Džaferović i Komšić glasali za priznanje Kosova i protiv premeštanja ambasade u Jerusalim

:per: Мајка "нације", а Алија је бабо .... свецки нема шта
Šta ima veze, Amfilohije je rekao da ste iste krvi kao Rusi - "Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. "
Tadić je rekao - Bog na nebu, Rusija na zemlji.

Šta ima veze, Amfilohije je rekao da ste iste krvi kao Rusi - "Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. "
Tadić je rekao - Bog na nebu, Rusija na zemlji.
Да али нису они "родитељи" нити су нас прекуче измислили, за разлику од ....

Uzeo bih srpski da mogu, ali ne ispunjavam uvjete. Naravno da mi je drazi srpski dvoglavi orao od simbola NDH 🤷‍♂️
Koji to uslov, jel ne prihvataju Hrvaćane ?

"Prijem u državljanstvo Republike Srbije pripadnika srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije

Član 23. Zakona
Pripadnik srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije, ima pravo da bude primljen u državljanstvo Republike Srbije bez otpusta iz stranog državljanstva
, ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.
Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.
Uz ZAHTEV po članu 23. stav 1. Zakona podnosilac prilaže:
a) izvod iz matične knjige rođenih;
b) uverenje o državljanstvu;
v) izvod iz matične knjige venčanih;
g) fotokopija dokumenta sa fotografijom (pasoš) ili drugi dokument (lična karta);
d) potpisana izjava;
đ) za dete starije od 14 godina potrebna je njegova saglasnost;
e) dokaz o uplaćenoj taksi;
ž) dokaz o srpskom poreklu (uverenje o državljanstvu roditelja ili pretka, odnosno javna isprava gde je evidentirana činjenica državljanstva Republike Srbije ili neki od dokumenata u kojima se to lice ili njegov predak izjasnio kao pripadnik srpskog naroda)."
http://mup.gov.rs/wps/portal/sr/gra...M4i5Uo7MiVdaOCaTNSQTOLn85LxAb9tD02w2D_n0F-Y!/

Koji to uslov, jel ne prihvataju Hrvaćane ?

"Prijem u državljanstvo Republike Srbije pripadnika srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije

Član 23. Zakona
Pripadnik srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije, ima pravo da bude primljen u državljanstvo Republike Srbije bez otpusta iz stranog državljanstva
, ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.
Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.
Uz ZAHTEV po članu 23. stav 1. Zakona podnosilac prilaže:
a) izvod iz matične knjige rođenih;
b) uverenje o državljanstvu;
v) izvod iz matične knjige venčanih;
g) fotokopija dokumenta sa fotografijom (pasoš) ili drugi dokument (lična karta);
d) potpisana izjava;
đ) za dete starije od 14 godina potrebna je njegova saglasnost;
e) dokaz o uplaćenoj taksi;
ž) dokaz o srpskom poreklu (uverenje o državljanstvu roditelja ili pretka, odnosno javna isprava gde je evidentirana činjenica državljanstva Republike Srbije ili neki od dokumenata u kojima se to lice ili njegov predak izjasnio kao pripadnik srpskog naroda)."
http://mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/drzavljanstvo/zakon - prijem u drzavljanstvo rs pripadnika srpskog naroda, koji nema prebivaliste na teritoriji rs/!ut/p/z1/fYyxasMwEEB_5ULWhpNNa9zRZDC0NYV6SKrFXLDinOWchKR4yNdHGbt0fLzHQ41H1EIrT5TYCS2Zf3U1fL93VdGq8rN-VYVqqqat1Vtdqr7APobhpx-2X5QEP1D_X-ddGbp9N6H2lC47lrPD4xjutC4zSUxrxjtZJ7ADH3g2V7jBHw8hPo2nUdgSxOCjdRMIBTfSC1g3M4i5Uo7MiVdaOCaTNSQTOLn85LxAb9tD02w2D_n0F-Y!/

Je li ti loj udario u oci pa ne vidis citati? Rekoh da ne ispunjavam uvjete, na zalost. Uzeo bih srpski pasos sad kad bih mogao.

More bit da je vama u inat.
Pa reis veli stalno nam govore da smo Turci, hajd da sad budemo Turci, pa nek nas ubjeđuju da nismo.
Будите шта 'оћете, кога боле к....,
само видим да вас сад припремају да будете Илири.
Опе'ћете нешто значи за сра ти :lol:

Будите шта 'оћете, кога боле к....,
само видим да вас сад припремају да будете Илири.
Опе'ћете нешто значи за сра ти :lol:

Pa mi jesmo potomci Ilira, Slavena i Gota, to nije ništa novo.

