih najjezivije sankcionišu do ekstrema - kamenovanja. Iz toga proizilazi da je u stvari ljubav bila zabranjena (posebno telesna) i strahotno zanemarena kada su interesi i materijalni status kao isključivi motiv za brak tako dugo opstali. Bar što se toga tiče živimo u srećnom vremenu (uvek zamišljam kretena koga bi mi roditelji izabrali da su u tom fazonu, srećom jako vole svog zeta).

Ove vaše priče me podsetiše koliko su malo ljubav i brak imali zajedničkog kroz svetsku istoriju. Do skoro (u istorijskom smislu) su u celoj Evropi bili ugovarani brakovi koji veze blage sa ljubavi nemaju, čak se ni prinčevi i plemići nisu ništa pitali već državni interesi. Uostalom, dan danas u mnogim zemljama roditelji ili kasta odlučuju - obećaju se budući supružnici još kao deca. I kad se u nekog stvarno zaljube i počine preljubu (što ne volim tu reč), onda ih najjezivije sankcionišu do ekstrema - kamenovanja. Iz toga proizilazi da je u stvari ljubav bila zabranjena (posebno telesna) i strahotno zanemarena kada su interesi i materijalni status kao isključivi motiv za brak tako dugo opstali. Bar što se toga tiče živimo u srećnom vremenu (uvek zamišljam kretena koga bi mi roditelji izabrali da su u tom fazonu, srećom jako vole svog zeta).

Podseti na scenu kad popadija Ćirinica govori ćerki kako ni ona nije volela pop Ćiru, pa šta joj sad fali.

Kažu da čovek odraste kad shvati i prihvati da njegovo voljeno biće svakodnevno kaki.

Nije sigurno bilo dovoljno samo da odluče da bude tako.
Imali su i potencijal svesti za tako nešto.
Slažem se i dodajem - i dobru karmu. A sve što govori Buu takođe stoji - kad su već primorani da ih niko ništa ne pita, najbolje je da se prilagode i prihvate prijateljstvo koje evidentno može da preraste u ljubav, a važan je preduslov trajnosti i čvrstine zajednice.

Такви бракови из интереса били су много срећнији од ових из заљубљености.

Када би ико овде посветио оној мојој теми о метафици полне љубави бар 5 минута. схватио би шта је суштина полног избора. Самим тим би схватио да он не одлучује при томе ништа. Да је нека друга воља она која доноси суд. Самим тим, такав избор биће срећан за врсту..али не и за тог појединца.
Док код бракова из интереса...трпи врста..јер то потомство углавном неће бити по њеним плановима ..али зато добија појединац. Он не иде у сиромаштво, пропаст.. смрт ...због љубави..тј интереса неке друге воље него што је његова индивидуална.

Sa filozofske tačke gledišta to stoji, ali da li možeš da zamisliš sebe u braku sa nekom priglupom rugobom a jako bogatom na primer, i treba svaki dan da je gledaš i slušaš, i da ona ništa ne kapira od tvoje filozofije, a još moraš da radiš i na produženju vrste.

Такви бракови из интереса били су много срећнији од ових из заљубљености.

Када би ико овде посветио оној мојој теми о метафици полне љубави бар 5 минута. схватио би шта је суштина полног избора. Самим тим би схватио да он не одлучује при томе ништа. Да је нека друга воља она која доноси суд. Самим тим, такав избор биће срећан за врсту..али не и за тог појединца.
Док код бракова из интереса...трпи врста..јер то потомство углавном неће бити по њеним плановима ..али зато добија појединац. Он не иде у сиромаштво, пропаст.. смрт ...због љубави..тј интереса неке друге воље него што је његова индивидуална.

A šta je sa brakovima iz ljubavi?
Ko ili šta tu trpi?

A šta je sa brakovima iz ljubavi?
Ko ili šta tu trpi?

Трпи појединац јер:

Kada se sve ovo izabralo i kada je doslo do ljubavnog cina, posle toga covek odjenom shvati da je telesno zadovoljstvo koje je postigao sa tako brizljivo odabranom partnerkom potpuno isto kao sto bi bilo sa bilo kojom drugom zenom.
A kada konacno KUPIDON bude isteran iz tela .... covek se odjednom nadje pored osobe koja osim sto zadovoljava tip vrste u svemu ostalom je njemu heterogena, i cak vredna gnusanja i prezira. Tako da se Sokrat odjednom probudi pored Ksantipe koju kao takvu ,dok je bio obuzet Kupidnom, nije ni video.

Iako nisam vidovita Zorka nekako mi izgleda da tvoja dama NIJE priglupa rugoba.

Bokte, pa nije ni ova moja. Majkicu mu, onda mora da sam ja priglupi rugopko.........
lele.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back