- Poruka
- 113.698
E nasmeja me Buu, baš slatko!!!Bokte, pa nije ni ova moja. Majkicu mu, onda mora da sam ja priglupi rugopko.........![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E nasmeja me Buu, baš slatko!!!Bokte, pa nije ni ova moja. Majkicu mu, onda mora da sam ja priglupi rugopko.........![]()
Sa filozofske tačke gledišta to stoji, ali da li možeš da zamisliš sebe u braku sa nekom priglupom rugobom a jako bogatom na primer, i treba svaki dan da je gledaš i slušaš, i da ona ništa ne kapira od tvoje filozofije, a još moraš da radiš i na produženju vrste.
E nasmeja me Buu, baš slatko!!!
Ali Ozi, ja bih uvenula da moram da ljubim nekog ko mi je odvratan, džabe sve pare sveta, a ne mogu ni da se družim sa glupanderima pa makar i dvorce imali.

Ipak , uveren sam da se ljudi traže po sličnostima u duhovnom smislu. Fizičke osobine su vodilja u manjoj meri. .
Физичке особине су главна водиља. Она која води заљубљенсоти, па све до страсти која се издиже изнад самог живота.
Ниједна одушевљеност нечијим интелектом не може то покренути.
Iako nisam vidovita Zorka nekako mi izgleda da tvoja dama NIJE priglupa rugoba.

i treba svaki dan da je gledaš i slušaš, i da ona ništa ne kapira od tvoje filozofije, a još moraš da radiš i na produženju vrste.
Трпи појединац јер:
Kada se sve ovo izabralo i kada je doslo do ljubavnog cina, posle toga covek odjenom shvati da je telesno zadovoljstvo koje je postigao sa tako brizljivo odabranom partnerkom potpuno isto kao sto bi bilo sa bilo kojom drugom zenom.
A kada konacno KUPIDON bude isteran iz tela .... covek se odjednom nadje pored osobe koja osim sto zadovoljava tip vrste u svemu ostalom je njemu heterogena, i cak vredna gnusanja i prezira. Tako da se Sokrat odjednom probudi pored Ksantipe koju kao takvu ,dok je bio obuzet Kupidnom, nije ni video.
Па баш и није истина. Слично не привлачи слично него је обрнуто. Супротнсоти се привлаче а то има и свој дубоки метафизички разлог који је давно објасила филозофија.

)Ove vaše priče me podsetiše koliko su malo ljubav i brak imali zajedničkog kroz svetsku istoriju. Do skoro (u istorijskom smislu) su u celoj Evropi bili ugovarani brakovi koji veze blage sa ljubavi nemaju, čak se ni prinčevi i plemići nisu ništa pitali već državni interesi. Uostalom, dan danas u mnogim zemljama roditelji ili kasta odlučuju - obećaju se budući supružnici još kao deca. I kad se u nekog stvarno zaljube i počine preljubu (što ne volim tu reč), onda ih najjezivije sankcionišu do ekstrema - kamenovanja. Iz toga proizilazi da je u stvari ljubav bila zabranjena (posebno telesna) i strahotno zanemarena kada su interesi i materijalni status kao isključivi motiv za brak tako dugo opstali. Bar što se toga tiče živimo u srećnom vremenu (uvek zamišljam kretena koga bi mi roditelji izabrali da su u tom fazonu, srećom jako vole svog zeta).
.
.Sa filozofske tačke gledišta to stoji, ali da li možeš da zamisliš sebe u braku sa nekom priglupom rugobom a jako bogatom na primer, i treba svaki dan da je gledaš i slušaš, i da ona ništa ne kapira od tvoje filozofije, a još moraš da radiš i na produženju vrste.

Ти овде говориш о духовној одвратности тј. неко ти је одвратан зато што је глуп. ОК. Али то нема везе са љубављу.
Заљубљеност се тиче само телесног не и духовног. Погледај ону моју тему . То је и разлог толиким несрећним браковима. Јер у физичком смислу бракови из љубави су идеалани. Они су у складу са типом врсте...док је дух ту по правулу некомпатибилан један са другим.
.Sa filozofske tačke gledišta to stoji, ali da li možeš da zamisliš sebe u braku sa nekom priglupom rugobom a jako bogatom na primer, i treba svaki dan da je gledaš i slušaš, i da ona ništa ne kapira od tvoje filozofije, a još moraš da radiš i na produženju vrste.

Mislim da bi takav brak, gde su jasno definisane početne premise, bio dug i uspešan.
Trpeo bih tu rugobu i njenu siromašnu intelektualnu razinu pod okriljem da je i ona samo ljudsko biće, žena željna pažnje i ljubavi.
Sve bih joj to pružio, pošto sam jako emotivan čovek. Svako zaslužuje delić sreće, makar bio i lažan.
Naravno, njenim parama bih to sve naplatio. Kao da radim. Posao bi mi bio da je pravim zadovoljnom ženom, a moje slobodno vreme bi bilo -moje.
Starlete, kazino, letovališta... provodi i uživanje. Ako bi glupaća imala imalo pameti, pomirila bi se sa takvim stanjem, vrlo lako bi mogla i bez toga ostati.
Mene ne bi grizla savest jer znam da bih ćinio jedno plemenito delo. Čak šta više, uzvišeno. Davao bih ljubav onoj kojoj je sudbina uskratila istu.
Naravno, neka minimalna estetska merila bi morala biti zadovoljena... kriteriji bi bio niži što je dotična bogatija, sve sa blanko čekovima i dijamantskoj kreditnoj meni na korišćenje.
Savršen brak, savršen dil, sve dok ne dobijem ili dam otkaz![]()