Džef Bek (Jeff Beck) - gitarista za gitariste

Sensei

Master
Moderator
Poruka
65.305
Kad ga već pomenuh u vezi Mekfalina, da mu otvorim i temu.

Sluušao sam ga dosta, svidja mi se. Svira i dalje.
Izvolte, iznesite svoje utiske.

Ja ću da otvorim temu sa njegov ranim radom gde je kao i svako normalan u ono doba "cepao" bluz.
U bendu su mu tada bili
Jeff Beck - guitar,
Rod Stewart - vocals,
Ron Wood - bass,
Tony Newman - drums,
Nicky Hopkins - piano.

Jeff Beck Group - Stormy Monday (Live 1969)​

 
ovako nešto svirati na gitari bi bilo preambiciozno za svakoga osim becka
to je taj strat što mu je Meklaflin poklonio.
Kaže, ovaj ga stalno zvao da mu pokaže svoje nove gitare da ih proba. Tako ga zvao i za taj strat a Džef mu reko "ajd oladi" neću više da probavam tvoje gitare pa da mi bude krivo što ja nemam. Džon ga pito jer mu se svidja, ovaj kaže normalno da mi se svidja, i Džon mu kaže, eto tvoj je.
 
Džef Bek se pridružio Yardbirds 1965.Bio sa njima nešto manje od dve godine, ali su u tom periodu snimili većinu svojih hit pesama. Džimi Pejdž je bio u bendu sa njim, a Bek je zamenio Erika Cleptona. Zbog stalnih nedolazaka i drugih problema sa Bekom, otpušten je iz benda tokom jedne od njihovih američkih turneja.

Jeff Beck and Jimmy Page(The Yardbirds) 1967.mpg
 
Од мене, Jeff Beck - Truth [MFSL SACD] (Bitrate:5645 kbps - Codec DSD64)
front.jpg
 
Najvise volim da ga sluzam od sve trojice iz Yardbirds-a. Licno mislim da je jedan od najboljih gitarista. Back, Bogart, Appice je fenomalan period u njegovoj karijeri. Ipak, od 1988-me godine, na svaki pomen Jef Beka, prvo sto mi padne na pamet je "I`d Die for this Dance" i film "Twins".
Generalno nisam ljubitelj "country" muzike, ali priznajem da ovu country pesmu obozavam. Jeff Back je svirao gitaru i u filmu dok je Nicollete Larson fenomenalno otpevala pesmu. Nazalost kao i prelepa Kelly Preston koja je glumila u filmu i nedavno preminula, i Nikolet je preminula jos 1997-me.
Ono sto se malo zna je da u istoj sceni u filmu gde su Jeff i Nicolette na bini, bubnjeve svira Terry Bozzio, dogogodisnji bubnjar Frank Zappe. Na klavijaturama je Tony Hymas, koji je svarao sa Jack Bruce-om, i jedno vreme sa Jeffom u Jeff Back group. On je svirao klavijature i na Jefovom albumu "There and Back".
 

Back
Top