Dvoličnost kao civilizacijska tekovina

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
47.969
Vrlo često se pojavljuju izjave, priče i ponašanje koje promoviše pristojnost iza koje se krije laž.
Postalo je sasvim normalno da se govore stvari koje se ne misle, jer bi isina izazvala grupu ljudi da vrši represiju na onoga ko je izgovori...
Koliko je opravdana dvoličnost, kao mudar način izbegavanja sukoba, da bi se, opet, iza toga koristila dvoličnost kao način sprovodjenja istine bez nasilja?
Znači dvoličnost i laž postaje mudrost koja opravdana za postizanje cilja, kojigod on bio.

Postalo je sasvim normalno da se govore stvari koje se ne misle, jer bi isina izazvala grupu ljudi da vrši represiju na onoga ko je izgovori...
To nigde nije normalno, to je znak drustvene patologije.
Naravno, "sloboda govora" je ogranicena ustavom i zakonima zagarantovanim pravima te se ne moze pod slobodom govora podrazumevati poziv na ubijanje, progon i sl. drugih ljudi.

Poslednja izmena:
Imala sam ja tako jednu drugaricu u srednjoj za koju sam isprva dmah provalila da voli da laže, tj da kažemo preuveličava ali nekad i baš slaže. Nikad joj nisam rekla da laže, a volela sam da je slušam, tako smo gledale zajedno filmove i družile se uz jamb, a njene priče sam slušala onako kao zanimljivosti neke. Srećom, nikad mi život od nje nije zavisio ;)

Razni oblici laganja i foliranja su postali toliko uobičajna pojava da je biti iskren postala retka vrlina. Kako se došlo do toga, teško je reći. Pretpostavljam da su tehnološki napredak i socijalne mreže omogućile ljudima da na lak način budu ono što nisu i onda je to tako vremenom postalo normalno. Sad više nema nazad.

Pa lose definisete, ako tako definisete, svi lazu.....
Bez veze se zakopate sopstvenom definicijom, jok neko od vas ne laze, ja ne lazem pa kazem da uvek lazem....jer mi ne veruju kad ne lazem, jer MORA da bude po arsinima nekvalitetnih , prosecnih , njih samih kakvi sad zive u Srbiji i na forumu...

Ako mora tako da bud,e a to se zove verovatno , a ne istinito, onda sta ima da se ja pravim pametan i mesam pojmove kao oni...ko im ebe mater, nek zovu sve svojom istinom a lazu , samo da ne mesaju mene u to...

to je upuceno vama...

Nekad moze. Evo ja se otvoreno zalazem za ubijanje tj smrtnu kaznu za sve one kriminalce koji siluju i ubijaju decu.
Ja sam legalista. Moje privatno misljenje o narecenima nema mnogo znacaja jer oni koji pisu ustav i zakone imaju na raspolaganju mnogo vise znanja i znaju mnogo bolje od mene, pojedinke, da zakljuce zasto smrtna kazna nije ili jeste u interesu drustva. Doduse, smrtna kazna nikad nije delovala kao dobra generalna prevencija, tako da uglavnom sluzi da pokaze moc drzave.

*generalna prevencija ovde - kad vrstom i/ili visinom kazne podstices ljude da ne vrse krivicna dela.

Ja sam legalista. Moje privatno misljenje o narecenima nema mnogo znacaja jer oni koji pisu ustav i zakone imaju na raspolaganju mnogo vise znanja i znaju mnogo bolje od mene, pojedinke, da zakljuce zasto smrtna kazna nije ili jeste u interesu drustva. Doduse, smrtna kazna nikad nije delovala kao dobra generalna prevencija, tako da uglavnom sluzi da pokaze moc drzave.
Zamisli sta bi bilo da se silovanje i pedofilija automatski kaznjava smrcu.

Doduse, smrtna kazna nikad nije delovala kao dobra generalna prevencija, tako da uglavnom sluzi da pokaze moc drzave.
To je lazna dilema. Postoji bezbroj slucajeva da oni koji su silovali decu npr , izadju vani pa siluju ponovo. Te nove zrtve idu na dusu korumpiranih woke politicara. Ti ces onda reci, a dozivotna? Zasto bi mi, normalni ljudi dozivotno placali hranu, televiziju, teretanu, zubara, tim monstrumima?

To sto je smrtna kazna ukinuta nije pokazatelj napretka vec dekadencije. Izliv politicke korektnosti u mozak.

To je lazna dilema. Postoji bezbroj slucajeva da oni koji su silovali decu npr , izadju vani pa siluju ponovo. Te nove zrtve idu na dusu korumpiranih woke politicara. Ti ces onda reci, a dozivotna? Zasto bi mi, normalni ljudi dozivitno placali hranu, televiziju, teretanu, zubara, tim monstrumima?

To sto je smrtna kazna ukinuta nije pokazatelj napretka vec dekadencije. Izliv politicke korektnosti u mozak.
Kazem ti, moje licno misljenje koje je svakako strozije od tvog, nema mnogo znacaja a smrtna kazna za ova dela nikada nije ni postojala tako da je besmisleno pozivati se na woke.
Svet je muski i najteze kazne ce biti uvek samo za ona dela koja ugrozavaju muskarce i taj njihov svet, zene i deca nikada nisu bili posebni interes zakonodavaca (osim pro forme).

Kazem ti, moje licno misljenje koje je svakako strozije od tvog, nema mnogo znacaja a smrtna kazna za ova dela nikada nije ni postojala tako da je besmisleno pozivati se na woke.
Smrtna kazna za silovanje dece i dan danas postoji , Kina, Indija, Iran...
A kad je rec o evropskim zemljama, itekako je kroz istoriju postojala smrtna kazna za silovanje dece. Zezas me, u Engleskoj par vekova unazad su vesali ako ukrades voce iz komsijske baste. Naravno da je to ekstremno. Mozes misliti sta su onda radili silovateljima dece.

Back