U vas su najveći Slaveni potomci Ilira.

Pa mi jesmo potomci Ilira, Slavena i Gota, to nije ništa novo.
U vas su najveći Slaveni potomci Ilira.
Не знате шта сте изгледа, или вам се не признаје. :rumenko:
За живота промјените више дресова него ли Лионел Меси у каријери .... :think:

Nego je Ćiriličar predstavnik hrvatskog naroda u BiH ? Komšić je bh Hrvat, za Predsjedništvo BiH nije potrebno imati licencu od Kradeze.
Teško pratim te tvoje šifre, Gago, Ćiriličar, Gugo, Pero, Ždero, Latiničar, nemam pojma na koga misliš

Znam da je Komšić Hrvat, što je samo forma. I ti možeš sutra postati Hrvatom, kao i Dodik, ako želite. Po čemu si time kvalificiran predstavljati političku volju hrvatskog naroda? Time što si - Hrvat?
To je na tragu one debilane da je Srebrenica hrvatski zločin jer je Erdemović Hrvat. Istim retardiranim zaključkom je Komšić predstavnik Hrvata.

Uzeo bih srpski da mogu, ali ne ispunjavam uvjete. Naravno da mi je drazi srpski dvoglavi orao od simbola NDH 🤷‍♂️
Jesi tražio srpsko državljanstvo?
Ako ga je mogao dobiti Steven Seagal na oanovi ničega, kako to da ga ti ne bi mogao dobiti s višegodišnjim proučavanjem dubina srpskog šuleta? :lol:

Ako je itko na svijetu zaslužan dobiti srpsko državljanstvi, pasoš, pa i poneko ordenje, to si ti.

Teško pratim te tvoje šifre, Gago, Ćiriličar, Gugo, Pero, Ždero, Latiničar, nemam pojma na koga misliš

Znam da je Komšić Hrvat, što je samo forma. I ti možeš sutra postati Hrvatom, kao i Dodik, ako želite. Po čemu si time kvalificiran predstavljati političku volju hrvatskog naroda? Time što si - Hrvat?
To je na tragu one debilane da je Srebrenica hrvatski zločin jer je Erdemović Hrvat. Istim retardiranim zaključkom je Komšić predstavnik Hrvata.

Ja koristim samo Ćiriličar .
Svašta, pa Komšić je Hrvat bio i ostao, kršten u katoličkoj crkvi. Đe piše da treba da predstavlja "volju hrvatskog naroda" i da svi Hrvati u BiH treba da isto misle ? Je li ti misliš da SDA predstavlja volju svih Bošnjaka ?

Ja koristim samo Ćiriličar .
Svašta, pa Komšić je Hrvat bio i ostao, kršten u katoličkoj crkvi. Đe piše da treba da predstavlja volju hrvatskog naroda ? Je li ti misliš da SDA predstavlja volju svih Bošnjaka ?
A gdje piše koliko dugo treba biti Hrvat, i da li treba biti kršten? Ponavljam, i ti sutra možeš biti Hrvat koliko i on, kao i Dodik. Nigdje ne piše da treba predstavljati volju hrvatskog naroda, i zato je sve legalno, kao i da je Zoki apsolutno u pravu kada kaže da je Komšić parazit, jer jest.
A činjenica je i da je dovoljno glup da misli da mu se to neće obiti o glavu. Šta kaže Komšić za Pelješki most, oće ga rušiti?

Još uvijek ne znam tko je Ćirilićar

A gdje piše koliko dugo treba biti Hrvat, i da li treba biti kršten? Ponavljam, i ti sutra možeš biti Hrvat koliko i on, kao i Dodik. Nigdje ne piše da treba predstavljati volju hrvatskog naroda, i zato je sve legalno, kao i da je Zoki apsolutno u pravu kada kaže da je Komšić parazit, jer jest.
A činjenica je i da je dovoljno glup da misli da mu se to neće obiti o glavu. Šta kaže Komšić za Pelješki most, oće ga rušiti?

Još uvijek ne znam tko je Ćirilićar
Pa Komšić je kršten kad je bio beba, a Čović kad je ostario, valjda da bi bio Hrvat.
Ali zato imate Laktašenka Dodiga koji je radi Pelješkog mosta potegao vitalni nacionalni srpski interes.

Ćiriličar je Čović, 1975. god. se potpisivao ćiricom i do rata bio Jugosloven. A vrhunac je bio kad je otišao u Srbiju da izjavi da se oko Kosova slaže sa stavom Srbije.

Pa Komšić je kršten kad je bio beba, a Čović kad je ostario, valjda da bi bio Hrvat.
Ali zato imate Laktašenka Dodiga koji je radi Pelješkog mosta potegao vitalni nacionalni srpski interes.

