Ja sam veliki fan sling marama. Imam ih nekoliko
Mnogo su korisne, ima bar milion razloga... bebe ih obozavaju. Odlican pogled imaju iz slinga, a opusta ih blizina. Kada je moj sin sisao (po ceo dan) to je bio jedini nacin da se mrdam... ili negde odem. On je neprimetno sisao u slingu, a ja sam mogla da izadjem iz kuce. Jedno vreme (kada su ga extra mucili zubi) samo tako je hteo da se uspava (setanjem u slingu). Mozes bez problema da ides u shopping jer ne moras da se smaras sa kolicima...
Jedino sto ti uopste ne bih preporucila ring sling, kakav prodaju na onom linku koji je neko ostavio na ovoj temi. To je vrlo neudoban nacin da nosis dete, a da ne pricam da ti ruke nece biti slobodne jer ces jednom pridrzavati bebu. Slobodno mozes da preskocis te marame sa linka... ako hoces da kupis nesto pametno onda gledaj na netu, imas puno informacija... na primer ovde:
http://www.peppermint.com/guide.html
Moj savet je wrap sling, neko ga je gore spomenuo (kao obicnu maramu), jer je najbolji za tvoja ledja (nece ti biti tesko da nosis bebu), ruke ce ti zaista biti slobodne jer u zavisnosti od uzrasta postoje nacini vezivanja tako da sve to bude vrlo sigurno i udobno za oboje. Wrap sling nije obicna marama, mnogo je veci i pravi se od razlicitih materijala. Za male bebe je nezgodan od onih jakih materijala, ali mozes na vreme da ga kupis, pa da ga par puta operes, mozda ce omeksati malo... sling je od jakih materijala, pa mu treba malo vremena da omeksa i postane udobniji za malu bebu. Ima svakakvih materijala, bitno je da gledas da bude neki prirodan i da boje ne budu toksicne jer ce jednog dana tvoja beba to "jesti" prosto ce joj pasti na usta