Двојни идентитет Срба-Црногораца као водич ка даљем расрбљавању

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Пре ове, написао сам објаву о Бошњацима и о неким предлозима помирења Срба и Бошњака, где би Срби прихватили њихову особеност а Бошњаци прихватили српско или макар заједничко порекло, крв и језик.

Вреди напоменути да Бошњаке и Србе ипак дели културна разлика, а то је вера, мада, што се мене тиче, ја ни на то не бих гледао. Али, будући да Бошњаци своју особеност темеље на Исламу што је реалан чинилац, али и једина разлика између њих и Срба, као услов помирења прихватићемо је.

На другој страни имамо Црногорце, који се, ни по једној основи, не разликују од остатка Срба. Заједничка државнос, тојест, припадност српској држави све до њеног распарчања, нестанка и пада под Турке, њихово православље и припадност облицима СПЦ кроз историју... Просто, не постоји ништа што Црногорце разликује од осталих динарских српских локализама - Срба у Херцеговини, Срба у Крајини, Срба у Босни...

Зато, афирмација црногорског народа и језика, по мом аргументованом мишљењу, не сме да се прихвати. То је вештачка подела и деоба. А дуални идентитет, тојест Србо-Црногорство или Србогорство је само корак до потпуног одвајања Црногораца од Срба.

Једино што чини и афирмише Црногорце као "посебне од Срба" јесте припадност држави Црној Гори у њеним авнојевским границама. Дакле, вештачка подела. Више подела не постоји између Срба и Црногораца.

Једино помирење Срба и Црногораца десиће се када се Црногорци врате српству, не деелимично кроз дуалне или по нашки двојне идентитете, већ скроз, или, када би се сви Срби у ЦГ, нажалост, одррекли српства и претопили у Црногорце кроз све фазе које до тога воде...

Црна Гора у срцу српске државности средњег вијека.
Srbija_na_kraju_XIII_vijeka_i_sadasnje_granice_Crne_Gore.svg.png

Crnogorci su Srbi bez ciganskih turskih i madjarskih elemenata.
Мислим да већина Срба немају мађарске нити турске елементе.

Тако барем каже дистрибуција ипсилон и митохондријалних хаплотипова.

...
афирмација црногорског народа и језика, по мом аргументованом мишљењу, не сме да се прихвати.

Волиш Црногорце ?
Да ли си свестан да је ово што си изјавио геноцидно према Црногорцима ?

Једино помирење Срба и Црногораца десиће се када се Црногорци врате српству,

Не дао Бог ! :pop:

u kulturu, mentalitetu. Vi ste odrasli na gulašu i paprikasu, madjarskim i turskim specijalitetima. Imate kmetovski mentalitet - motika kopaj. Mi biznis. Civilizacijske razlike.

u kulturu, mentalitetu. Vi ste odrasli na gulašu i paprikasu, madjarskim i turskim specijalitetima. Imate kmetovski mentalitet - motika kopaj. Mi biznis. Civilizacijske razlike.

Паметни могу да искористе разлике,
нажалост овде памет више не станује.

Зато беш'те у 3 пм,
беш'те док се нисмо поклали !

Паметни могу да искористе разлике,
нажалост овде памет више не станује.

Зато беш'те у 3 пм,
беш'те док се нисмо поклали !

Mi i iskoristismo - vi kopajte a mi vama vladamo :cool:

Mi i iskoristismo - vi kopajte a mi vama vladamo :cool:

Доћи ће вам главе та игра доминације коју тако кретенски играте.
Уосталом играјте, може и у Србији, али по нашим правилима.

Волиш Црногорце ?
Да ли си свестан да је ово што си изјавио геноцидно према Црногорцима ?

Не дао Бог ! :pop:
Ја сам Бањанин.

Бога ми ја нисам. Ође су гибанице главни специјалитет🤣

Beograd pod vlascu Crnogoraca 2054. godine, kolorizovano:

Pogledajte prilog 1333067

Сваком друштву су потребни булдожеристи и хемичари, и официри и доктори и слуге и орачи и господари ...
За шта сте ви талентовани ?

За шефове ?
То нам треба !

За гониче робова ?
У Србији нема робова !

Али паметно размишљајући долазим до закључка да смо вам већ узели све што вреди,
и писце и музичаре и научнике ... чак и добре криминалце.

А онда смо активирали Мила
и ослободили се ћубрета које је преостало ...

Gibanice veze nemaju sa nama nit se jedu u CG. Turski, sumadijski specijalitet :lol:

Не замери му,
човек не зна да се ви и ми не разликујемо само национално - већ расно !

Наставља стару хегемонистичку политику према Илирима,
као ви сте ми,
а не капира да се трње не гура у њедра.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back