Ćiriličar je Čović, 1975. god. se potpisivao ćiricom i do rata bio Jugosloven. A vrhunac je bio kad je otišao u Srbiju da izjavi da se oko Kosova slaže sa stavom Srbije.
Daj se fokusiraj na bitno.
Jel piše da u predsjednistvu treba sjediti Hrvat, ili Hrvat od rođenja, kršten, i s pretcima Hrvatima zadnjih 500 godina? Ili da se nije nikada potpisivao ćirilicom? Ili da mora imati geler od HVOa?

Daj se fokusiraj na bitno.
Jel piše da u predsjednistvu treba sjediti Hrvat, ili Hrvat od rođenja, kršten, i s pretcima Hrvatima zadnjih 500 godina? Ili da se nije nikada potpisivao ćirilicom? Ili da mora imati geler od HVOa?
Piše da u Predsjedništvu BiH trebaju biti Bošnjak, Srbin i Hrvat, Srbin se bira u manjem bh etitetu, a Bošnjak i Hrvat u boljem bh entitetu.
Šta jel ne valja general Stjepan Šiber iz Armije BiH, je li on pravi Hrvat ili nepravi pošto nije bio u HVO ?

Piše da u Predsjedništvu BiH trebaju biti Bošnjak, Srbin i Hrvat, Srbin se bira u manjem bh etitetu, a Bošnjak i Hrvat u boljem bh entitetu.
Šta jel ne valja general Stjepan Šiber iz Armije BiH, je li on pravi Hrvat ili nepravi pošto nije bio u HVO ?
Sve u redu, samo Hrvati kao konstititivni narod u BiH nemaju svog predstavnika.
Ako misliš da je to politički mudro, svaka čast.

Sve u redu, samo Hrvati kao konstititivni narod u BiH nemaju svog predstavnika.
Ako misliš da je to politički mudro, svaka čast.

Ti si podlegao Kradeze propagandi.

"Koji su vaši obiteljski korijeni? Otac, majka...
- Otac mi je još uvijek živ. Marko. Hrvat po nacionalnosti. U mirovini je, bio je službenik Zavoda za mirovinsko osiguranje. Moja pokojna mati, Danica, djevojački Stanić, Srpkinja po nacionalnosti, rođena je, interesantno, na početku Drugoga svjetskog rata, i to, vjerovali ili ne, 10. travnja 1941., u zbjegu, u šumi. A poginula je 1. kolovoza 1992. - u Sarajevu, na početku rata u BiH.

Čiji metak ju je pogodio?
- Zna se tko je pucao na nas. Vojska Republike Srpske. Ja sam je pronašao mrtvu, i oprostite što malo nisam voljan da o tim stvarima pričam. Imam i sestru, Željku.Mlađa je od mene sedam godina. I ona je službenica, nije završila fakultet nikada. Rat ju je omeo u svemu. A bila je dobra studentica Elektrotehničkog fakulteta. Ja sam rođen u Sarajevu 1964. Cijeli sam život proveo u Sarajevu. Školovao sam se u Sarajevu, i diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu - još prije rata u BiH. To posebno ističem, jer sam ponosan na svoje obrazovanje i profesore.

"Ali ne postoji zemlja u kojoj ćete u rubrici nacionalnost upisati da ste građanin. Morate nešto upisati.
- Ali što ima veze što ćete upisati u rubriku? Eto upišite: Hrvat, Bošnjak, Srbin, svejedno mi je.

Što biste vi upisali?
- Ja bih upisao: Hrvat. Ne bih odustao od toga. Zašto bih od toga odustao? Ali zašto bih bio preferiran ili zašto bih bio onemogućen zbog toga u bilo čemu? Što mi to daje preferenciju u zemlji u kojoj imate ljude koji nisu Bošnjaci, Srbi i Hrvati, i jedina im je “mana” to što nisu konstitutivni? Ne mogu pristati da je to u redu. To nije u redu. To je segregacijski. To je ružno. To je neravnopravno. Nijedna civilizirana zemlja ne živi po tim standardima. Bar nisu napisani nigdje u njihovim aktima, ustavima.

"To ste ratovali protiv Srba?
- Da. Znači, ako vas pitaju što Željko Komšić ima u sebi hrvatsko, vjerujte da odgovor nije hrvatski geler. U meni je četnički geler, ako hoćete tako. On je u meni, ako aludirate na to."
https://www.dnevnik.ba/teme/u-njemu...o-zasto-je-odustao-od-nacela-zavnobih-i-zasto

Back